FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Vasile Dîncu, noi precizări după ce a cerut modificarea Legii Sportului: „E vorba despre dreptate. Nu ne întoarcem în comunism, ci se reinstituie o normalitate”

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 15:08 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 15:38

După declarația făcută vineri, Vasile Dîncu a făcut noi precizări privind modificarea Legii Sportului, care i-ar permite Stelei să promoveze în Liga 1.

Într-un mesaj postat azi pe contul de Facebook, policitianul PSD a explicat pe larg motivele pentru care a inițiat acest proiect, precizând că „Este vorba doar de dreptate! Astăzi atributul de profesionist se asociază performanței și este normal să fie așa. Dar profesionalismul se referă la statutul sportivului, nu la sursa banilor!”.

Trei sferturi dintre microbiști nu o voiau pe Steaua în Superligă! S-a schimbat ceva între timp? Votează aici în sondaj: „Este în regulă ca echipele finanțate exclusiv de Stat să joace în ligile profesioniste?”
steaua
Trei sferturi dintre microbiști nu o voiau pe Steaua în Superligă! S-a schimbat ceva între timp? Votează aici în sondaj: „Este în regulă ca echipele finanțate exclusiv de Stat să joace în ligile profesioniste?”

În plus, acesta mai precizează că: „Prin modificarea propusă de mine, alături de ceilalți doi colegi, fotbalul nu se întoarce în comunism, cum am văzut că se spune zilele acestea, ci urmărim să se poată folosi, legal – evident, toate resursele posibile pentru ca sportul să poată să mai existe în condiții decente. 

Astăzi, sportul din România este tot mai sărac și nu mai are nevoie și de bariere artificiale pentru a accentua această situație. 

Însă această modificare nu se referă doar la fotbal. Această modificare deschide calea pentru ca o serie de sporturi care altădată au dat performanțe importante pentru România să poată reînvia.  

Astăzi, statele naționale finanțează sporturile pe care le aleg și nu întotdeauna banii trec prin bugetul Ministerului Sportului, așa cum își doresc birocrații”.

Mesajul integral al lui Vasile Dîncu, după ce a cerut modificarea Legii Sportului:

Este vorba doar de dreptate!

Una dintre sarcinile politicienilor și a celor trimiși de către cetățeni să îi reprezinte în Parlament este să facă dreptate acolo unde lucrurile sunt strâmbe pentru că au fost făcute strâmb sau pentru că realitatea a evoluat și s-au creat inegalități. 

Dar, la noi, în multe situații, chiar dacă vedem că există o situație care nu este normală, care este profund nedreaptă, ne uităm la ea ca la drobul de sare și ne consolăm că nu se poate face nimic. 

Modificarea la Legea Sporturilor pe care am inițiat-o, în urmă cu câteva zile, încearcă să reinstituie o normalitate

Da, normal este ca toți sportivii sa aibă șanse egale la performanțe, cel puțin din punctul de vedere a legilor sau regulamentelor. Chiar dacă nu ne naștem egali, chiar dacă nu avem medii care să producă echitate, nu este normal ca legile sa ne oprească să participam la competiție. 

În sport trebuie ca performanța să fie ultimul criteriu care decide campionii și clasamentele. Sportul a reușit să creeze eroi ai națiunilor din copii desculți și să unească oamenii sub drapele.

Sportul nu acceptă să faci campioni prin lege și nici să obții performanțe prin decrete de stat. Sportul este un teritoriu al egalității atunci când oferă fiecăruia o șansă. Măcar una de principiu, șansa de a te alinia la start.

După 30 de ani, de ce vrem să pedepsim cluburile departamentale care au adus României sute de medalii olimpice, mondiale și europene? Da, astăzi atributul de profesionist se asociază performanței și este normal să fie așa. Dar profesionalismul se referă la statutul sportivului, nu la sursa banilor! 

Cu ani în urmă, m-am supărat pe o mare campioană a României, provenită dintr-un club departamental, pentru că se plângea că primăriile sau Consiliile județene finanțează sportivi, iar sportivii de la Steaua sau Dinamo sunt dezavantajați. Nu-mi venea să cred că nu înțelege că marile cluburi de la București și-au clădit și încă își clădesc performanța culegând talentele din toată țara și așa a crescut România în sport. 

La fel de mare nedreptate este și atunci când, din cealaltă parte, se spune că cei finanțați din fonduri publice nu pot să participe la anumite competiții. 

Dacă ne referim la fotbal, dar nu numai aici, să nu fim ipocriți: fără banii din fondurile publice ale primăriilor, consiliilor județene sau ale altor entități publice, numărul echipelor s-ar diminua drastic, încât nu am avea campionate de fotbal, handbal, baschet, volei etc. Dacă puținele echipe care au finanțare privată exclusivă vor să îi elimine pe cei finanțați de la bugetele publice este o opțiune, dar nu ar mai avea cu cine să joace pentru că ar dispărea competiția în sine. 

Prin modificarea propusă de mine, alături de ceilalți doi colegi, fotbalul nu se întoarce în comunism, cum am văzut că se spune zilele acestea, ci urmărim să se poată folosi, legal – evident, toate resursele posibile pentru ca sportul să poată să mai existe în condiții decente. 

Astăzi, sportul din România este tot mai sărac și nu mai are nevoie și de bariere artificiale pentru a accentua această situație.

Însă această modificare nu se referă doar la fotbal; această modificare deschide calea pentru ca o serie de sporturi care altădată au dat performanțe importante pentru România să poată reînvia. 

Astăzi, statele naționale finanțează sporturile pe care le aleg și nu întotdeauna banii trec prin bugetul Ministerului Sportului, așa cum își doresc birocrații. Să nu cădem în capcana celor care spun că doar România are cluburi finanțate din bugetul public.

Nu doresc să polemizez cu cineva, nici să fac dedicații cuiva, prin această inițiativă, pur și simplu este nevoie ca, măcar din când în când, să ne gândim să îndreptăm lucrurile care sunt strâmbe în societate. Știu, poate aceasta este un lucru mic, nu rezolvă marile nedreptăți existente în societatea noastră, dar fiecare putem încerca să facem ceva. 

Îi înțeleg pe cei care se simt lezați în vreun interes de moment, dar sunt convins că vor înțelege și ei că nimeni nu pierde, ci toată lumea ar putea câștiga, dacă ne uităm cu bună credință la acest gest al meu

Citește și: 

Cristi Borcea apără FCSB: „A fost continuatoarea Stelei” » Contre cu Florin Talpan: „Trebuie exclusă!”

Ovidiu Burcă despre posibilitatea ca Steaua să promoveze: „Nu cred că mai vedem sincope precum cea de la Galați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (64)
adypric
adypric  •  26 Aprilie 2023, 07:44
Postat de 1973 pe 15 Aprilie 2023, 17:41

Acest împuțit de parlamentar Vasile Dancu, de la partidul Ciuma Roșie, nu dorește altceva decât să ne întoarcă decât în comunism. Dar la alegerile din 2024 nu vom mai vota cu acești hoți din ciuma roșie și îi vom scoate din Parlamentul României.

Toți sunt o apa și un pământ! De 33 de ani, câte partide au fost la putere, opoziție n au realizat nimic, n au făcut nimic pentru tara asta, pentru romani, în schimb pentru ei și au făcut pensii, pensii speciale, salarii ca în occident, bonusuri la fiecare sărbătoare plus tot felul de avantaje și în tot acest timp ei nu au avut rezultate!! Pentru ce i plătim??? Și cu bani mulți?? Totul e un haos în tara asta, România nu produce nimic și ei își iau salarii ca n Occident iar romanii au salarii și pensii de nimic!! Dacă tu ca tara nu produci nimic, nu ar trebui ca acești conducători sa aibă salarii de occident!! România,trezeste te!!!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Aprilie 2023, 08:36
Postat de istet10 pe 15 Aprilie 2023, 20:58

Iar mult si prost si mincinos.

Nu e nici prost si nici mincinos, pur si simplu are probleme, e bolnav. Nu are viata sociala, a esuat pe internet, putea sa aleaga o cauza mai buna.

nealiniatul
nealiniatul  •  16 Aprilie 2023, 01:55
Postat de song pe 15 Aprilie 2023, 17:40

Secta lu Talpan!

De acord. Dar asta nu se poate face decit cu votul uninominal, si nu la gramada pe liste ca uite ce apare: Dancu. Si asta nu e cel mai rau. Si circopiteci din astia au absolut toate partidele.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează