FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

UPDATE Au uitat de „țeapa” de acum 3 ani » „Câinii” îl cheamă iar în acționariat pe omul care a picat „testul de dinamovist”! Răspunsul afaceristului

Viorel Cataramă / Sursă foto: Facebook
Viorel Cataramă / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2022 08:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 11:13

Noul administrator special, Vlad Iacob (34 de ani), i-a propus lui Viorel Cataramă să preia Dinamo. Afaceristul de 67 de ani, care a mai avut o tentativă eșuată de a prelua clubul în urmă cu trei ani, a dat de înțeles că răspunsul său depinde de reducerea datoriilor de la 8 milioane de euro la 1,8 milioane de euro, prin refacerea planului de reorganizare. 

UPDATE Poziția lui Viorel Cataramă, după articolul din GSP: „Nu dispun de resursele financiare pentru a face performanță la nivel înalt”

„Referitor la articolul publicat astăzi pe GSP.ro, doresc să fac următoarele precizări: 

1. Nu pot prelua pachetul majoritar la Dinamo, întrucât nu dispun de resursele financiare pentru a face performanță la nivel înalt. De altfel, consider că în România nu există în prezent nicio persoană capabilă să preia un club de fotbal și sa-l ducă in grupele Champions League (obiectiv primordial), din cauza sumelor uriașe care trebuie investite în acest scop.

CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova sunt exemple elocvente, deși au în structura actionariatului persoane foarte bogate! Poate va reuși Dan Sucu (căruia ii doresc mult succes!) la Rapid, dar va fi foarte greu! 

2. Încerc să găsesc investitori străini care să dispună de sumele necesare marii performanțe la Dinamo. În acest sens trebuie interpretată declarația mea că mă gândesc. 

3. La Dinamo, în cadrul procesului de reorganizare, trebuie să existe acordul creditorilor, iar judecătorul sindic să valideze printr-o decizie definitivă. Reducerea creanțelor (la o suma prognozată de cca 1,8- 2,5 milioane EUR) - reducerea capitalului social (în prezent la peste 8 milioane EUR) cu pierderile acumulate. Asta, pentru ca un nou investitor sa poată prelua in bune condiții clubul”, a transmis Cataramă, printr-un mesaj trimis pe adresa Gazetei Sporturilor. 

***

Știrea inițială

Am avut o discuție recentă cu Vlad Iacob. Mi-a prezentat datele financiare și urmează să mă gândesc. 

Datele înfățișate de Vlad trebuie validate de Adunarea Creditorilor și de judecătorul sindic, acesta este un detaliu foarte important la care este raportat și interesul meu", a declarat Cataramă, potrivit Playsport

Iacob a încercat să-l atragă și pe Mohammad Murad, dar miliardarul libanez nu s-a arătat dispus să investească la Dinamo.

Vlad Iacob, mutare de ultim moment la Dinamo + I-a promis noi transferuri lui Burcă
DINAMO
Vlad Iacob, mutare de ultim moment la Dinamo + I-a promis noi transferuri lui Burcă

Viorel Cataramă a mai avut o „tentativă” de a cumpăra Dinamo

În octombrie 2019, după ce fostul patron Ionuț Negoiță reafirma că vrea neapărat să vândă clubul, Viorel Cataramă, candidat la prezidențialele din 2019, s-a lăudat atunci că vrea să achiziționeze 50,1% din pachetul de acțiuni de la Dinamo

Cele două părți au negociat timp de câteva săptămâni, dar n-au ajuns până la urmă la un numitor comun.

În momentul în care negocia preluarea clubului de la Negoiță, reporterii GSP l-au intervievat pe Viorel Cataramă și i-au adresat câteva întrebări din istoria clubului. Acesta nu știa în ce a fost înființat clubul, câte titluri de campioană are Dinamo în palmares și nici sezonul în care „câinii” și-au adjudecat ultimul titlu, oferind răspunsuri corecte la doar 3 întebări din totalul de 10 primite. 

Viorel Cataramă, promisiuni peste promisiuni pentru fanii lui Dinamo

La acel moment, aflat în plină campanie electorală prezidențială, Cataramă le spunea fanilor roș-albi ce vor să audă: că va lista clubul la Bursă, că va asigura un buget de 10 milioane de euro și că-i va readuce pe „câini” în Europa. A obținut doar 0,4% din voturi în primul tur de scrutin, iar tot atunci a dispărut și intenția sa de a se asocia cu Dinamo.

Același Cataramă a fost protagonistul unui moment controversat la începutul pandemiei de coronavirus. Atunci, omul de afaceri care a vrut să cumpere clubul Dinamo a mers în comuna Bărbulești, din județul Ialomița, cu gândul de a se îmbolnăvi deliberat cu COVID-19. Ulterior, s-a ales cu dosar penal.

VIDEO Ionuț Chirilă știe strategia care ar salva Dinamo: „Se poate construi o echipă, există jucători talentați”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Vlad Iacob, mutare de ultim moment la Dinamo + I-a promis noi transferuri lui Burcă

Noul conducător al lui Dinamo, întâlnire cu un afacerist cu o avere de 150 de milioane de euro: „I-am prezentat situația”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
creeperno807
creeperno807  •  26 Iulie 2022, 22:36

Sa vorbeasca cu Serdean atunci

TRMAG
TRMAG  •  26 Iulie 2022, 13:58

Doar Catarama fără Curea nu face fata,ca sa fac o gluma!Aveam specialiști din astea destui care mai mult se gândesc decât investesc!

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  26 Iulie 2022, 13:02

Securistul asta sa inapoieze cetatenilor banii *** prin SAFI in anii 90.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează