FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Decizie definitivă în Liga 2: un club primește 3,1 milioane de euro

FOTO: facebook.com/panduriics
FOTO: facebook.com/panduriics

Articol de , - Publicat joi, 25 martie 2021 13:04 / Actualizat joi, 25 martie 2021 13:38

Pandurii, locul 20 din Liga 2, ultimul a primit o veste uriașă din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pandurii e în coada Ligii 2, a pierdut până și întâietatea în oraș în favoarea celor de la Viitorul Pandurii, însă are de primit o sumă extraordinară pentru o divizionară secundă. Conform unei decizii ÎCCJ în dosarul 6274/95/2017, clubul gorjean are de primit 15 milioane de lei. Adică 3,1 milioane de euro.

Conform jurnalistului local Narcis Daju, sumele se împart astfel:

  • Societatea Complexul Energetic Oltenia SA - 6.398.608,88 lei
  • Consiliul Local Târgu Jiu - 2.861.747,68 lei
  • Consiliul Judeţean Gorj - 769.543,23 lei
  • Artego SA - 4.898.219,86 lei
  • U.S.M.O. - 516.983,76 lei.

Respinge ca nefondate recursurile declarate de recurenţii-pârâţi S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A., S.C. ARTEGO S.A., Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu împotriva deciziei nr. 698 din 18 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă
- se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Am fost un nebun când am început acest proces, care a durat 4 ani. Am lăsat în club 4,5 milioane de euro, iar după problemele avute m-am întrebat ce s-a întâmplat cu banii ăștia. Am luat urma lor și am constatat că sumele respective, din partea asociațiilor, nu au mai fost virate către club. Așa am avut la soluția de a deschide acest proces, pe care l-am câștigat după foarte multe eforturi.

Am avut noroc că jucătorii au înțeles situația și că niciunul dintre ei nu a solicitat falimentul, ceea ce ar fi creat probleme suplimentare Le mulțumesc că au fost înțelegători și iată că ieșim la lumină”, a spus Marin Condescu, membru în Asociația Creditorilor.

Condescu are de luat 500.000 de euro de la club și spune că nu va păstra toți acești bani. „Din banii pe care i-am oferit ca persoană fizică voi rămâne cu 150.000 de euro. Restul sumei am împrumutat-o la rândul meu. Le mulțumesc lui Sorin Cârțu și Adi Ilie care au înțeles situația și care ne-au ajutat în această perioadă complicată”.

Pe lista foștilor jucători care au de luat bani se numără Cristi Săpunaru (aproximativ 100.000 de euro), Dan Nistor (aproximativ 80.000 de euro) și Mihai Răduț (72.000 de euro).

Clubul se află în insolvență până în 2025. „În acest context, vom încerca să ieșim mai repede din insolvență. Aceste datorii nu le vom plăti pe toate simultan, ci vom face eșalonări pentru a asigura traiul zilnic al clubului

Astfel, se poate ajunge la înțelegeri cu jucătorii ca aceștia să primească toți banii în mai multe etape sau o sumă mai mică într-o singură etapă.

VIDEO Răzvan Burleanu anunță ca s-a ajuns la un acord în privința implementării sistemului VAR în România

Citește mai multe știri din Liga 2: 

U Cluj sau Petrolul, OUT! Ce șanse mai are Rapid, după meciul din Bănie » Urmează o ultimă bătălie infernală în Liga 2: echipele ca și calificate în play-off

Sinceritate maximă la FC U Craiova: „Eu sunt mercenar! Vreau să iau banii și să plec acasă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  25 Martie 2021, 14:43
Postat de mokotow pe 25 Martie 2021, 14:18

deci Pandurii tresa ia de la stat o suma de bani care reprezinta bugetul sectiei de fotbal Steaua pe vreo 3 ani :))))) dar Steaua e problema pentru ca il deranjam pe cioban

Cine opreste pe Csa Steaua ca la anul sa primeasca 100 milioane din bugetul de 4,8 miliarde de euro?? Afara cu cersetorii din fotbalul profesionist! Daca se mai continua asa,ar trebui ca toti patronii sa lase balta fotbalul,pentru ca nu exista fair play.Unul sa trebuiasca sa produca bani,iar altul sa faca o hartie si sa cerseasca miluoane de euro,desi el nu produce 1 leu pe an!

mario78a
mario78a  •  25 Martie 2021, 14:30
Postat de mokotow pe 25 Martie 2021, 14:18

deci Pandurii tresa ia de la stat o suma de bani care reprezinta bugetul sectiei de fotbal Steaua pe vreo 3 ani :))))) dar Steaua e problema pentru ca il deranjam pe cioban

pe cioban si pe intreaga grupare infractionala in frunte cu MEME

mokotow
mokotow  •  25 Martie 2021, 14:18

deci Pandurii tresa ia de la stat o suma de bani care reprezinta bugetul sectiei de fotbal Steaua pe vreo 3 ani :))))) dar Steaua e problema pentru ca il deranjam pe cioban

Vezi toate comentariile (3)
Comentează