FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA BUCUREȘTI

Lovitură după lovitură pentru Steaua » Legea lui Dîncu a primit un nou aviz negativ

Steaua, în meciul de la Iași cu Poli. 
Foto: Facebook @FC Politehnica Iași
Steaua, în meciul de la Iași cu Poli. Foto: Facebook @FC Politehnica Iași

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 11:37 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 11:46

După ce miercuri, 10 mai, Consiliul Legislativ din cadrul Parlamentului a emis un aviz negativ în cazul inițiativei lui Vasile Dîncu de modificare a Legii Sportului, prin care Steaua ar urma să promoveze în Superligă, și Consiliul Economic și Social s-a poziționat împotriva propunerii fostului ministru al Apărării. 

CONTEXT:

Bogdan Simion, președintele Consiliului Economic și Social, a spus că rolul instituțiilor statului nu este acela de a înființa și finanța cluburi sportive profesioniste, ci de a promova sportul de masă și cel de performanță. De aceea, și Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ în cazul propunerii lui Vasile Dîncu. 

Susține că s-a întâmplat un episod incredibil la FCSB: „Crede-mă că știu din vestiar”
FCSB
Susține că s-a întâmplat un episod incredibil la FCSB: „Crede-mă că știu din vestiar”

Modificarea Legii Sportului, aviz negativ și din partea Consiliului Economic și Social

Important: Consiliul Economic și Social este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului României. Poate analiza legi, modificări aduse acestora, dă avize, pozitive sau negative, dar nu are un rol decisiv. Altfel spus, în ciuda avizului negativ acordat propunerii legislative de modificare a Legii Sportului, Parlamentul poate da în continuare curs, teoretic, inițiativei lui Vasile Dîncu. 

Nu este rolul instituțiilor statului, respectiv al persoanelor juridice de drept public, să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste. 

La fel ca în majoritatea țărilor din Europa, rolul statului este bine delimitat în promovarea sportului de masă și a celui de performanță, fără a înființa propriile cluburi în structuri fără atribuții în acest sens”, a declarat Bogdan Simion, potrivit Prosport. 

Declarațiile lui Bogdan Simion se regăsesc și în motivarea Consiliului Economic și Social 

Ceea ce a declarat Bogdan Simion poate fi regăsit și în motivarea acordării avizului negativ în cazul propunerii fostului ministru al Apărării, Vasile Dîncu. 

Nu este rolul instituțiilor statului, respectiv al persoanelor juridice de drept public, să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste.
La fel ca în majoritatea țărilor din Europa, rolul statului este bine delimitat în promovarea sportului de masă și a celui de performanță, fără a înființa propriile cluburi în structuri fără atribuții în acest sens.

Lovitură după lovitură pentru Steaua » Legea lui Dîncu a primit un nou aviz negativ
Sursă foto: Prosport

Modificările propuse în noua Lege a Sportului: Dîncu vrea să introducă pasajele „persoane juridice de drept public” și „organizate ca persoane juridice de drept public” 

(1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social.

-Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

Propunerea de modificare: „(1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”. 

Lovitură după lovitură pentru Steaua » Legea lui Dîncu a primit un nou aviz negativ

(3) Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege. 

- Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

Propunerea de modificare: „Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

VIDEO. Daniel Oprița, conferință de presă după Steaua - Oțelul Galați 1-1

Citește și: 

Oficialul Stelei i-a dat replica președintelui lui Dinamo: „Nu ştiu cât fotbal ştie sau dacă ştie”

Florin Talpan interpretează motivarea din dosarul palmaresului și se cere general: „Merit să fiu avansat! Palmaresul ne aparține!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
Mazavalt
Mazavalt  •  12 Mai 2023, 23:54
Postat de istet10 pe 12 Mai 2023, 21:45

Ba prostule, primariile sunt institutii ale comunitatii locale, nu ale statului. Cunosti cum se numesc aia care nu pricep ce citesc?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  12 Mai 2023, 21:48
Postat de forumeer pe 12 Mai 2023, 12:22

Lovitura dupa lovitura, inca un aviz consultativ, adica degeaba :))), tot in plen se va vota, iar acolo conteaza doar influenta. Lovitura adevarata a fost motivarea judecatorilor de la ICCJ din actiunea in constatare pt palmares. Acolo nu prea ati vorbit, va durea prea tare sa recunoasteti ca incepand cu data la care a aparut motivarea (10.05.2023), clona lu' Jiji a pierdut si ultima farama de legatura (PRETINSA doar) cu Steaua. Incepand cu 10.05.2023 si pana la finalul existentei omenirii, Steaua e Steaua, iar FC 10sb Berceni e Faci Ce Spune Domnica. DEFINITIV. E gata. Case closed pe vecie.

Ba, fara schimbarea formei de organizare, cel putin B pe vecie!!! Zici ca in plen e pe influenta? Si cine influenteaza pe PNL, USR, AUR, UDMR si foarte multi din PSD sa voteze asa ceva? Verifica cate legi cu numar mic de initiatori si cu avize negative, din acestea "de geaba" au trecut. Dupa ce le numeri, sa ni le spui.

istet10
istet10  •  12 Mai 2023, 21:45
Postat de Mazavalt pe 12 Mai 2023, 13:14

„Nu este rolul instituțiilor statului, respectiv al persoanelor juridice de drept public, să înființeze și să finanțeze cluburi sportive profesioniste. " Ma BUCUR enorma de mult ca ati subliniat acest paragraf. Sa li se comunice Primariilor CARE SUNT INSTITUTII ALE STATULUI ca NU au rolul de a finanta cluburile de fotbal profesionist! U Cluj, FC Arges, FC Voluntari, Poli iasi care tocmai a promovat. Dublul standard esteo politica get beget Americana. Asta inseamna "libertate".

Ba prostule, primariile sunt institutii ale comunitatii locale, nu ale statului. Cunosti cum se numesc aia care nu pricep ce citesc?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează