FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cum a ajuns o comună de nici 20.000 de locuitori să domine Liga 2: „Suntem cu banii la zi și mai avem un avantaj foarte mare”

CSC 1599 Șelimbăr domină Liga 2 / foto: facebook.com/CSC1599Selimbar
CSC 1599 Șelimbăr domină Liga 2 / foto: facebook.com/CSC1599Selimbar

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 15:22 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 15:29

Andrei Antoce, preparatorul fizic de 28 de ani al lui Șelimbăr, vorbește în cadrul unui interviu acordat Gazetei despre cum a ajuns cea mai bogată comună din județul Sibiu, de nici 20.000 de locuitori, să domine Liga 2.

CSC 1599 Șelimbăr e un club de drept public și face parte din lotul celor 8 formații fără drept de promovare. Echipa antrenată de Claudiu Niculescu are însă un start de sezon formidabil, cu 5 victorii și o singură remiză, și se clasează pe primul loc al clasamentului din „B”.

Formațiile lui Pustai și Miriuță, egal spectaculos în epilogul rundei din Liga 2 » Toate rezultatele + clasamentul actualizat
ETAPA 6
Formațiile lui Pustai și Miriuță, egal spectaculos în epilogul rundei din Liga 2 » Toate rezultatele + clasamentul actualizat

Andrei Antoce, preparator fizic Șelimbăr: „Omogenitatea e un mare atu pentru noi”

- Andrei, cum reușiți să-i motivați pe jucători? 
- Nu suntem singurii care nu au drept de promovare, fiecare echipă cred că își dorește să ajungă cât mai sus și să aibă cât mai multe rezultate bune. E meritul băieților că ne clasăm pe locul 1 și că avem doar un egal și restul victorii. Dacă ai rezultate bune, ai și atmosferă bună. Jucătorii au prime de joc și fiecare își dorește să-și facă treaba cât mai bine, așa pot primi oferte mai mari, pot ajunge mai departe.

- Care ar fi avantajele voastre? 
- Noi avem un atu foarte mare, omogenitatea. Am schimbat puțin față de sezonul trecut în ceea ce înseamnă alcătuirea primului „11”, cred că ăsta e un mare avantaj de-ale noastre.

- În vară ai făcut ceva special, diferit la pregătirea fizică? 
- Nu aș putea să spun treaba asta, lucrăm ca până acum, nu am făcut nimic în plus în vară. Sunt foarte bucuros că nu avem jucători accidentați, de la începutul sezonului și până acum nu am avut probleme. E un lucru foarte bun.

- Aveți și o echipă destul de tânără. 
- Într-adevăr, avem o medie de vârstă mică, iar asta ne ajută și la capitolul fizic, pentru că un jucător tânăr se reface mult mai repede.

Cum a ajuns o comună de nici 20.000 de locuitori să domine Liga 2: „Suntem cu banii la zi și mai avem un avantaj foarte mare”
Deși are doar 28 de ani, Antoce, apropiat de Mircea Rednic, a bifat deja câteva cluburi importante în carieră, ca Dinamo, Farul, Poli Iași, Ceahlăul

- Ai experiență și la nivel de primă divizie. Strict din perspectiva pregătirii fizice, v-ați putea duela de la egal la egal cu o formație din Superliga? 
- Noi am întâlnit Voluntari în Cupă (n.r. - 2-1 pentru ilfoveni în play-off-ul Cupei României) și n-au fost diferențe mari din perspectiva exprimării fizice. Nu ne-au dominat, nu am cedat și cred că am controlat destul de bine jocul. N-am avut șansă, dar am făcut un joc bun, contra unei echipe puternice. Deci nu cred că ar fi mari diferențe.

- În general, eșaloanele inferioare, și nu numai, se confruntă cu probleme financiare. La voi cum e? 
- Suntem liniștiți, suntem cu banii la zi, avem o siguranță. Domnul primar, domnul director, președintele au o colaborare foarte bună cu Mister și cu jucătorii, mereu ne încurajează, sunt alături de noi, ne ajută și avem parte de susținere.

- Ai putea să numești câțiva fotbaliști tineri care crezi că pot face pasul pe viitor în prima ligă sau chiar la naționala mare?
- Avem foarte mulți fotbaliști interesanți. Raul Rotund, Eric Vînău și Alexandru Roșca fac parte deja din loturile naționale, sunt tineri, de perspectivă. Dar nu puteau fi convocați dacă nu-i ajutau și ceilalți jucători, datorită tuturor cei 3 au fost convocați la echipele naționale.

Andrei Antoce: „Fac parte și din staff-ul lui Mircea Rednic, chiar dacă acum sunt la Șelimbăr”

- Ultima dată când am discutat, în aprilie, Mircea Rednic te dorea la UTA. Ce s-a mai întâmplat?
- A fost o situație complicată, eram sub contract cu Șelimbăr și era dificil să plec. Era final de sezon, trebuia să aștept măcar să terminăm campionatul. A fost totul foarte din scurt. Eu încă țin legătura cu nea Mircea, vorbim, am rămas în relații foarte bune, fac parte și din staff-ul dumnealui, chiar dacă acum sunt la Șelimbăr și poate suna ciudat. Până la urmă nu s-a mai pus problema să plec, la UTA există un preparator fizic de foarte multe timp (n.r. - Vlad Nicoară), prezent și la loturile naționale.

- Cu Claudiu Niculescu ce relație ai? 
- Relația mea cu Mister e una foarte constructivă, suntem cam pe aceeași linie, ne-am înțeles bine de la bun început. Și dumnealui e un antrenor tânăr, foarte bun, e mereu la zi cu noutățile, jucătorii vin de plăcere la antrenamente, aici seamănă cu Mircea Rednic.

Noi ne-am propus să fim printre primele clasate, dar nu avem un obiectiv clar. Cei din conducere și Mister au spus că nu ne interesează decât meciul viitor. O luăm pas cu pas.

- Andrei Antoce, preparator fizic Șelimbăr

17.492 de persoanelocuiesc în Șelimbăr conform ultimului recensământ, o creștere de 148% față de 2011 (7.028)

Rezultatele lui Șelimbăr din actuala stagiune:

  • 1-0 vs. Metaloglobus 
  • 2-0 vs. Unirea Dej 
  • 1-0 vs. CSM Alexandria 
  • 1-0 vs. Concordia Chiajna 
  • 3-2 vs. CSA Steaua 
  • 0-0 vs. CSM Slatina

Mai multe articole de actualitate din Liga 2:

A semnat! Gabriel Torje a revenit în România
TRANSFER
A semnat! Gabriel Torje a revenit în România
Șeful secției de fotbal de la Steaua, reacție după proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun jucător care câștigă peste 6.000 de euro net”
STEAUA
Șeful secției de fotbal de la Steaua, reacție după proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun jucător care câștigă peste 6.000 de euro net”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  21 Septembrie 2023, 19:12

Exclusiv și comună de nici 20.000 de locuitori (?!). Săracii gesepiști... Oare ce e în mintea lor când iau rata de la ei din comună ca să meargă la București. Unde cred ei că ajung...

danutcornel
danutcornel  •  21 Septembrie 2023, 18:36

dar voluntariul lui pandele sau clinceniul din ce bani traiesc nu din bani publici>

Extraterestrul_2023
Extraterestrul_2023  •  21 Septembrie 2023, 18:30

Fuzionati cu FC Brasov sa aveti drept de promovare ! Nu ati avut nici voi 200 de euro sa face o firma sa puteti promova? si la o comuna e birocratie ...unde cand fluieri ... te aude primarul din capatul strazii... V-ati luat dupa generALII DE LA STEAUA ! pacat de munca depusa....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează