FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

Contestă dreptul CSA Steaua de a participa în play-off: „Nu înțeleg cum e posibil, nu e fairplay!”

CSA Steaua a câștigat meciul direct cu FC Buzău, 1-0 // foto: Imago Images
CSA Steaua a câștigat meciul direct cu FC Buzău, 1-0 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 08:43 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 09:15

Cristian Pustai (56 de ani), antrenorul de la FC Buzău, contestă dreptul celor de la CSA Steaua, care nu au drept de promovare în Liga 1, să participe în play-off-ul din Liga 2.

După 16 etape, nou-promovata CSA Steaua ocupă locul 6 în Liga 2, ultimul care asigură accederea în play-off-ul de promovare. Dacă termină sezonul regulat între primele 6 echipe, „militarii” intră în play-off, chiar dacă nu au drept de promovare în primul eșalon la finalul sezonului, fiind club de drept public.

Cristian Pustai, antrenorul celor de la FC Buzău, locul 5 în Liga 2, consideră că acest lucru nu este fairplay, în condițiile în care un loc dintre puținele din play-off ar fi ocupat de o echipă care nu are miză.

Cristian Pustai contestă dreptul de participare în play-off al Stelei

„Eu nu înțeleg cum o echipă poate activa într-o ligă fără drept de promovare. Automat, trebuia să i se spună de la început că nu are ce căuta în primele șase. La cum văd eu, play-off-ul e play-off pentru că e pentru promovare. Dincolo, play-out-ul e pentru retrogradare. Ce înseamnă că nu promovezi? Înseamnă că nu poți să ajungi în primele șase.

Nu e fairplay să ajungi în play-off și să nu ai drept de promovare. Exact pentru asta se face play-off-ul și spui, pentru promovare! Steaua putea fi pe locul 1 în sezonul regulat, dar în play-off trebuie să ai echipele care au drept de promovare! Nu mă mai interesează că te clasezi pe locul nu știu care, că sportiv vrei să ajungi pe locul 1 și legal nu ai drept de promovare.

Trebuia decis în vară, nu înțeleg cum o echipă poate intra într-o luptă în care nu poate câștiga. Atunci, hai să stabilim din vară ce poate să facă”, a spus Pustai, citat de Liga2.ro.

  • FC Buzău este pe 5, cu 28 de puncte, la fel de multe ca CSA Steaua, dar cu un golaveraj superior „militarilor”.

Citește mai multe știri din Liga 2: 

FC Brașov are un nou director tehnic: „Nu se pleacă de la zero!”

Pregătește promovarea în Moldova și Ungaria: „Avem un program interesant”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  24 Decembrie 2021, 22:14

Perfect adevărat ce spune Pustai. Cine garantează, că ajunsă în play-off fără drept de promovare, ȚSKA nu va negocia punctele?

cristi05
cristi05  •  21 Decembrie 2021, 14:30

e clar si normal ca pustai incearca sa-si maximizeze sansele (oricum inca depind numai de ei). avand in vedere programul, au totusi sanse mai mici ca csa si chiar csik... sa intre in play-off (totusi buzau a batut csik cu 3-2 in deplasare, iar cu csa si sibiu a pierdut in deplasare - oricum sistemul e *** jucandu-se numai turul si contand mult cu cine nimeresti sa cazi acasa si in deplasare). in mod normal insa trebuia sa se decida de la inceput daca in play-off pot juca echipe care nu au dreprt de promovare (poate sunt si altele din diverse motive). cred ca anul trecut in play-off au intrat doar cele ce aveau licenta pt liga 1.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

standart
standart  •  19 Decembrie 2021, 17:00

Are dreptate. Un club fără drept de promovare, departamental, distorsionează grav competiția! Ce vină au avut ăia de la Afumați care au fost blocați la promovare de o unitate militară? Omul ăla a pierdut bani din cauza bolșevicilor csa! Acum se amestecă în treburile civililor care vor să promoveze. De ce li se permite? Alt cui am pe ăia în insolvență! Păi ce te mai amesteci dacă n-ai voie în Europa? Nu plătești datoriile dar poți să te dai deoparte oricând, că tot n-ai obiectiv. O porcărie burlenească de sorginte comunistă. Politicul distruge fotbalul. Ăsta e adevărul. Și cu VAR-ul la fel. Păi cum să mai facă burlenii politici jocurile dacă nu mai pot influența competiția prin arbitraje? De-aia totul se prăbușește în fotbalul nostru...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close