FOTBAL  »  LIGA 2  »  OȚELUL

EXCLUSIV Petre Grigoraș e în spital » Ce a pățit antrenorul Oțelului: „Plătesc propria-mi inconștiență!”

Articol de - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 11:33 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 17:34

Oțelul Galați e lider în Seria a 2-a din L3, însă Petre Grigoraș nu are doar motive de satisfacție. 

Săptămâna aceasta, la un antrenament, antrenorul în vârstă de 56 de ani s-a băgat la un tenis cu piciorul alături de elevii săi și a suferit o ruptură a tendonului ahilian de la piciorul drept! Asta după ce, în urmă cu 3 ani, pe când era la Farul, pățise ceva similar la stângul și se jurase să nu mai comită eroarea de a uita că nu mai este la prima tinerețe.

- Bună ziua, domnule Grigoraș! Ce mai faceți?
- Nu prea e bună...

- Păi, ce s-a întâmplat?
- Nu m-am mai uitat de mult în buletin și m-am crezut din nou zmeu.

- Adică?
- Zilele trecute, la un antrenament, i-am simțit pe băieți ceva mai morocănoși și am zis să-i trezesc puțin din letargie. Un tenis cu piciorul e oricând mai bine receptat decât niște sesiuni clasice de pregătire. Toate bune și frumoase, doar că am făcut prostia să mă bag și eu în seamă.

- Și?
- Și, la un moment dat, s-a auzit un puternic „poc!". Era tendonul meu ahilian care se rupsese!

- Așa, din senin?
- Da, e o accidentare care e cauzată în primul rând de uzură.

- Nu trece de la sine?
- Din păcate, nu. E foarte dureroasă, nici nu poți să mai pui piciorul în pământ. A trebuit să mă operez imediat. Chiar aici, la Galați, la Spitalul Militar.

- E complicată intervenția chirurgicală?
- Nu neapărat. Mai complicată e recuperarea. Săptămâni întregi va trebui să umblu în cârje, să asist la antrenamente stâng pe scăunel... Asta e, acum plătesc propria-mi inconștiență!

- La ce vă referiți?
- În toamna lui 2017, când eram la Farul, am suferit exact același tip de accidentare, numai că la stângul. Atunci doctorii m-au sfătuit s-o las mai moale, că nu mai am 25 de ani. Așa mi-am spus și eu, doar că m-a mâncat undeva și n-a avut cine să mă scarpine.

- Echipa a câștigat și fără dumneavoastră în deplasare, 3-1 cu CSM Bacău, deci puteți să stați liniștit, să vă refaceți.
- Liniștit n-o să fiu câte zile oi avea! Chiar dacă suntem în Divizia C, orgoliile sunt aceleași. Mai ales că suntem în luptă directă cu Brăila.

- La baraj pe cine preferați, Foresta Suceava sau Ceahlăul Piatra Neamț?
- Să nu fie Bucovina Rădăuți până la urmă... Contează mai puțin cu cine vom juca, oricum vom avea de depășit două baraje. Important e să promovăm!

- Cu banii cum stați?
- Nu strălucit, sunt ceva restanțe. Ca aproape peste tot în fotbalul românesc, din nefericire. Eu, ca să glumesc amar, sunt obișnuit. Dar jucătorilor le vine greu să accepte. Sper să se rezolve cât mai repede problema, iar băieții să stea cu mintea numai la ce au ei de făcut.

- Sănătate multă, domnule Grigoraș! Și să nu mai fiți... poznaș!
- Mulțumesc mult! Însă cel mai tare din oraș tot o să fiu, chiar și cu tendoanele rupte! (râde cu poftă)

VIDEO Cristi Munteanu: „Suporterii au recuperat din trofee, FIFA ne recunoaște drept continuatoarea Oțelului, fosta campioană”

Citește mai multe știri din fotbalul intern: 

Un fost antrenor al lui Dinamo se teme pentru Mulțescu: „Îmi era frică să nu pice la meciul cu Clinceni, să nu se întâmple ceva!”

Mesaj manifest al străinului cu peste 150 de meciuri în Liga 1:„De ce românii nu fac la fel ca ungurii? Chiar mă deranjează”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
7even
7even  •  11 Aprilie 2021, 20:52
Postat de valentindragobete pe 11 Aprilie 2021, 15:32

Nu-i, dar conform istoriei masculine este o " boală " de care nu scapa nimeni ! Basca, la chestiune, nu se aplica legea dialecticii marxiste conform căreia acumulările cantitative determina cresteri calitative. Cred ca esti băiet cetit si nu ti-am vorbit intr-o limba necunoscuta ...

Bun raspuns,m-ai facut sa rad.Iti functioneaza de minune neuronii.Cat despre "cetit",da,ai dreptate.Am citit multisor la viata-mi.In ultimul timp m-am obisnuit si cu cartile audio.Iti doresc o seara buna Valentine,cel cu nume de sarbatoare.

rocky5
rocky5  •  11 Aprilie 2021, 20:28

Sa nu dea subit in covid! Dă mai bine pentru politicieni!

valentindragobete
valentindragobete  •  11 Aprilie 2021, 15:32
Postat de 7even pe 11 Aprilie 2021, 12:33

Se pare ca ai scris din proprie experienta nea Valentine cu "nume de sarbatoare":)) Nu-i asa?

Nu-i, dar conform istoriei masculine este o " boală " de care nu scapa nimeni ! Basca, la chestiune, nu se aplica legea dialecticii marxiste conform căreia acumulările cantitative determina cresteri calitative. Cred ca esti băiet cetit si nu ti-am vorbit intr-o limba necunoscuta ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează