FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC DINAMO

EXCLUSIV//VIDEO Mirko Ivanovski a confirmat că Dinamo le-a cerut jucătorilor să accepte amânarea plăților datoriilor pentru a lua licența: „N-am nicio siguranță!” + Cu ce antrenor susține că „a fost un circ!”

Foto: Imago Images
Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 10 martie 2023 13:00 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 14:57

Nord-macedoneanul Mirko Ivanovski (33 de ani), fost jucător al celor de la Dinamo, speră ca formația din Ștefan cel Mare să prindă play-off-ul. Dar anunță că nu renunță la banii pe care îi mai are de primit de la „câini”.

Vârful celor de la Concordia Chiajna confirmă dezvăluirea din Gazeta Sporturilor despre faptul că șefii celor de la Dinamo le-au cerut jucătorilor să accepte amânarea datoriilor, pentru ca echipa să poată lua licența.

Leo Messi a luat marea decizie! Unde va juca de la vară campionul mondial
FRANȚA
Leo Messi a luat marea decizie! Unde va juca de la vară campionul mondial

- Salut, Mirko, mai are Concordia Chiajna, actuala ta echipă, șanse la play-off? 
- Situația nu e simplă deloc. Noi trebuie să batem, dar depindem și de alte rezultate.

- Fosta ta echipă, Dinamo, pare a avea șanse mai bune. 
- 99% ajung în play-off. Au un meci ușor cu Poli Timișoara. Dar acolo o să le fie greu, încă există probleme financiare grave. Totuși, să dea Dumnezeu să promoveze, de ce nu?

VIDEO: Mirko Ivanovski: „Nu mai am încredere în nimeni”

- Ai încredere în noul acționariat de la Dinamo? 
- Sincer, sunt de atâția ani în România, nu mai am încredere în nimeni! Am trecut prin tot felul de cluburi în care s-a promis că va fi lapte și miere și n-am văzut nimic concret. Peste noapte am intrat în insolvență la CFR! Acolo am stat 6 luni și n-am primit niciun salariu. Apoi a venit episodul Dinamo.

- Ai spus în mai multe rânduri că mai ai bani de încasat de la Dinamo... 
- Cum să nu. Aveam două salarii restante, după ce am renunțat la alte două după retrogradare, ca să ajut. Până pe 31 decembrie anul trecut trebuia să am banii. Nu am văzut nimic. Am depus memoriu și până pe 30 aprilie trebuie să-mi primesc datoria.

- Te-au mai căutat cei de acolo? 
- Chiar acum 2-3 zile am vorbit cu Vlad Iacob. M-au sunat ca să-mi ceară amânarea banilor cu câteva luni. Am tot încercat să ajut Dinamo, dar trebuie să-mi primesc și eu banii!

- Ai mai merge pe încredere? 
- Deloc. Am și eu familie, la fel ca toată lumea. Să-ți dau un exemplu. Din 25 aprilie anul trecut până în 25 ianuarie am primit doar 2-3 salarii și de la Dinamo, și de la Petrolul! Timp în care am plătit chirie, mâncare, am și familie. Când noi ajutăm clubul e bine, dar când e vorba de noi, nu mai este înțelegere.

- Dacă ai primi o parte din bani, ai mai fi de acord să amâni? 
- Am discutat cu avocatul, cu ANAF-ul și cu Emilian Hulubei. Toți mi-au spus că dacă accept amânarea, nu mai există niciun mijloc de recuperare. Nici FIFA, nici UEFA, nimeni! Dacă eu semnez amânarea, pot să primesc banii peste 2 luni sau peste 6 ani, depinde de club. Practic, n-am nicio siguranță. De asta le-am și cerut domnilor Iacob și Zăvăleanu un act prin care să se stabilească o garanție, care să ajungă la avocat. Nu cunosc legea din România, dar dacă ar fi un act, o garanție, orice altceva care să arate că primesc sigur banii, voi ajuta iar Dinamo.

VIDEO.Mirko Ivanovski: „Rednic ne-a luat calorifere la Săftica”

- Ce amintiri păstrezi despre Dinamo? 
- Amestecate. La început totul părea frumos. Domnul Mureșan m-a sunat în august și am bătut palma. Veniseră atunci Matei, Torje, Iliev, mai mulți jucători. Eu am venit cu 2-3 zile înaintea de înfrângerea mare cu FCSB, acel 6-0. În primele 2-3 luni au fost banii la zi. Dar la Săftica era terenul foarte rău, nici nu puteam să dăm o pasă. Treptat au apărut și problemele cu banii. Îmi amintesc că domnul Rednic și domnul Juhasz ne-au cumpărat din banii lor calorifere la Săftica. Erau probleme și cu jucătorii. În mandatul domnului Rednic eram vreo 50 de jucători în vestiar. Unii jucau un meci și erau dați afară!

- Apoi a venit Flavius Stoican. 
- Cu domnul Stoican am jucat foarte bine, chiar dacă condițiile continuau să fie rele și ne antrenam tot pe sintetic. Apoi antrenorul a fost îndepărtat, nu am înțeles de ce.

- Și a apărut Dușan Uhrin... 
- A fost o atmosferă foarte rea atunci. A fost un circ! Fiecare făcea ce voia, ne antrenam separat, pe grupulețe. El nici măcar cu secunzii nu discuta. Înaintea meciului dădea o listă cu titularii și atât. La interviurile dinaintea jocurilor spunea că suferim fizic. Păi, cum să nu suferim când de noi nu se ocupa nimeni?

- S-a spus că ați vândut „barajul” cu U Cluj. 
- În niciun caz. Noi între noi, jucătorii, ne încurajam. Dar partidele nu s-au pregătit bine deloc, Uhrin nu vorbea deloc cu noi. Doar o dată am văzut un video cu echipa celor de la U Cluj, cam 15 minute. Atât! N-am discutat nicio strategie!

- Și totuși cum v-ați pregătit pentru jocul de care depindea soarta clubului? 
- Noi între noi, jucătorii. Doar noi ne îmbărbătam să dăm 200%! Să-ți mai spun ceva. La partida retur din Ștefan cel Mare, eu am jucat cu ruptură. Am făcut asta doar ca să ajut clubul. Am și avut două ocazii să marchez, dar am avut mult ghinion.

VIDEO. Mirko Ivanovski: „N-a mai fost la fel după scandal”

- Te-ai fi gândit ca două echipe așa cum sunt Dinamo și Petrolul să aibă atâtea probleme? 
- La Dinamo, n-am crezut că va exista așa ceva, dar la Petrolul știam ceva. La Petrolul mai vorbisem cu unii din foștii mei colegi și știam de 3-4 luni. Claudiu Tudor mi-a garantat că va fi doar lapte și miere că va veni finanțare. Dar nimic, am luat doar 2 salarii plus câteva prime de joc.

- Cu Nae Constantin cum te-ai înțeles? 
- N-am ce să-i spun pentru că a fost corect cu mine. Era un antrenor bun aflat la început și relația noastră a fost bună.

- Chiar și după convorbirea înregistrată cu Tamaș? 
- După acel scandal n-a mai fost la fel. Aș spune că era rușinat, nu mai vorbea prea mult. Mai făcea câte o glumă cu jucătorii mai vechi, nu cu toată lumea. Și pentru el era greu că a făcut lucrurile astea. Din ce știu, Tamaș se judecă cu Nae. Am înțeles că Nae și Claudiu l-au sunat pentru a anula procesul. Nu vreau să spun mai multe pentru că e treaba lor.

Citește și alte știri:

Cea mai mare păcăleală! „Copilul teribil” al Borussiei Dortmund și-ar fi falsificat vârsta » Toate recordurile lui de precocitate ar cădea

Marian Copilu și investitorii lui au cerut un audit înainte de preluarea clubului din Superliga!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  10 Martie 2023, 23:19
Postat de creeperno807 pe 10 Martie 2023, 22:38

Se rezolva

Adica ramane tepuit!

creeperno807
creeperno807  •  10 Martie 2023, 22:38

Se rezolva

popescu222
popescu222  •  10 Martie 2023, 16:20

Bun interviul, bun si intervievatul, spune lucrurile clar, cu subiect si predicat. Succes Mirko.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează