FOTBAL  »  LIGA 2  »  NUMIRE

UPDATE ASU Poli l-a numit „principal” pe Mugur Gușatu, autorul celebrei fraze: „Nu joc pentru că antrenorul e naționalist și îl preferă pe unul Van Nistelrooy” :D

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2019 14:09

Cosmin Petruescu a demisionat din funcția de antrenor al lui ASU Poli Timișoara, după remiza de azi cu Concordia Chiajna, din etapa a 5-a din Liga 2, scor 0-0.

Cosmin Petruescu (41 de ani) a venit la echipă în vara anului trecut și a dus echipa pe locul 10 în ediția 2018/19 a ligii secunde.

După demisia lui Cosmin Petruescu, ASU Poli Timișoara l-a numit la cârma echipei pe Mugur Gușatu (50 de ani).

Fost atacant, Mugur Gușatu a fost coechipier cu Ruud van Nistelrooy la Heerenveen în sezonul 1997-1998.

Mugur Gușatu și Van Nistelrooy au ajuns la Heerenveen în aceeași vară, cea a anului 1997. 

„Nu joc pentru că antrenorul (n.r. Foppe de Haan) e naționalist și îl preferă în locul meu pe un olandez, unul van Nistelrooy”, avea să spună Gușatu în 1997, întrebat de jurnaliștii români de ce nu prinde primul „11” la Heerenveen. Ruud avea să plece de la Heerenveen la PSV un an mai târziu, apoi să devină unul dintre cei mai mari atacanți ai lumii, cucerind un titlu cu United și două cu Real Madrid. 

Pentru timișoreanul Gușatu, după experiența în Olanda a urmat o revenire în țară, la Extensiv Craiova, iar în carieră le-a mai bifat pe MTK Budapesta și FC Bihor Oradea. S-a retras în 2002, la 32 de ani.

UPDATE ASU Poli l-a numit „principal” pe Mugur Gușatu, autorul celebrei fraze: „Nu joc pentru că antrenorul e naționalist și îl preferă pe unul Van Nistelrooy” :D

„Pentru jocul de astăzi o spun la modul cel mai sincer că am puţine lucruri de reproşat. Băieții şi-au dorit foarte mult să câştige, cu atât mai mult cu cât, dacă nu ştiaţi, azi a fost ultimul meu joc la Politehnica Timişoara.  

Pentru că am luat o decizie în urmă cu ceva timp, am analizat-o, nu a fost o decizie luată la cald, am discutat cu oamenii din conducerea administrativă, am considerat că cel mai bine, cel puţin pe termen scurt, pentru binele Politehnicii este să fac un pas înapoi. Am mâncat o pâine albă aici, am trecut împreună prin foarte multe momente frumoase. E adevărat că au fost şi unele mai delicate, dificile, dar întotdeauna am dat dovadă de unitate, înţelegere, respect reciproc. 

Pentru proiectul început aici la Politehnica de comun acord aşa am considerat că e cel mai bine. Aş vrea să le mulţumesc tuturor. Începând cu suporterii şi terminând cu domnul rector (n.r. Viorel Şerban) şi toţi care au fost alături de mine în toată această perioadă”, a declarat Petruescu la conferința de presă.

ASU Poli Timișoara ocupă locul 14 după 5 etape, cu 4 puncte.

CITEȘTE ȘI:

Nimeni nu o mai suportă pe FCSB! Două ipostaze inimaginabile surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
polistul68
polistul68  •  31 August 2019, 23:05
Postat de cornelconasu pe 31 August 2019, 18:31

Gușatu a fost un vârf asemănător lui Cămătaru, dar mai bun ca el !

Singura aasemanare intre cei doi, e fizicul...dar diametral opusi ca joc...Camataru era doar pe forta, pe patrundere, era "la bataie"...GuisiGol era intelgient, tehnic, cu simtul portii...nu era jucator de forta sau de bataie, era atacant de gura portii...nu avea mobilitatea, vitza si forta lui Camataru, dar compensa prin poztionare, inteligenta si executii, executa f bine loviturile libere.

bigbolo
bigbolo  •  31 August 2019, 18:40
Postat de rivaldinho pe 31 August 2019, 17:51

Si ce? Daca a avut dreptate? Nu inseamna ca Ruud la vremea aia era peste el. Gusatu rupsese portile prin prima liga. Doi la mana, si la Heerenveen a jucat destul..

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelconasu
cornelconasu  •  31 August 2019, 18:31

Gușatu a fost un vârf asemănător lui Cămătaru, dar mai bun ca el !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează