FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

VIDEO Noii șefi ai lui Dinamo, conferință de presă în 4: „Vom intra într-o nouă eră”

Eugen Voicu, reprezentant Red&White, noul acționar majoritar al lui Dinamo
Eugen Voicu, reprezentant Red&White, noul acționar majoritar al lui Dinamo

Articol de , , - Publicat luni, 06 martie 2023 12:39 / Actualizat luni, 06 martie 2023 15:35

Noua conducere a lui Dinamo a susținut azi, de la 13:00, o conferință de presă. Au vorbit Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, Red&White, administratorul special Vlad Iacob și administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu.

Voicu și Nicolescu le promit fanilor că lista acționarilor se va mări, planul noilor conducători fiind ca Dinamo să fie listată la bursă în următorii ani. 

Totodată, noii șefi ai lui Dinamo au precizat că vor să colaboreze cu CS Dinamo și că nu iau în calcul cooptarea foștilor jucători în conducere. 

Important: Zăvăleanu a precizat că în cel mult 3 ani Dinamo ar trebui să iasă din insolvență.

Conferința de presă susținută de noua conducere a lui Dinamo. Cele mai importante declarații

Eugen Voicu: „Ne dorim o colaborare cu CS Dinamo”

 • „Astăzi s-a făcut înregistrarea oficială la registrul comerțului, suntem acționari majoritari în clubul Dinamo
 • Lista acționarilor se va mări. Pentru suporteri am decis să mă alătur acestui proiect. Vreau să pun accentul pe fanii care sunt alături de echipă. Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, să gestionăm acest club cu un grup de antreprenori, să nu existe un singur acționar. Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri. Nu vreau să fac bani, dar regulile după care Dinamo trebuie să se desfășoare sunt regulile pe care le presupune orice business bine administrat.
 • Nu se poate întâmpla nimic peste noapte, vrem să punem niște baze solide. Schimbarea este fundamentală.
 • Nu domnul Badea m-a convins să vin aici, îl respect însă pentru suportul oferit în comunicarea cu domnul Șerdean, acesta a fost rolul domnului Badea.
 • Am ajuns întâmplător aici. Un grup de investitori care avea în plan să salveze Dinamo m-a rugat pe mine să iau inițiativa și să fac acest efort.
 • În cât timp putem scoate Dinamo din insolvență? Nu pot să răspund exact, se poate întâmpla în câteva luni sau într-o perioadă mai lungă.
 • Majorarea de capital social e soluția pe care o aplicăm, împrumuturile vor fi convertibile în acțiuni.
 • Avem în obiectiv listarea clubului la bursă. Cine va ieși din această investiție, va avea posibilitatea să o facă la prețul corect. Vrem să atragem cât mai mulți oameni implicați, din diverse medii.
 • Nu pot să vă dau o cifră pentru transferuri. Banii nu vor fi o problemă în momentul în care clubul va fi reorganizat.
 • Ne dorim o colaborare cu CS Dinamo. Deocamdată, nu pot să vă zic mai multe. Cred că CS Dinamo și Dinamo sunt din aceeași familie. În planul nostru strategic de business avem dorința de a-i aduce lângă noi.
 • Gloriile sunt binevenite alături de noi. Nu știu dacă experiența e cea pe care o căutăm noi. Nu știu dacă fotbaliștii români care au activat mai mult în România au căpătat suficientă experiență pentru a administra un club. Nu spunem nu, pot fi excepții, dar în planul nostru de azi NU intră în intenția noastră să colaborăm cu foști sportivi pe poziții de management. Cu domnul Cornel Dinu nu am discutat până acum.
 • Domnul Șerdean a fost peste așteptări, în 3 zile ne-am înțeles. Singura mențiune: a rămas cu 0,1% acțiuni, dânsul fiind dinamovist.
 • Banii sunt un ingredient, nu ei rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani, tot critică ar fi situația. Regulile sunt importante. Când lucrurile sunt clare, iar toată lumea are încredere în planul nostru, banii vin.
 • Sunt antreprenori cu care discutăm. Avem variante pentru a rezolva rapid problema. Vrem să construim un club care să se dezvolte singur, să devină cel mai bogat din România”

Andrei Nicolescu: „Avem nevoie de 12 milioane de euro pentru a dezvolta sănătos clubul”

 • „Împreună cu Eugen, Vlad și Răzvan ne dorim să facem pași mici și esențiali pentru ca acest club să se organizeze așa cum trebuie.
 • Cel mai important element este coeziunea echipei. Din toate discuțiile pe care le-am avut, pot să spun că suntem o echipă cu coeziune, toți cei 4 de la masă am înțeles proiectul și direcția unde trebuie să meargă Dinamo.
 • Ne dorim să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult și să vorbim pe ce s-a realizat, nu pe himere sau pe promisiuni fără acoperire.
 • Începând de azi, oficial, voi forma o echipă cu Vlad, o să încercăm să readucem Dinamo unde îi e locul. Vă garantez că va fi o călătorie foarte interesantă.
 • Cred că nu suma de bani e subiectul pe care vreți să-l aduceți în atenția presei. Din punctul nostru de vedere, e mult mai importantă eficienta utilizare a banilor. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență. Orice sumă ar fi necesară ieșirii din insolvență, ea trebuie să fie utilizată corect.
 • Suma de 12 milioane e necesară pentru a dezvolta sănătos clubul. Ne dorim chiar și în zona sportivă să progresăm pas cu pas, ne dorim să avem o tipologie pentru a dezvolta echipa de fotbal. Faptul că noi vom da două milioane de euro și aducem o vedetă nu înseamnă că ne rezolva problema.
 • Ce înseamnă promovarea pas cu pas din punct de vedere sportiv? E foarte greu să intervenim peste ceea ce Ovidiu Burcă a reușit să construiască. Ovidiu a făcut ceva temeinic, bazat pe puterea grupului. Dar curând ne dorim un director sportiv cu care să facem o predicție pentru următorii 3 ani.
 • Spunem clar că în momentul în care vom intra în lupta pentru promovare, ne vom lupta pentru asta”
Noii șefi ai lui Dinamo, conferință de presă în 4: „Vom intra într-o nouă eră”
De la stânga la dreapta, Vlad Iacob, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și Răzvan Zăvăleanu

Răzvan Zăvăleanu: „În maxim 3 ani ar trebui să ieșim din insolvență”

 • „Mă bucur că suntem lângă niște oameni serioși. Până azi, acționarii lui Dinamo fie n-aveau voință, fie n-aveau putință. Sper ca oamenii de lângă mine să aibă și voință, și putință. Planurile pe care ei ni le-au împărtășit arată bine. De azi, ar trebui să înceapă un nou capitol, sper ca Dinamo să fie acolo unde a fost.
 • În maxim 3 ani ar trebui să ieșim din insolvență

Vlad Iacob: „Le mulțumesc fanilor că n-au lăsat Dinamo să moară”

 • „Țin să le mulțumesc fanilor că n-au lăsat să moară clubul Dinamo. Suporterii sunt motivul pentru care trebuia să salvăm acest club și să-l ducem la următorul nivel. Vom intra într-o nouă eră a managementului, aceea a unității. Îmi doresc să aducem Dinamo acolo unde îi e locul”

Dinamo s-a vândut de Dragobete

Dinamo s-a vândut pe 14 februarie, când Dorin Șerdean a fost de acord să cedeze pachetul majoritar de acțiuni către compania Red&White.

Cum sunt împărțite acțiunile la Dinamo în acest moment:

 • Red&White 2022 Management - 80,88%
 • Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” - 12,06%
 • Nicolae Badea/ACSFC Dinamo - 7,03%
 • Cornel Dinu - 0,03%

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de la Dinamo deținut de Dorin Șerdean („Lotus”), este un SRL creat special pentru a face tranzacția, care va fi transformat într-o societate pe acțiuni.

Cine conduce acum Dinamo

Clubul va fi condus în continuare de Vlad Iacob, administrator special, mai ales că a fost o parte importantă în negocieri. I se va alătura un fost vicepreședinte de la Rapid, Andrei Nicolescu. Care a plecat din Grant în urma unui scandal cu actualul acționar Victor Angelescu.

Mai multe știri despre Dinamo:

Discurs al lui Ovidiu Burcă, în uralele vestiarului: „În liga asta n-are cine să ne stea în față!” + Iacob și Zăvăleanu au cântat cu jucătorii
dinamo
Discurs al lui Ovidiu Burcă, în uralele vestiarului: „În liga asta n-are cine să ne stea în față!” + Iacob și Zăvăleanu au cântat cu jucătorii
Dinamo și-a făcut planul de play-off » Pe ce stadion va juca + noii acționari sunt prezentați astăzi
DINAMO
Dinamo și-a făcut planul de play-off » Pe ce stadion va juca + noii acționari sunt prezentați astăzi

Playtech: BOMBĂ! 4 posturi de televiziune dispar din România. Nu le vei mai vedea nici la Digi RCS RDS


Comentarii (31)
istet10
istet10  •  07 Martie 2023, 00:11
Postat de bibi.gecali pe 06 Martie 2023, 22:13

Cand un stelist spune asa ceva de Dinamo , il bate D-zeu si pe el si pe tot neamul lui! Cand ceausistii vorbesc de manjeli si aranjamentele altora dar nu vad *** facute de ei in toata istoria lor ticaloasa stelista, nu-i mai salveaza nici Maica Domnului! La asa *** de oameni, asa soarta ticaloasa vor avea!

Ba, nu mai vorbi asa. Ca sunteti baturi deja. Va urmeaza neamul, dupa cum ziceai.

istet10
istet10  •  07 Martie 2023, 00:10
Postat de creeperno807 pe 06 Martie 2023, 22:41

Normal ca nu flutura cu bani, intrucat ar aparea imediat toti creditorii sa-i infulece. Trebuie taiate datoriile si dupa sa fie realizate investitii!

La tepuit va e capul. Ce bine a fost cand v-ati infulecat din banii lor. Ce rost are sa platim , cand putem fenta asta. Asta cu plata e pt cinstiti, nu pt dinamovisti. Ba, ati vazut ca datoriile nu au fost taiate fiindca nu ati avut acordul tuturor creditorilor. De ce l-ati avea?

creeperno807
creeperno807  •  06 Martie 2023, 22:41

Normal ca nu flutura cu bani, intrucat ar aparea imediat toti creditorii sa-i infulece. Trebuie taiate datoriile si dupa sa fie realizate investitii!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează