FOTBAL  »  LIGA 2  »  INAUGURARE

Peluzele s-au unit: cer anularea meciului de mâine, de la Miercurea Ciuc! Ultrașii români amenință: „Vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile”

Ultrașii s-au unit: cer anularea meciului de mâine al României U18! Fanii vin cu amenințări: „Vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile”
Ultrașii s-au unit: cer anularea meciului de mâine al României U18! Fanii vin cu amenințări: „Vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile”

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iulie 2022 20:09 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 22:02

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat mâine, cu un meci amical între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc, de la ora 18:00.

Gazdele și-ar fi dorit ca naționala U18 a României să fie prezentă la momentul festiv al ciucanilor, însă Federația s-a văzut nevoită să refuze invitația. Locul „tricolorilor” a fost luat de o selecționată a Ținutului Secuiesc.

Mai multe peluze din România s-au unit și au publicat o scrisoare deschisă pe paginile de pe rețelele de socializare. Iată conținutul integral al acesteia: 

„Scrisoare deschisă

Către toți cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate și dragoste față de această țară.

Ne aflăm în fața unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populației minoritare din mijlocul țării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniță de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și ținutului secuiesc. 

Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă națională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă și că este doar începutul?

Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federația Română de Fotbal și Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea țării noastre.

Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunțam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfășoare în “cele mai plăcute” condiții pentru dânșii. 

Dacă așa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile. Știm, aveți nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstrați pentru cine luptați cu adevărat.

Doar România!

Semnatari: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timișoara, Peluza Șepcile Roșii, Peluza Marină, ShadowS & Vacarm (Steaua), Grupul "Suntem Ultras Dinamo" din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iași, Peluza Nord Galați, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeș), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniți Sub Tricolor, Ploiești România, Dulce Românie, Ultra România”

Partidul AUR cere Guvernului să oprească amicalul din Harghita: „O veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale”

Partidul AUR a reacționat anterior, cerând Guvernului să se implice și să oprească amicalul: 

Acest meci reprezintă nu doar o sfidare similară cu ultimele incidente de la partidele de hochei și fotbal, ci prin el se încearcă și statalizarea așa-zisului ținut secuiesc. 

Este o etapă în care asistăm la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar în Transilvania, care joacă cu celălalt stat maghiar, Ungaria. O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabilă acum, ca urmare a maghiarizării guvernului de la București și a șantajului UDMR

George Simion, președintele AUR

Guvernul și Instituția Prefectului din județul Harghita să iasă din pasivitatea care a dus la o astfel de situație inacceptabilă și să ia măsuri. Discutăm despre o veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale. Trebuie intervenit rapid, înainte ca lucrurile să scape complet de sub control. 

De asemenea, apreciem drept lipsită de înțelepciune decizia Federației Române de Fotbal de a nu da curs invitației venite din partea omologilor din Ungaria. Dacă meciul s-ar fi disputat între naționalele României și Ungariei, nu am mai fi avut niciun caz astăzi. Le-am dat singuri apă la moară

Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat

Stadionul din Miercurea Ciuc, inaugurat cu un amical Ungaria - Ținutul Secuiesc: „Nu s-a putut cu România, am apelat la ei”

Duelul va avea loc mâine, 23 iulie, într-o perioadă în care calendarul naționalei U18 a României e încărcat deja cu alte acțiuni. Surse din cadrul Federației Române de Fotbal au confirmat că s-au purtat discuții între cele două părți, dar că FRF n-a avut încotro și a declinat propunerea.

Drept urmare, oficialii ciucanilor s-au reorientat și au stabilit un meci amical între Ungaria U18 și o selecționată a Ținutului Secuiesc, din care vor face parte inclusiv jucători de la Sepsi și Csikszereda

GSP.ro a luat legătura cu Zoltan Szondy, președintele celor de la Csikszereda, oficialul explicând cum s-a ajuns la această variantă. 

Szondy e cel care, în finalul anului 2021, a șocat opinia publică printr-o serie de declarații controversate: „În momentul în care presa şi televiziunile de specialitate române vor avea emisiuni şi în limba maghiară, din acel moment o să avem şi noi un site în limba română”, spunea el la acel moment. 

Zoltan Szondy: „Nu s-a putut cu România, am apelat la Ținutul Secuiesc”

„Dacă ar veni România în ultimul moment, eu aș schimba și am juca cu România, dar e greu de crezut. Pe altcineva nu am vrut să chemăm. Mi s-ar fi părut caraghios ca eu să inaugurez baza cu un amical Ungaria - Serbia, de exemplu. Așa că am avut aceste doua opțiuni. Am dorit cu România, nu s-a putut, și atunci am ales această variantă B.

Va fi o selecționată ad-hoc a Ținutului Secuiesc. Un jucător de la Sepsi, un jucător de la Târgu Mureș și tot așa. Sincer, pe mine nu mă interesează politica, am văzut că doar pe dumneavoastră vă interesează.

Dar observ că sunt două păreri distincte care se bat cap în cap. Unii spun că Ținutul Secuiesc nu există, atunci de ce se agită atât? A doua e o părere mai radicală: că există, dar trebuie desființat. Nu vreau să intru în aceste discuții”, a spus Zoltan Szondy. 

„Ceremonia de inaugurare va avea loc pe 23 iulie, de la ora 5:30 p.m., și va fi urmată de un meci între echipele naționale U18 ale Ținutului Secuiesc și Ungariei”, au confirmat jurnaliștii de la Szekely Sport. 

Ținutul Secuiesc, o controversă fără sfârșit

Așa-numitul Ținut Secuiesc este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș, județele cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), Covasna (73,7%), Mureș (38,1%). 

Etnicii maghiari din Ținutul Secuiesc militează pentru o autonomie sporită față de celelalte provincii, iar autoritățile centrale, de la București, consideră că pretențiile sunt anticonstituționale și nu iau considerare niciun proiect de autonomie teritorială pe baze etnice.

GSP a scris în mai multe rânduri despre investițiile Guvernului maghiar în regiune, inclusiv la fotbal.

Citește și alte știri de actualitate:

Mesajul lui Viktor Orban, după ce a fost în centrul atenției la meciul lui Sepsi: „Hai, maghiarilor! E minunat să fim din nou împreună!”
SEPSI - Ljubljana
Mesajul lui Viktor Orban, după ce a fost în centrul atenției la meciul lui Sepsi: „Hai, maghiarilor! E minunat să fim din nou împreună!”
Sepsi îi propune un nume selecționerului Ungariei, Marco Rossi: „Poate îl cheamă la națională”
SEPSI - OLIMPIJA LJUBJANA 3-1
Sepsi îi propune un nume selecționerului Ungariei, Marco Rossi: „Poate îl cheamă la națională”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (50)
terranovaaa
terranovaaa  •  23 Iulie 2022, 22:15
Postat de brujo pe 23 Iulie 2022, 21:04

Ma firicele, *** vezi realitatea.

Realitatea care? Ca esti un prost cu nasul pe sus care a fost palmuit de realitate?

brujo
brujo  •  23 Iulie 2022, 21:04
Postat de terranovaaa pe 23 Iulie 2022, 15:59

Haha replica marxistului tipic ce se crede destept pana se loveste de realitate. Ohhh da e plina lumea de prosti milioanari si genii sarace :)) ce mai spui acum ca ti-am distrus idea hilara despre membrii AUR fara carte si cu joburi de minim pe economie?

Ma firicele, *** vezi realitatea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terranovaaa
terranovaaa  •  23 Iulie 2022, 16:02
Postat de gigi.gheorghe pe 23 Iulie 2022, 08:54

Membru aur:)))) Si te mandresti cu asta?

Da de ce nu m-as mandrii?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează