FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA

Șeful secției de fotbal de la Steaua, reacție după proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun jucător care câștigă peste 6.000 de euro net”

Alexandru Buziuc, atacantul Stelei, în meciul cu Chiajna. 
Foto: Facebook @ Steaua București
Alexandru Buziuc, atacantul Stelei, în meciul cu Chiajna. Foto: Facebook @ Steaua București

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 08:58 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 09:16

Andrei Cian (45 de ani), fost handbalist, în prezent șeful secției de fotbal de la CSA Steaua București, a comentat proiectul de lege inițiat de Guvern, prin care se prevede ca un club susținut din bani publici să nu plătească salarii mai mari de 30.000 de lei net, adică aproximativ 6.000 de euro. 

Executivul caută să acopere gaura din bugetul de stat cu noi taxe și a inclus sportul printre domeniile de activitate care ar trebui să contribuie mai mult începând cu anul următor. Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale a fost publicat și urmează să ajungă în Parlament.

Billel Omrani, negocieri cu o echipă din Superliga: „Totul a început acum o lună”
TRATATIVE
Billel Omrani, negocieri cu o echipă din Superliga: „Totul a început acum o lună”

În rândul cluburilor finanțate de la bugetul public se află și CSA Steaua București, grupare care primește bani de la Ministerul Apărării. 

Andrei Cian, șeful secției de fotbal a „militarilor”, spune însă că fotbalul nu va avea de suferit în urma proiectului de lege susținut de Guvern, întrucât niciun fotbalist al Stelei nu are un salariu mai mare de 6.000 de euro net, cum se întâmplă cu alți sportivi de la alte secții. 

Andrei Cian, șeful secției de fotbal de la Steaua, despre proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun fotbalist care câștigă peste 6.000 de euro net”

„La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celelalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net. 

Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta. Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS (n.r. - Ministerul Tineretului și Sportului). Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS. 

Ca idee, dacă aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de 7 sau 8 înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii.

Se poate face un mix din bani publici și privați”, a spus Andrei Cian, potrivit Digi Sport. 

Șeful secției de fotbal de la Steaua, reacție după proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun jucător care câștigă peste 6.000 de euro net”
Andrei Cian, șeful secției de fotbal de la Steaua. Foto: EHF

VIDEO. Daniel Oprița, supărat pe arbitru după Concordia Chiajna - Steaua: „Nici nu știm cine stă pe bancă cu Slatina”

Citește și: 

Oficialul Petrolului cere o suspendare drastică pentru Istvan Kovacs: „Cred că 8 etape ar fi corect” + „Dacă noi nu am fi luat atitudine CCA nu ar fi făcută publică discuția de la VAR”

Cristi Balaj încinge derby-ul Rapid - CFR Cluj: „Am întors spatele și acum mă mușcă de picior!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
steaua.1986
steaua.1986  •  21 Septembrie 2023, 15:22
Postat de 19sevilla86 pe 21 Septembrie 2023, 09:59

Oribil, sinistru, odios, respingător, inacceptabil ca România a rămas unica țara din UE in care: - mai exista cazărmile spirtive boksevice CSA și CS Dinamo - armata și militia se mai amesteca in sportul profesionist - exista echipe militare in competiții profesioniste - exista stadioane, sali și meciuri in unități militare! Pana când blocajul in bolșevism, risipa, rușinea??

tovarasul cu idei putine si fixe "loveste" din nou !!!

gonzales
gonzales  •  21 Septembrie 2023, 13:53
Postat de abogdan pe 21 Septembrie 2023, 10:02

nici nu ar trebui sa aiba mai mult de 500 euro/luna din moment ce jucati fotbal la amatori si o faceti doar pentru distractia voastra.

Nu stiu ce sa zic cu 500 EUR, eu sunt de parere ca jucatorii ar trebui sa dea bani ca sa joace. Adica, eu cand ma duc la fotbal pe sintetic, platesc sa joc, nu imi da nimeni bani ca particip. La fel si la cupa companiilor sau victory cup - vrei sa te joci fotbal, platesti.

Nicknack
Nicknack  •  21 Septembrie 2023, 13:00

Ce aveți cu Steaua?Sunt multe echipe în liga despre care nu scrieți aproape nimic și au papat milioane de euro.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează