FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Va fi comedia maximă în fotbalul românesc » Trei Dinamo-uri într-o serie, după decizia de ultim moment a lui Nicolae Badea

ACSFC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, va începe sezonul următor cu obiectivul de a promova în liga a treia. Acolo se află deja CS Dinamo, formația Clubului Sportiv al Ministerului de Interne.
ACSFC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, va începe sezonul următor cu obiectivul de a promova în liga a treia. Acolo se află deja CS Dinamo, formația Clubului Sportiv al Ministerului de Interne.

Articol de , , - Publicat duminica, 10 iulie 2022 23:08 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 23:13

ACSFC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, va începe sezonul următor cu obiectivul de a promova în liga a treia. Acolo se află deja CS Dinamo, formația Clubului Sportiv al Ministerului de Interne.

Dinamo 1948, clubul care a retrogradat în liga a doua la capătul sezonului trecut, e foarte aproape de dispariția completă. Din spatele lui se ridică alte cluburi Dinamo care se cațără spre eșaloanele superioare.

Ovidiu Burcă recunoaște tratativele cu Dinamo: „Sunt tentat, dar lipsesc multe lucruri”
Dinamo
Ovidiu Burcă recunoaște tratativele cu Dinamo: „Sunt tentat, dar lipsesc multe lucruri”

Comedia maximă: trei Dinamo într-o serie

A promovat în eșalonul al treilea Clubul Sportiv Dinamo, care ține direct de Ministerul de Interne. Două glorii dinamoviste, Dănuț Lupu și Daniel Iftodi, conduc Clubul Sportiv al "câinilor" și, după obținerea promovării, ambii foști fotbaliști au insistat: „Noi suntem Dinamo!”.

Confuzia din jurul întrebării „Care mai sunt adevărații roș-albi?” va fi și mai mare în curând, pentru că din liga a patra urmărește să se mai ridice încă o echipă Dinamo. ACSFC, formația pe care o conduce Nicolae Badea, va avea în stagiunea următoare obiectivul de a promova în al treilea eșalon. În 2023, în "C" ar putea să existe, într-o singură serie, trei cluburi numite Dinamo București!

Ar putea fi CS Dinamo, în cazul în care roș-albii lui Iftodi nu promovează imediat în "B", ACSFC Dinamo a lui Badea și Dinamo 1948, dacă echipa pe care au tot salvat-o suporterii în ultimii doi ani n-o să falimenteze în curând și o să pice în liga a treia la sfârșitul campionatului următor.

Dinamo 1948 se face de râs și-n Liga 2

Retrogradarea arată acum ca un deznodământ foarte posibil, la felul în care arată formația pe care o conduc Iulian Mihăescu și Ionel Augustin. Ea tocmai a pierdut la Slobozia un amical, 0-5, și a arătat atât de rău încât Augustin s-a declarat după meci învins de slăbiciunea jucătorilor proprii: „Că nu au valoare știam, dar ei nici măcar nu vor să alerge nici în meciuri, nici în antrenamente. Chiar nu îmi dau seama cum aș putea să-i motivez pe jucătorii aceștia!".

Dinamo a pierdut toți fotbaliștii consacrați și mai are doar o trupă de copii promovați forțat de la juniori sau de la echipa a doua, la care l-a adăugat pe Neluț Roșu. Mijlocașul mai are contract cu FC Voluntari și încă nu a semnat cu roș-albii. 

El e un suporter din copilărie al "câinilor" și i-a transmis administratorului judiciar Zăvăleanu că e dispus să rezilieze acordul cu ilfovenii și să joace pentru Dinamo chiar și gratuit, doar din iubirea pentru club. Înainte ca achiziționarea lui Roșu să devină certă, e nevoie ca Zăvăleanu să rezolve din problemele clubului și să fie clar că dinamoviștii sunt capabili să reziste, din punct de vedere economic, pe parcursul unui sezon întreg. 

CS Dinamo: „Noi avem palmaresul până în 2000”

Confuzia legată de cele trei cluburi Dinamo e creată de nume și e amplificată de alte detalii. Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv, a declarat într-un interviu publicat recent în Gazetă că "din ceea ce știu eu, palmaresul echipei de fotbal până prin 1999 sau în 2000 se află în continuare la CS". 

Dinamo 1948, echipa aflată acum în liga a doua, ar mai avea dreptul doar asupra istoricului din 2000 până astăzi, dar și pe acela îl are împrumutat de la Nicolae Badea. Fostul președinte a interzis de curând clubului pe care-l conduce Zăvăleanu să mai folosească numele FC Dinamo. Formația a rămas Dinamo 1948. 

Pleacă și Răducioiu

Zăvăleanu a insistat în ultima perioadă, după retrogradare, că el și acționarul majoritar Șerdean caută singura soluție pentru salvarea societății: un nou proprietar al acțiunilor, o persoană sau o companie dispusă să plătească dintre datoriile vechi și să asigure un buget pentru sezonul următor din liga a doua. 

Administratorul judiciar și principalul acționar nu au reușit să găsească niciun salvator. Zăvăleanu a tot susținut că se afla aproape de descoperirea aceasta, fără ca tranzacția să devină reală. Dinamo nu are nici administrator special, nici antrenor. Inclusiv glorii ale clubului au refuzat posturile. Marius Niculae nu a vrut să fie administrator, Dan Alexa nu a acceptat postul de antrenor, iar Florin Răducioiu va demisiona astăzi sau mâine din postul de director sportiv. 

VIDEO Ionel Augustin, reproșuri pentru jucătorii lui Dinamo în meciul cu Unirea Slobozia

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Transfer la FCSB anunțat în direct de MM Stoica: „Mâine îl prezentăm! Are 30 de ani, titular toată cariera”

VIDEO + FOTO Rebranding complet la clubul din Liga 1 » Patronul a pus calul pe emblemă, și-a lansat berea proprie și a anunțat plecarea căpitanului: „Să te întorci ca antrenor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
adyy25
adyy25  •  19 Iulie 2022, 00:03
Postat de Tot_yo pe 11 Iulie 2022, 11:23

e trist daca tu gandesti asa (trist ca nu esti un suporter adevarat). daca ti cu o echipa de fotbal de cand esti mic, ti cu echipa aia pana la capat (la bine si la greu) nu te schimbi dupa cum bate vandul. dar la voi (ca sunteti multi cu gandirea asta) e ok, ba tineti cu Steaua, ba cu FCSB sau cu ambele dupa cum bate vandul.

Doamne inca nu au disparut ***. "Ti"? "Daca ti"? Dar serios, chiar nu te zgarie? Incearca sa pronunti cu doi de "i". Si fa-o cu gura mare. Pt ca urechea sa se obisnuiasca. Cu forma corecta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Amiralul2022
Amiralul2022  •  12 Iulie 2022, 21:41

Ce comedie frumoasă, ce superb e totul, nu se mai știe care e Dinamo, dacă mai există și unde o să joace, câte de-alde Dinamo sunt etc !... s-a-ntors roata și-mpotriva voastră, bolșevicilor !...

istet10
istet10  •  11 Iulie 2022, 18:37
Postat de iulian.tecuceanu pe 11 Iulie 2022, 08:18

Va tremura chilotii : DINAMO a facut pui, de-acum sa vedeti ,*** !

CORECT !!!!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează