FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA - DINAMO 2-0

VIDEO Ovidiu Burcă, DEVASTATOR după derby: „Ce s-a întâmplat e strigător la cer! Steaua profită de o lege-fantomă, statul e cel mai prost manager!”

Ovidiu Burcă / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Ovidiu Burcă / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat marti, 18 aprilie 2023 21:45 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 08:50

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, nu s-a putut abține la finalul derby-ului cu Steaua, pierdut de „câini” cu 0-2. Dincolo de analiza tehnico-tactică a partidei, dincolo de comentariile legate de arbitraj, tehnicianul dinamovist a declanșat o tiradă nemiloasă la adresa celor de la CSA.

Agitația din ultimele zile, provocată de modificarea de lege de pe urma căreia ar putea profita CSA Steaua, a provocat reacția furibundă a lui Ovidiu Burcă, altfel cunoscut pentru tactul și discursul echilibrat pe care le afișează în mod obișnuit.

Ce s-a întâmplat în Ghencea, după victoria Stelei cu Dinamo: injurii greu de reprodus + Ce i-au făcut dinamoviștii gafeurului Oncescu
CSA STEAUA - DINAMO 2-0
Ce s-a întâmplat în Ghencea, după victoria Stelei cu Dinamo: injurii greu de reprodus + Ce i-au făcut dinamoviștii gafeurului Oncescu

Ovidiu Burcă, devastator după Steaua - Dinamo 2-0: „Strigător la cer! Profită de lege-fantomă, statul e cel mai prost manager!”

„Steaua nu va avea drept de promovare în acest an! Ce s-a întâmplat în această săptămînă e strigător la cer, din perspectiva cetățeanului de rând. Eu nu cred că Steaua și acești suporteri au nevoie de aceste legi. 

Proiectul lor a început acum 6 ani, în același timp cu cel al Rapidului, iar eu am fost acolo. Mi-e greu să cred că ei n-au avut timp în șase ani să găsească o formă legală de a promova! Să schimbi legi în săptămâna meciului mi se pare absolut straniu! Oricum, promulgarea acestei legi-fantomă cred că va dura! 

Am amânat să ofer un răspuns pe acest subiect pentru a nu crea o anumită energie. Legea venită săptămâna aceasta le-a dat un stimul atât fanilor, cât și jucătorilor. Toată lumea vorbește de implicarea statului în sport. E un măr otrăvit! Statul e cel mai prost manager!

Eu nu cred că această lege va trece de Curtea Constituțională!”, a „tunat” Ovidiu Burcă, la microfonul Digi Sport.

Contextul ieșririi lui Burcă:

  • Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegi de-ai săi din PSD au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului.
  • Conform actualei Legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare. Fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni. Cealaltă variantă este să obțină modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste.
  • Schimbările propuse de politicienii PSD pot să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua chiar la finalul acestui sezon

Ovidiu Burcă, deranjat și de arbitraj: „Azi nu le-am întins mâna!”

Tehnicianul „câinilor” a fost nemulțumit de organizarea partidei și de faptul că autocarul lui Dinamo a ajuns la stadion abia cu 50 de minute înainte de startul partidei. Burcă a luat în colimator și maniera de arbitraj a lui George Găman, cel care, potrivit specialiștilor în domeniu, i-a dezavantajat pe roș-albi

„Una peste alta, rămânem cu această înfrângere care doare. Nu știu care a fost organizarea acestui meci, dar nu mi se pare normal să ajungem cu 50 de minute înainte de meci. Am încercat să prelungim starul meciului, n-am putut din rațiunile televiziunilor. Asta este! 

N-o să mă vedeți intrând în hora aceasta a fotbalului românesc, de a arăta cu degetul arbitrajului. Eu ce pot să le fac? Să le întind sau să nu le întind mâna. Azi nu le-am întins mâna! Avem atâția specialiști, sunt atâția oameni care pot analiza. Eu ce să le zic?”. 

Ovidiu Burcă, mesaj pentru echipă: „Un duș rece care ne face bine”

„Toată lumea spunea că avem cel mai bun lot, că suntem faovriți la promovarea directă. Se pare că acesta e un duș rece care ne face bine. Am trecut dintr-o extremă în cealaltă, dar astfel de meciuri, astfel de înfrângeri vin bine. Echipa a crescut ca joc, ca spirit, ca omogenitate, dar sunt anumiți pași peste care nu poți să treci. E nevoie de răbdare pentru a construi o echipă. 

Se pare că mai avem de învățat în astfel de meciuri cu o asemenea atmosferă. Trebuie să ținem capul sus, această înfrângere nu schimbă nimic, și să luptăm până la final”. 

Citește și alte știri despre Dinamo: 

A intrat în teren și a mers direct spre portarul Stelei! Un ultras din PCH, eroul negativ al derby-ului din Ghencea + Sancțiunile anunțate de Jandarmerie
CSA STEAUA - DINAMO 2-0
A intrat în teren și a mers direct spre portarul Stelei! Un ultras din PCH, eroul negativ al derby-ului din Ghencea + Sancțiunile anunțate de Jandarmerie
I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc
CSA Steaua - Dinamo 2-0
I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
timm
timm  •  19 Aprilie 2023, 13:32
Postat de tristan pe 19 Aprilie 2023, 10:45

voi astia de la CSA aveti propria logica si vreti propriile legi...ca restul is mai fraieri ,nu?

Legislatia romana se aliniaza la legislatia europeana. Raul a fost facut pe vremea lui Dragomir si Sandu, atunci au dat o lege antieuropeana, pentru ca Gigi sa vina in ecuatie.

tristan
tristan  •  19 Aprilie 2023, 10:45
Postat de steaua.libera pe 19 Aprilie 2023, 09:29

Practic Burca mai are putin si spune ca nu e ok ca Steaua nu s-a dat la o parte

voi astia de la CSA aveti propria logica si vreti propriile legi...ca restul is mai fraieri ,nu?

securinamo89
securinamo89  •  19 Aprilie 2023, 09:53
Postat de asistent.1 pe 19 Aprilie 2023, 00:17

Sunt fan Petrolul ! Nu sunt fan FCSB pentru atitudinea nedemnă de un patron de club . Pentru atitudinea aroganta a reprezentatului MM . Precizări necesare pentru continuarea comentariului . Am urmărit meciul Steaua-Dinamo . Antrenant și cu nerv sportiv . Cu tristețe ,ca suporter neimplicat ,am obsrvat : primele minute au fost presărate de durități , majoritatea ale Stelei tolerate suspect de arbitru fara avertismente verbale sau cartonase . Am constatat doua penaltiuri foarte clare pt Dinamo , mult mai clare decât cel al steliștilor , neacordate de același arbitru . Am constatat o eliminare mult dincolo de limita regulamentului . Faultul incriminat a fost o mângâiere și o simulare . Am făcut comparație cu duritățile din prima repriză nesancționate și nu am explicații pentru o decizie contrară jocului și spiritul acestuia . Constat că golul al doilea este total neregulamentar ! Verdict : brigada de arbitrii i-au " curățat " pe dinamoviști , scorul din final nereprezentand situația din teren . In mod corect fluierașii meciului ar trebui ca anul acesta sa privească din fotoliu campionatul . Întrebarea este au făcut-o din lipsa de calitate sau totul a fost cu dedicație ? Mă întreb și va întreb !

Am avut penalty-uri mai multe decât își poate imagina Dan Petrescu frate caine,lup pardon.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează