FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Adrian Porumboiu: „Firme uriașe vor să investească la CSA Steaua, vorbim de sume mari de tot! Vor «curăța» tot în Liga 1” » Gigi Becali: „Nu merge, tată! E pușcărie”

Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 10:20 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 13:25

Adrian Porumboiu (70 de ani), fostul finanțator de la FC Vaslui, susține că are informații cu privire la interesul unor firme importante și a unor oameni de afaceri puternici de a sponsoriza CSA Steaua. În schimb, Gigi Becali, principalul „inamic” al proiectului MApN, nu crede că afaceriștii vor fi tentați să investească. 

Odată cu promovarea Stelei în Liga 2, au început discuțiile despre viitorul echipei forțate să treacă de la stat la privat. Porumboiu și Gigi Becali au păreri contradictorii pe acest subiect. 

Porumboiu anunță vremuri bune pentru „militari”. Omul de afaceri spune că CSA Steaua nu va rămâne mai mult de 2 ani în Liga 2, iar atunci când va urca în prima ligă, va fi o forță.

 VIDEO Adrian Porumboiu: „Steaua va «curăța» tot în Liga 1”

„Cine crede că Steaua va rămâne mai mult de 2 ani în Liga 2 se înșală amarnic! Pe lângă Steaua vor roi foarte mulți investitori, pentru că are niște condiții cu totul deosebite. Are stadion, are bază de antrenament, are tot ce îi trebuie. Atunci 2, 3, 5 investitori, poate unul cu bani foarte mulți, vor veni. Steaua va face o echipă cu care va «curăța» tot când va intra în prima ligă, va fi puternică. E un brand puternic Steaua.

Sunt ferm convins, din ce știu eu, că sunt oameni puternici și companii multinaționale care ar investi sume imense într-un brand ca Steaua. Acolo ai toate condițiile din lumea asta, trebuie doar să vină cineva cu bani, pe care și-i va scoate în câțiva ani. Steaua este renumită prin faptul că a câștiga Liga Campionilor, a fost finalistă acolo, a avut rezultate pe care niciun club din România nu le-a avut. 

Sunt interesate și firme cu profituri uriașe, eu știu, dar nu am voie să spun mai multe. Vorbim de sume mari de tot. Steaua sigur va promova într-un an, poate doi. Apoi veți vedea stadioane pline, chiar și când vor juca în deplasare”, a spus Porumboiu, la GSP Live. 

Cluburile sunt entități care trebuie să fie conduse de bani privați. Nu este normal ca unele echipe să fie susținute din bani publici și să joace cu echipe susținute în mod privat.
- Adrian Porumboiu

Gigi Becali: „Nu are nimeni curaj să se bage la CSA Steaua”

În contradicție cu Porumboiu, Gigi Becali consideră că Armata va găsi cu greu un investitor cu care să se asocieze, din cauza legilor. 

„Cine să vrea CSA? Acolo nu au ce să facă. Acolo trebuie Hotărâre de Guvern. Acolo e vorba de 100 de milioane, banii Armatei. Clubul e patrimoniul Armatei și se dă doar cu Hotărâre de Guvern. Nu știu cine are curaj să facă ceva.

Când a preluat Păunescu echipa, a fost luată cu Hotărâre de Guvern. S-a dat o Hotărâre de Guvern și s-au preluat toate bunurile. Dacă se face o asociație nonprofit care să preia echipa, trebuie o Hotărâre de Guvern de preluare a bunurilor, pe care să le predea. Dar trebuie licitație. E bun public. Iar la stadion trebuie plătite cheltuielile. Nu poate veni Armata să spună «E unitate militară și dau eu bani, iar tu joci gratis». Nu merge, tată! E pușcărie.

Marca Steaua nu poate fi dată. Trebuie dată prin Hotărâre de Guvern, care să spună că se face licitație. Dacă se face o evaluare și vine cineva la licitație, părerea mea e că nu va da nimeni mai mult de 100.000 de euro. Nu cred! Judecătorul va zice «Tu îi ceri lui Becali 3,6 milioane de euro pe an și acum o dai 100.000 de euro?!».

Am văzut și spunea foarte bine Țepelin de la Gazeta Sporturilor că e un eșec ideologic. O ideologie proastă, idioată. Ei nu au vrut să facă ceva, ei au pornit cu dușmănie împotriva mea. Ei au făcut ca să distrugă!”a spus Gigi Becali.

VIDEO Dezbaterea zilei la GSP » Este CSA Steaua un proiect de succes sau un experiment eșuat?

George Ogăraru: „Sunt câteva companii care au așteptat promovarea”

Despre posibilitatea ca Steaua să fie sponsorizată de companii importante a vorbit și George Ogăraru, team managerul secției de fotbal de la CSA Steaua. 

„Foarte multă lume a așteptat ca echipa să promoveze, pentru a putea să se pronunțe, să vină și să fie alături de club. Mă refer la companiile care au tot fost vehiculate. 

Una dintre variante este un parteneriat public privat, o societate pe acțiuni, de care genul acesta de companii, care au făcut business în România, care sunt puternice și au un bun management, ar fi interesate

În momentul de față este foarte greu să ne închipuim o persoană fizică care să vină aproape de proiect. Avem o experiență anterioară, atunci trebuie multă atenție. Știu din discuțiile avute cu diferiți sponsori înainte de organizarea evenimentului pentru 7 mai, care a fost post-datat, că sunt firme care au zis că vor să vină alături de echipă pentru acel eveniment și după promovare cu alte sume, pentru mai mulți ani. 

Una dintre aceste companii m-a sunat chiar după meci, să mă anunțe că trebuie să găsim o dată pentru discuții. Este strict sponsorizare, dar vreau să înțelegem că sunt câteva branduri care au așteptat promovarea pentru a discuta de o asociere”, a declarat Ogăraru la emisiunea „Națiunea Stelistă”, realizată pe canalul de YouTube al suporterilor steliști. 

CSA Steaua are două variante pentru promovarea în Liga 1

În momentul de față, este incert dacă CSA Steaua va avea drept de promovare în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022. 

Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar, în momentul de față, Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

CSA trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat, iar reprezentați FRF și LPF explică ce pot face steliștii.

Conform Legii Sportului, nu există decât două variante: Asociație fără scop patrimonial sau Societate comercială pe acțiuni. Asociația fără scop patrimonial trebuie să aibă minimum trei asociați. 

În cazul societăților pe acțiuni, poate fi acționar unic, dar experiența din Liga 1 ne-a arătat că nu se întâmplă așa. Există un acționar majoritar, apoi clubul de drept public, care intră cu 5-10% din acțiuni, și alți acționari minoritari. 

Clubul Steaua are avantajul că administrează stadionul, care valorează aproximativ 120 de milioane. Ce să facă noul acționar? Să aducă 120 de milioane de euro de la el?! Am văzut că Gigi a spus că are de gând să-i acționeze în judecată dacă noul acționar privat n-ar veni cu minimum 36 de milioane, cât îi cere CSA în procesul pentru marcă. 

Dar asta este o prostie aruncată de el. Cele două părți se pun la tratative și acționarul poate veni cu o anumită sumă, care să asigure bugetul echipei, să plătească salariile celor din club și alte cheltuieli. Dar asta depinde de cum se înțeleg la negocieri”, au dezvăluit sursele GSP.ro.

Termenul limită pentru ca Steaua să depună toată documentația și să arate că s-a transformat din club de drept public în club privat, pentru a pentru juca în sezonul 2022-2023 în Liga 1, este 1 iulie 2021, atunci când începe anul competițional.

Mai multe știri despre CSA Steaua:

Daniel Oprița, mesaj tranșant pentru șefii CSA: „Asta m-a deranjat cel mai mult, au făcut-o aşa, mai mult să vadă...”

Procesul FCSB - CSA Steaua se poate decide luna asta » Gigi Becali vrea să obțină la Tribunal ce nu a reușit pe teren

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (53)
talpaiadului
talpaiadului  •  04 Iunie 2021, 04:29
Postat de iopanet pe 03 Iunie 2021, 09:05

Pe langa ultrasi, care au ales deja daca sustin FCSB sau CSA, exista o masa mare de suporteri stelisti "indecisi". Daca CSA promoveaza in prima liga, sunt sanse mari ca "indecisii" sa aleaga CSA dintre cele doua "Stele", pentru ca, hai sa fim seriosi, ca suporter e greu sa suporti modul in care Becali intelege sa "conduca" echipa. Deci eu cred ca, dupa promovarea in prima liga, CSA va avea din ce in ce mai multi sustinatori iar FCSB din ce in ce mai putini. Ceea ce, da, poate atrage firmele mari.

Da fratele meu, ai dreptate ca exista un numar mare de stelisti indecisi, si eu ma numar printre ei. Problema e ca armata nu poate promova CSA in prima liga si sa faca performanta fara sa o privatizeze mai intai, deci investitorul/investitorii trebuie sa preia echipa cu suporterii pe care ii are acum, in liga a doua si sa bage bani, sa promoveze si sa faca performanta in speranta ca indecisii vor veni langa echipa. De aia am eu mai mare incredere in unul ca Porumboiu, care e harsait atat in fotbal cat si in afaceri, intelege potentialul CSA-ului si depinde numai de el, nu ca firmele mari cu consilii directoare in care iau decizii oameni care nu se pricep la fotbal si se bazeaza pe numere si statistici.

iopanet
iopanet  •  03 Iunie 2021, 09:05
Postat de talpaiadului pe 03 Iunie 2021, 00:22

Bine ar fi sa vina "firme mari", dar nu cred ca e adevarat. Ce atrage firmele alea mari, ca CSA-ul are mai putini suporteri decat Dinamo. Daca Porumboiu chiar crede ca CSA-ul merita sa investeasca in el, sa se prezinte la licitatie ca are toate sansele sa castige, poate chiar din postura de unic participant. Eu unul oricum am mai mare incredere in Porumboiu decat intr-o firma fie ea si mare. Porumboiu daca investeste la CSA cum a facut-o la Vaslui poate obtine si perfomanta si poate face si profit.

Pe langa ultrasi, care au ales deja daca sustin FCSB sau CSA, exista o masa mare de suporteri stelisti "indecisi". Daca CSA promoveaza in prima liga, sunt sanse mari ca "indecisii" sa aleaga CSA dintre cele doua "Stele", pentru ca, hai sa fim seriosi, ca suporter e greu sa suporti modul in care Becali intelege sa "conduca" echipa. Deci eu cred ca, dupa promovarea in prima liga, CSA va avea din ce in ce mai multi sustinatori iar FCSB din ce in ce mai putini. Ceea ce, da, poate atrage firmele mari.

talpaiadului
talpaiadului  •  03 Iunie 2021, 00:22

Bine ar fi sa vina "firme mari", dar nu cred ca e adevarat. Ce atrage firmele alea mari, ca CSA-ul are mai putini suporteri decat Dinamo. Daca Porumboiu chiar crede ca CSA-ul merita sa investeasca in el, sa se prezinte la licitatie ca are toate sansele sa castige, poate chiar din postura de unic participant. Eu unul oricum am mai mare incredere in Porumboiu decat intr-o firma fie ea si mare. Porumboiu daca investeste la CSA cum a facut-o la Vaslui poate obtine si perfomanta si poate face si profit.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează