FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Decizie definitivă în cazul lui Ioan Niculae » Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost întoarsă, după contestația procurorilor

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 15:31 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 17:13

Ioan Niculae (67 de ani) rămâne în închisoare după ce Tribunalul Constanța i-a respins, marţi, cererea de liberare condiţionată.

Decizia vine după contestația procurorilor DNA asupra deciziei Judecătoriei Medgidia, care aprobase în mai cererea de liberare a patronului giurgiuvean.

Tribunalul Constanța a refuzat însă în decursul zilei de marți eliberarea lui Niculae, decizia fiind definitivă. Astfel că, patronul giurgiuvenilor va rămâne încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Albă pentru a-și ispăși pedeapsa, anunță realitatea.net.

Patronul Astrei Giurgiu a executat deja fracţia de o treime (600 de zile), impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Judecătoria Medgidia a admis cererea omului de afaceri Ioan Niculae privind eliberarea condiţionată din închisoare, după ce o comisie specială din penitenciar a fost de acord cu eliberarea condiţionată. 

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul „Mită la PSD”.

Ioan Niculae, condamnat definitiv pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Albă.

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. 

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Video » Dispare Astra de pe harta fotbalului românesc? Constantin Anghelache: „Ioan Niculae ar putea spune că nu-l mai interesează”

Citește alte știri :

„Planul este ca Dinamo să devină echipa-breloc a CFR-ului” » Scenariu uluitor: „Sunt șocat de încrederea PCH în Zăvăleanu”

Probleme la FCSB » Edward Iordănescu, colaboratorii săi și doi jucători au COVID-19 + Gigi Becali: „FCSB nu se vaccinează!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close