FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Societatea care a cumpărat Dinamo funcționează după mecanismul lui Cortacero! Rolul PCH în tranzacție și planul anunțat: „În 4 ani să devină cel mai performant club din România”

Dinamo are începând de vineri un nou acționariat.
Dinamo are începând de vineri un nou acționariat.

Articol de - Publicat sambata, 25 februarie 2023 11:58 / Actualizat sambata, 25 februarie 2023 13:17

Dinamo are începând de vineri un nou acționariat. Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni societății Red&White 2022 Management, la capătul mai multor zile de negocieri.

Dinamo a emis vineri, 24 februarie, un comunicat în care a anunțat oficial tranzacția. Pe lângă cele procentul de 72,7758% cumpărat de la Șerdean (Lotus Perfect Product SRL), Red&White 2022 Management a mai achiziționat și 8% de la de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH). Astfel, noul acționar majoritar deține din acest moment 80,7758% din acțiuni.

Red&White 2022 Management este un SRL, care va face managementul unui fond de investiții. Societatea în care este implicat și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, funcționează după un mecanism pe care a încercat să-l implementeze la Dinamo și Pablo Cortacero, prin firma luxemburgheză Benel International. 

„Diferența este că Benel nu exista, pe când Red&White 2022 Management există”, spun dinamoviștii.

„E Dinamo mai aproape acum de salvare sau de faliment?” » Dorin Șerdean a intrat în direct, după ce tocmai a vândut clubul: „Adevărul va ieși la iveală, vine momentul zero!”
DINAMO
„E Dinamo mai aproape acum de salvare sau de faliment?” » Dorin Șerdean a intrat în direct, după ce tocmai a vândut clubul: „Adevărul va ieși la iveală, vine momentul zero!”

Rolul APCH în tranzacția de la Dinamo

GSP a aflat care a fost rolul APCH în această afacere și ce condiții a pus în schimbul vânzării celor 8% din cele 20% deținute către Red&White 2022 Management

„Pe lângă pachetul de 72% cumpărat de la Șerdean, Red&White mai avea nevoie de 8% de la APCH pentru a deține 80%, astfel încât să poată face niște pachete de 10-12% pe care să le vândă potențialilor investitori”, a explicat o persoană apropiată tranzacției.

Potrivit informațiilor GSP, cu suma încasată în schimbul celor 8% din acțiuni. APCH va majora aportul social în cadrul clubului Dinamo. O altă miză importantă pentru APCH a fost să scape de Dorin Șerdean, dar și de procesele intentate de acesta. În acest sens, ar fi fost semnate și anumite clauze, prin care omul de afaceri din Alba Iulia se obligă să renunțe la litigiile din instanță cu APCH.

De asemenea, APCH a impus și clauze suspensive în contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu Red&White. ”Dacă nu-și îndeplinesc planul de business așa cum și-au asumat înțelegerea cade. Nu se va mai întâmpla ce a fost cu Negoiță și cu Cortacero”, au precizat sursele GSP.

„Planul este ca într-un an și jumătate Dinamo să revină în top pe baze corecte”

Fanii dinamoviști nu trebuie să se aștepte la o infuzie de capital peste noapte. 

„În primul rând trebuie făcut «hair-cut-ul», ștergerea celor 5 milioane de euro de la chirografari, indiferent cum. Fie prin apel la planul de reorganizare modificat propus de RTZ, fie printr-un nou plan de reorganizare făcut de noul acționar majoritar Red&White. 

Nu se face un scop în sine din ieșirea din insolvență rapidă. Singurul avantaj al ieșirii din insolvență mai devreme ar fi participarea în cupele europene, însă echipa nu are în acest moment această capacitate. Avantajul insolvenței este că se plătesc datoriile în trei ani. Nu se va arunca cu milioane pe transferuri. Planul este ca într-un an și jumătate Dinamo să revină în top pe baze corecte, iar în patru ani să devină cel mai performant club din România”

Construirea noul stadionul reprezintă o componentă foarte importantă în planul de afaceri pus la cale de noii acționari. 

„APCH are mare încredere în planul familiei Iacob, care a avut un rol important până aici. Rămâne să demonstreze că se și pricepe să ducă mai departe planul. E vorba de performanță și de bani. Nu mai există nepotisme la Dinamo”, au concluzionat sursele GSP. 

În acest moment, nu este foate clar ce va face APCH dacă trece apelul la planul de reorganizare modificat propus de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanum, iar APCH va deveni acționar majoritar, prin conversia sumelor împrumutate clubului în acțiuni.

VIDEO Ionuț Negoiță despre situația de la Dinamo: „Prioritatea nu ar trebui să fie promovarea”

Citește și alte știri despre Dinamo:

„E Dinamo mai aproape acum de salvare sau de faliment?” » Dorin Șerdean a intrat în direct, după ce tocmai a vândut clubul: „Adevărul va ieși la iveală, vine momentul zero!”

Prima mare problemă de la Dinamo pe care o pot rezolva noii șefi » Au trecut deja 3 luni!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
jackripper990
jackripper990  •  27 Februarie 2023, 21:29
Postat de sibelius pe 25 Februarie 2023, 13:56

Ce legătură are asistenta cu pachetele de acțiuni?

Îți zic eu. Nu prea baga nimeni bani in fotbal cu atât mai puțin într-un club plin de datorii

leojackdean
leojackdean  •  27 Februarie 2023, 00:52
Postat de creeperno807 pe 25 Februarie 2023, 22:40

Care este tepuirea? Decat sa iei 0, mai bine accepti 1-2% pe care poate sa-i produca clubul. Dinamo trebuie sa se puna pe picioare si sa joace in cupe europene, dupa sa vina sa ceara milioane de euro

iau toti banii daca intrati in faliment si va trece prin cap sa va reinfiintati. decat sa ia 1% cum spui tu,mai bine va baga in faliment si in situatia in care va reinfiintati,iau tot. dar repet,sunteti in faliment nedeclarat. imposibil sa aveti cum sa platiti cei 3,5 milioane de euro pana in martie-aprilie 2023. sunteti pa si la revedere.

sibelius
sibelius  •  26 Februarie 2023, 12:58
Postat de parintele.gurgui pe 26 Februarie 2023, 11:37

Conțărane este ca nu stii sa citesti, dar nu de-acum, de cand ai avut senzatia umedă ca ai trecut de clasa primara!?...Te roade pizma ca pe orice faianțar gigist! Repet, ca sa intelegeti si voi cum e cu finantarea defunctei zecesebe - Asa și Gigi Becali funcționează după modelul cortacero! Doar că în interes personal umfland conturile fetelor lui!... La el e bine, la Dinamo nu!?

Parintele stiu ca a ta va fi imparatia cerurilor, dar vocabularul din groapa lui Oatu nu impresioneaza pe nimeni, nici neamprostia proverbiala.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close