Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 20:30 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 21:12

A devenit un obicei ca fotbaliștii lui CS Mioveni să-i dedice victoriile din Liga 2 primarului Ion Georgescu, aflat în spatele gratiilor după ce a fost reținut la începutul lui octombrie pentru fapte de corupție.

S-a întâmplat și sâmbătă, la finalul partidei pe care galben-verzii au câștigat-o autoritar în fața lui CS Tunari, scor 4-0. 

Imediat după meciul în care a punctat și „veteranul” de 35 de ani Mihai Costea - el a închis tabela, reluare din careu, din pasa lui Massaro - jucătorii și membrii staff-ului au scandat la unison în vestiar numele edilului căruia Tribunalul Argeș i-a prelungit zilele trecute arestul preventiv.

Mihai Costea a semnat în vară cu CS Mioveni, iar contra formației din Tunari a izbutit primul său gol la argeșeni.

„Respectăm omul Ion Georgescu”

După fluierul final, jucătorii s-au fotografiat și cu mesajul pe care-l mai afișaseră și în urmă cu câteva săptămâni. Pe respectiva pânză era scris un text scurt: „Respectăm omul Ion Georgescu”.

Mihai Costea a înscris în Liga 2, iar la final a făcut dedicații în vestiar pentru primarul arestat pentru corupție
Banner-ul afișat de jucătorii galben-verzilor / Sursă foto: Facebook@ CS Mioveni

„A făcut multe pentru acest oraș”

Într-un interviu oferit recent Gazetei Sporturilor, căpitanul Mioveniului, Dănuț Șerbănică, își manifestase susținerea față de Georgescu: „Dacă nu ar fi fost dânsul, nu cred că echipa de fotbal din Mioveni mai exista. A făcut multe pentru acest oraș și sperăm să fie găsit nevinovat”, a afirmat Șerbănică, în dialog cu GSP.ro.

La începutul lui octombrie, DNA l-a arestat preventiv pe Ion Georgescu pentru 30 de zile

Ion Georgescu (63 de ani), primarul orașului Mioveni și omul care a susținut-o financiar pe CS Mioveni, a fost reținut la începutul lunii de procurorii DNA. Ulterior, a fost dispusă reținerea acestuia pentru 30 de zile.

Ion Georgescu a fost prins în flagrant, în sediul Primăriei, când restituia 10.000 de euro, primiți pentru a rezolva o angajare la spitalul din Mioveni. Potrivit Libertatea, el a cerut 30.000 de euro pentru a angaja pe cineva la spitalul din oraș. Pentru că nu a reușit, edilul PSD a restituit avansul de 10.000 de euro, moment în care a fost prins în flagrant de procurori.

Mihai Costea a înscris în Liga 2, iar la final a făcut dedicații în vestiar pentru primarul arestat pentru corupție
Ion Georgescu, în stânga

Primar în Mioveni din 2006, între timp suspendat din funcție, Ion Georgescu a alocat fonduri publice pentru echipa de fotbal CS Mioveni până la retrogradarea din sezonul trecut. Apoi, a anunțat că primăria nu se mai implică financiar la club, deși Consiliul Local continuă să îl finanțeze.

Citește și alte știri din Liga 2:

Mișcări de trupe în fruntea clubului Steaua » Deși puternic contestat de fani, mandatul comandantului clubului a fost prelungit

Un fost jucător al Chindiei a mers pe încredere și a fost păcălit » A deschis un nou proces pentru a-și primi salariile restante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”