FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Ricardo Grigore: „Nu mai sunt fericit la Dinamo! Am fost aruncat de la masă. Vina e a celor care i-au adus pe jucători” + „De ce nu rămân cei care au dus echipa aici?!”

Ricardo Grigore
Ricardo Grigore

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2022 13:57 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 15:30

Ricardo Grigore, 23 de ani, a fost nominalizat de Gică Mihali printre jucătorii care ar putea reconstrui Dinamo în Liga 2. Însă fundașul vrea să plece de la echipă.

Antrenorul de la U19, care a întocmit programul echipei, l-a recomandat pe Ricci ca om de bază pentru sezonul viitor, fără să știe că fundașul a cerut conducerii încă din luna martie să plece din „Ștefan cel Mare”! 

Doar că nu i s-a permis să părăsească gruparea fără o sumă consistentă de transfer. „Eu am vrut să plec încă de când echipa era bine, așa că nu puneți titluri de genul „Încă un «câine» vrea să plece după retrogradare”, s-a destăinuit Rici Grigore într-un interviu acordat GSP.ro

În urmă cu doi ani, Cagliari și Sampdoria se interesau de fotbalistul crescut la Academia din „Ștefan cel Mare”, iar Dinamo voia un milion de euro pe el. Anul trecut, a reprezentat România la JO de la Tokio, după ce în urmă cu 3 ani a făcut parte din formația lui Mirel Rădoi care bifa semifinalele la Campionatul European de tineret.

În acestă primăvară însă, fostul căpitan de la juniori și campion la Liga Elitelor U19 cu roș-albii a dispărut din echipă. 

Alt veteran al naționalei ar refuza să mai vină la lot: „Mister, nu mă mai convoca”
ROMÂNIA
Alt veteran al naționalei ar refuza să mai vină la lot: „Mister, nu mă mai convoca”

Ricardo Grigore: „Nu mai sunt fericit la Dinamo. Se știe din martie situația mea”

- Rici, ce faci, cum ești? 
- Pe acasă, aștept să se calmeze lucrurile. 

- Te-am sunat să te întreb dacă vei continua cu Dinamo, mai ales că ai fost nominalizat ca unul dintre jucătorii care să contribuie la renașterea echipei, din Liga 2. 
- Nu e momentul bun pentru așa ceva. Eu nu sunt genul să ies în presă, vreau doar să clarific situația. Ca să nu se interpreteze, am văzut și la Grădinaru cum s-au rostogolit declarațiile. Ca fapt divers, nu cred că a avut intenție să jignească clubul, părerea mea.

- Vizavi de declarația lui Gică Mihali, care a zis că poți să pui umărul la reconstrucție, ce zici? 
- Cu tot respectul, nu am nicio problemă , dar nu cred că știe care e situația adevărată a mea. Nu vreau să ies în față că plec, dar domnul Zăvăleanu știe din luna martie cum stă treaba. Ideea e simplă: am fost dat la o parte de toată lumea de la masă, mi-am luat farfuria și-am plecat în fundul sălii să mănânc! 

- Poți dezvolta subiectul? 
- Am revenit răcit la reunire, în iarnă, apoi m-am refăcut mai greu. Echipa juca, mi-am așteptat rândul. Când mi-am revenit, mi s-au promis șanse. N-au fost! Nu dau vina pe Stoican, pe nimeni. Serios, am înțeles. Doar că, cu timpul, am văzut că ceva e în neregulă, nu mă mai simțeam confortabil. 

- Și ...
- Mă suna lumea să mă întrebe dacă vreau să plec. De bine, de rău mă mai îndrăgesc câțiva fani dinamoviști. Nu voiam să creez tensiune, să fac rău. Iar lucrurile au continuat spre direcția în care nu mai eram inclus în echipă deloc.

- Și ce a urmat?
- Am jucat cu Craiova, acasă, când am luat 6. Inițial, am zis că e momentul să revin în forță, dar, după meci, nu poți să evidențiezi pe nimeni. Am jucat fundaș central stânga, apoi stânga, după care am fost scos din echipă, fără nicio explicație.  Am tăcut, 0-0 la UTA, apoi decizia mea a fost să plec de la Dinamo, nu am mai prins niciun minut! Bine, am mai fost băgat în minutul 90+3 cu Chindia, să trag de timp, la 2-0.

1minut a jucat Rici Grigore în play-out-ul ultimului sezon

Ricardo Grigore: „Cine să dea bani pe unul care nu joacă?”

 - Ce te-a supărat cel mai mult?
- Eu îmi așteptam șansa. Cu Flavius eram OK, mă antrenam, dar l-au schimbat și pe el. Eram la antrenamente, dar nu mă băga nimeni în seamă! Am ajuns pe margine, pe bară, nici măcar în lot, în afara antrenamentului... Eu n-am fost să cer să mă bage antrenorul, vă pot confirma șefii clubului.  Cred că sunt jucătorul cu cele mai multe meciuri ca rezervă din istoria ultimilor ani. Deși nu știu care e obiectivul lor, eu stau pe bară, ei zic că vor să mă vândă! Păi, cum, așa?!

- Ți-a explicat cineva ceva?
 - Îți dau cuvântul meu, nu mi s-a explicat nimic. Mă refer la Uhrin. În martie, eram 5 fundași centrali, apoi a mai venit unul, 6, apoi a mai fost reprofilat unul, 7. Eu nu aveam minute, am zis că nu mai are rost să mai rămân la echipă. N-am vrut să ies, să mă plâng, să fac haos. Am zis în martie: „Gata, plec!”.

- Și...
Când a apărut o informație că Ricardo Grigore vrea să plece, toți fanii erau fericiți. Dar, întreb eu, după ce dai în spatele porții pe un jucător, cum poți să ceri bani din transfer?!  Le-am zis celor din conducere: „Nu mă mai simt fericit, nu mai pot. Sunt cel mai vechi jucător din lotul actual! Nu vreau să apar, să vorbesc, doar lăsați-mă să plec. E cel mai bine pentru ambele părți”. Le-am zis să-mi dea un procent, ceva. Eu încerc să pot aduce o sumă de bani, dar cine să dea bani pe unul care nu joacă?!

Ricardo Grigore: „De ce nu rămân cei care au dus-o pe Dinamo aici?!”

- E clar că ai ajuns la concluzia fermă că vrei să pleci și nu mai continui la Dinamo! 
- Nu vreau să se creeze titlu că fac scandal, mai știu eu ce. Eu aveam în plan de mult lucrul ăsta, să plec, fie că ar fi continuat Dinamo în „A”, fie că nu! Aș fi jucat la Dinamo II, dar nu eram pe listă, ar fi fost în interesul meu. N-am pretenții financiare, vreau să fiu lăsat pe drumul meu, să performez în altă parte. Nu se poate să faci dragoste cu forța. Domnul Mihali ne-a nominalizat, dar nu știa. De ce nu rămân jucătorii care au jucat și au dus Dinamo aici?! Noi nu ne dorim să plecăm acum că echipa e la pământ. Eu am vrut să plec de atunci, din iarnă.

22 de meciuria adunat fundașul în ediția recent încheiată, având o medie de 72 de minute jucate per partidă

- Ce sumă vor pe tine? 
- Era o sumă foarte mare, nu ar da nicio echipă! 

- Mai multă de 100.000 e euro? 
- Mai mult. Sper să înțeleagă să mă lase să plec, nu mai sunt fericit, ar fi o decizie logică. Nu vreau să dau contre, nu vreau să creez probleme. Nu știu cum e legea insolvenței, dar dacă voiau să scoată bani, să facă afacere, de ce nu au știut să fructifice, să facă un market, că eram pe prima scenă?! 

Ricardo Grigore: „Nu mai sunt fericit la Dinamo! Am fost aruncat de la masă. Vina e a celor care i-au adus pe jucători” + „De ce nu rămân cei care au dus echipa aici?!”
Ricardo Grigore // FOTO: Imago

Cu Uhrin n-am avut niciun fel de conflict. Nu toți antrenorii te pot place, dânsul nu avea o plăcere foarte mare pentru mine, nu-i plăcea stilul meu de joc, am înțeles, nu aș vrea să comentez. Nu vreau să dau cu noroi în nimeni, știu prin ce am trecut. Dureros e că Dinamo e în „B”.

– Ricardo Grigore

101 partidea strâns în tricoul „câinilor", având 3 goluri și 4 assist-uri

Acuză: „Vina e a celor care i-au adus. Ei să răspundă acum”

- De fotbaliștii care au evoluat și au retrogradat Dinamo ce părere ai? 
- Nu au nicio vină jucătorii! Am rămas prieten cu majoritatea. Performanțele din teren sunt separate de cine i-a adus.  Să răspundă cine i-a adus, ei sunt în măsură să spună ce a văzut la ei de i-au transferat. Dinamo nu mai vinde jucători crescuți în curtea propria, nu a vrut să facă un business din asta. Poate nici noi n-am fost ce trebuie, dar nici cei de la club n-au știut să aibă un plan. La alții se poate, se vând jucători... În fine, nu mai dau în trecut, trec prin momente grele, nu credeam să văd Dinamo în Liga 2. Mai grav e că echipa este unde este acum.

- Vezi vreo șansă de redresare? 
- Eu nu sunt trecător la Dinamo, clubul m-a format ca om, datorită lui Dinamo sunt cine sunt. Lumea mă cunoaște ca Ricardo Grigore de la Dinamo, nu pot să mă gândesc că a ajuns unde a ajuns. Sper din tot sufletul să ajungă la un moment dat mai sus decât era în trecut.  Sper să redevină un club puternic în Europa. Nu e o iluzie! Dacă va veni un sponsor puternic, un finanțator, cu o strategie clară, la punct, Dinamo e un brand și va fi toată viață. A luat CFR Cluj campionatul, dar tot de Dinamo se vorbește. Steaua, care o fi ea, are mai multe trofee, dar Dinamo e cel mai comentat subiect. Sper să redevină un club puternic în Europa. Nu e o iluzie! Dacă va veni un sponsor puternic, un finanțator, cu o strategie clară, la punct, Dinamo e un brand și va fi toată viață. A luat CFR Cluj campionatul, dar tot de Dinamo se vorbește. Steaua, care o fi ea, are mai multe trofee, dar Dinamo e cel mai comentat subiect.

Ne-au făcut maneliști, în toate felurile. Nu am înțeles de ce suporterii dinamoviști au înjurat mereu, cel mai mult, tinerii crescuți în propria academie. Dau scris, nu se supără niciun suporter dacă plec! Cu mii de scuze pentru toți suporterii! Eu primesc salariul de la Dinamo, ce treabă ai tu ce fac cu banii mei? Tu dai bani pentru că iubești clubul, nu pe mine, iar clubul își plătește angajații.

– Ricardo Grigore

300.000 de euroeste cota pe transfermarkt, în iunie 2019 era 700.000 de euro

VIDEO Andrei Cordoș a povestit cum a fost dat afară de la Dinamo: „Aveam o istorie cu Daniel Stanciu”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Grădinaru, făcut praf de antrenorul lui Dinamo: „Nu vreau să lucrez cu astfel de caractere! Te crezi mare fotbalist să nu ajuți în B?!”

Antrenorul pus de Zăvăleanu să facă programul la Dinamo: „Uhrin a șters-o! Pentru mine nu sunt ochi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
therealreddog33
therealreddog33  •  07 Iunie 2022, 18:08
Postat de catalin.palcu pe 06 Iunie 2022, 17:58

Hai frate mai termina cu placa asta, ca e a 100a oara in ultima saptamana ca o spui. DDBul l-a pus pe Esanu sa greseasca de 2 ori ca un junior si pe ceilalti sa traga de 4 ori in bara. Are DDBul multe greseli, dar fara organizatia asta clubul era desfiintat din decembrie 2020. Uite acum ca se fac alegeri ai oportunitatea sa candidezi tu si sa pui echipa pe roate.

Nu, nu l-a pus pe Esanu sa greșească. Și nici nu a greșit atât de catastrofal la golul ala sub transversala, cum au scris toți - 1 portar din o mie o scotea pe aia. La altele da, a greșit. DDB însă a creat tot haosul managerial: schimbat antrenori ca pe ciorapi, au pus oameni inconpetenti sa conducă, pe salarii uriașe. Au rulat zeci de jucători, s-au amestecat in transferuri (vezi S. Filip și salariul uriaș primit pt nimic). In general nu au avut nici un moment o strategie, simplu, pt ca nu știu ce e aia. Tot ce au făcut e sa ruleze jucători și comisioane, bani. Unde e o nebuloasa uriașă, nimeni nu știe cât au încasat de la fani și cât au plătit. Alegerile le vor face probabil tot "transparent" pe aplicație, ca și "bugetul"? Băieții de la IT sa trăiască..

creeperno807
creeperno807  •  06 Iunie 2022, 22:39

Nu exista faliment, in urmatoarele saptamani o sa apara noul investitor

mikeshine
mikeshine  •  06 Iunie 2022, 19:42
Postat de custov pe 06 Iunie 2022, 19:28

pinguine,vine KARAGANDI sahtior ,si atunci sa vezi peste!!!!!!

vine falimentul si desfiintarea lui dinamo de peste 2 ani o sa si uitam ca ati existat bai custove,tu tot batman sahtior o sa spui.:)) faceam misto de tine pe dinamopmania si fac si aici. ha ha ha. prostul naibi.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează