FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROGRESUL S-A DESCURCAT BINE CU FIORENTINA

Şumudică: "Sunt mândru că am fost egalii Fiorentinei o repriză"

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 august 2008 00:00

La o zi după amicalul cu Fiorentina, antrenorul formaţiei Progresul Bucureşti, Marius Şumudică a acordat un interviu site-ului oficial al clubului. Formaţia Progresul Bucureşti se întoarce în ţară astăzi, la ora 11.20, pe aeroportul Henri Coandă. Ultimul amical, în compania lui Panionios, a fost anulat de greci deoarece liniile aeriene elene sunt în grevă, iar echipa a trebuit să se întoarcă mai repede acasă.

R: Cum a fost să stai pe bancă la un meci contra Fiorentinei ?
M.Ş.: Pentru mine a fost extraordinar. Sunt foarte bucuros că am reuşit să şi marcăm. Asta este foarte important. La pauză a fost egal, 1-1, ceea ce ne face să ne simţim mândri. Ei au jucat cu prima garnitură până în minutul 70, în timp ce eu am schimbat dupa pauză toţi jucătorii. Am dat ocazia tuturor fotbaliştilor noştri de a evolua contra unei asemenea echipe. Pentru unii dintre ei poate fi o ocazie unică în viaţă să joace un astfel de meci.

R.: Cum apreciezi evoluţia echipei Progresul?
M.Ş.: Peste asteptări. Înainte de meci vă mărturisesc că ma gândeam să nu luăm prea multe goluri. Un test reuşit din toate punctele de vedere. Jucătorii mei s-au concentrat şi au avut o prestaţie bună. La final, baieţii au venit la mine şi mi-au spus că s-au speriat degeaba. Eu le spusesem din start că diferenţa dintre ei şi italieni este numai de mentalitate. În rest, sunt egali cu ei. Au toţi două picioare. Publicul ne-a aplaudat la sfarşitul partidei şi lumea, în general, ne-a tratat cu foarte mult respect. Important este ca acum să confirmăm în campionat.

R.: Cum a jucat Mutu?
M.Ş.: Ei finalizează acum o perioadă de acumulari, un stagiu de pregătire foarte dificil din câte am înţeles. Este greu să ai prospeţime la finalul unei astfel de perioade. Am discutat cu Adi şi mi-a spus că au avut un program de pregătire spartan. În ultima săptamână a ramas ca echipa să lucreze foarte mult la “fineţuri”. Mutu este un adevărat idol la Florenţa. Toţi îi scandează numele, oamenii îi cer autografe. M-am simţit mândru că sunt român atunci când am văzut ce înseamnă Adrian Mutu la Fiorentina. Va fi greu pentru el acum. Vine după un sezon excepţional şi cară în spate evoluţiile bune din ediţia trecută. Lumea aşteaptă foarte mult de la el.

R.: Ce poţi să ne spui despre meciul de prezentare cu Catania?
M.Ş.: Va fi un alt test dificil, care ne va pune la încercare. Catania este o echipă de Serie A care poate juca oricând de la egal la egal cu orice echipă din Europa. Sperăm ca la ora meciului să fim pregatiţi sută la sută să-i înfruntăm. Să joci în patru zile cu două echipe din Serie A nu-i uşor. E greu pentru toţi, jucători, antrenori, dar şi pentru conducere care a făcut un efort financiar extraordinar. Tot ce îmi doresc acum este să confirmăm.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
 •  09 August 2008, 08:49

P'astia doi parca ii stiu de undeva. Va invitam duminca dupa-amiaza in frumosul Cotroceni. HAI PROGRESUL!

 •  08 August 2008, 20:14

eu sunt prietenul ala cu LOW PROFILE. am trecut doar sa va salut si sa va invit la meciurile echipei progresul.

 •  08 August 2008, 11:10

Adica ce efort financiar extraordinar? NU ca il subapreciez, dar as vrea sa stiu in ce consta. Cer transparenta. I-au platit pe cei de la Fiorentina sau se refera Sumi la cheltuielile legatre de deplasare? Multumim domnului Dodu, daca e asa, si il rugam sa aiba un LOW PROFILE, cum ii place unui prieten sa zica. Si sa bage si mai multi bani ca numai asa promoveaza. Daca ne multumim cu amicale de lux putem sa ne luam adioa de la promovare. Multa bafta, Sumi!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează