FOTBAL  »  LIGA 3  »  DEMISIE

EXCLUSIV Incredibil! Un antrenor din România a demisionat din cauza pariurilor: „99 la sută dintre fotbaliști pariază! E plină comuna cu case de pariuri!”

Înainte Modelu își desfășoară activitatea în Liga 3 / Sursă foto: Facebook
Înainte Modelu își desfășoară activitatea în Liga 3 / Sursă foto: Facebook

Articol de , - Publicat vineri, 25 august 2023 09:00 / Actualizat vineri, 25 august 2023 12:12

Andrei Cristea a fost instalat în vara aceasta pe banca formației de Liga 3 Înainte Modelu. El a demisionat înainte de începerea campionatului, după un meci disputat în Cupa României, o partidă în urma căreia fostul golgheter și-a suspectat și jucătorii, și conducătorii că pariaseră cu toții pe înfrângere. 

Suspiciunile de aranjare a unui meci l-au determinat pe Andrei Cristea să demisioneze după un singur meci în care condusese formația Înainte Modelu. Clubul îl angajase în vara aceasta pe fostul atacant.

Cristea a achiziționat jucători, a pregătit echipa în presezon, a dirijat-o în câteva amicale, după care un singur joc oficial l-a făcut să renunțe la post. Ce s-a petrecut?

Andrei Cristea a demisionat de frica pariurilor

Modelu a pierdut la Călărași în primul tur preliminar în care a intrat în Cupa României. Dunărea a câștigat cu 4-1, apoi Cristea a demisionat. Surse din club povestesc care au fost discuțiile dinaintea rezilierii contractului: 

Andrei a bănuit că jucătorii trucaseră meciul fiindcă pariaseră pe înfrângere. A transmis și către conducere suspiciunea aceasta. Oamenii i-au promis că în campionat nu se va mai întâmpla așa ceva. 

Cristea n-a acceptat să continue, s-a temut că el, fiind la început în cariera de antrenor, s-ar putea alege cu eticheta aceasta, de tip implicat în aranjamente pentru pariuri”.

Incredibil! Un antrenor din România a demisionat din cauza pariurilor: „99 la sută dintre fotbaliști pariază! E plină comuna cu case de pariuri!”
Andrei Cristea semnase cu Modelu în iunie

„I s-a transmis că fotbaliștii mai fac astfel de lucruri la Liga 3”

Partida a avut o desfășurare spectaculoasă, ca scor. Oaspeții din Modelu au marcat primii în minutul unu, Dunărea a egalat în al doilea minut și scorul a rămas egal până la pauză. În repriza a doua, gazdele au înscris trei goluri. Minutele în care au fost înregistrate golurile: 66, 68 și 90+1.

Cota pentru un succes al Dunării fusese 2,50 înaintea jocului. S-a mai putut paria și pe altceva în afara semnului 1. Înainte de meci, casele au scăzut toate cotele pentru numărul golurilor.

Cota pentru peste 4,5 goluri a rămas totuși mare: 5,40 la efbet. Superbet a coborât-o până la 4,60. Cota pentru exact cinci goluri: 9,80! 

„În discuțiile pe care le-a avut cu oficialii de la Modelu, lui Andrei i s-a transmis că nu era nimic ieșit din comun, că în liga a treia fotbaliștii mai fac astfel de lucruri, mai pariază pe meciuri ale lor", povestesc aceleași surse.

Cristea a preferat să renunțe la post și să rămână fără echipă. El o condusese cu un sezon în urmă pe Dinamo a lui Badea, echipa din liga a patra. 

„Vă rog să nu implicați numele meu în chestiuni legate de pariuri, că n-am avut vreodată de-a face cu așa ceva! Am mers la Modelu cu inima deschisă, dar am constatat că nu puteam progresa acolo, era o nepotrivire de caracter, iar acum sunt în așteptarea unei alte oferte.

-  Andrei Cristea, antrenor

Primarul din Modelu: „99 la sută dintre jucători pariază!”

Primarul din Modelu, Gheorghe Dobre, susține că despărțirea de Cristea nu a avut legătură cu suspiciuni legate de pariuri, însă admite că aproape toți fotbaliștii joacă

- Domnule primar, există informația că Andrei Cristea a plecat după înfrângerea din Cupă, 1-4 cu Călărași, din cauza unor bănuieli legate de trucarea meciului pentru pariuri. Cum comentați?
- Andrei nu ne-a spus nimic despre așa ceva înainte să plece, iar dacă le-ar fi transmis jucătorilor că avea suspiciuni, eu aș fi aflat. Despre care meci vorbeați?

- Despre cel cu Călărași.
- Aaa, eu eram în concediu atunci! Era normal să ne bată Dunărea, are fotbaliști mai buni, iar noi avem un lot nou. A greșit și Andrei câteva schimbări în repriza a doua, d-aia unii dintre jucători l-au înjurat, ba în față, ba prin spate. Cred că din cauza asta el s-a supărat și a plecat. Dar eu am rămas în relații foarte bune cu Cristea, vorbim la telefon și e posibil să mai colaborăm peste două zile sau poate în iarnă.

- Nu v-a spus clar de ce pleca după nici o lună?
- Ba da, mi-a zis că nu se poate face ceea ce vrea el și că nu mai continuă.

- Dumneavoastră n-ați avut suspiciuni?
- Am mai avut, chiar am dat doi jucători afară din cauza asta, cred că în urmă cu un sezon sau cu două. Pe un portar și pe încă unu\'. Nu le-am spus că-i bănuiam de aranjare a meciurilor pentru pariuri, le-am zis că ne despărțim fiindcă vrem să aducem tineri. Știți ceva? Eu cred că 99 la sută dintre fotbaliști pariază! Eu le-am spus alor mei: „Măcar nu fiți atât de nebuni încât să puneți pe bilete și meciurile noastre!”. Comuna e plină cu case de pariuri. La meciul acesta cu Dunărea nu am avut dubii. Eu am fost în concediu, dar fiul meu e în echipă și aș fi auzit ceva dacă ar fi existat vreun aranjament.

Incredibil! Un antrenor din România a demisionat din cauza pariurilor: „99 la sută dintre fotbaliști pariază! E plină comuna cu case de pariuri!”
Primarul din Modelu, Gheorghe Dobre

Din lotul de anul trecut ne-au mai rămas puțini jucători, cei mai mulți sunt noi și pe majoritatea i-a adus Cristea, deci nu cred că s-ar fi putut face ceva peste capul lui.

- Gheorghe Dobre, primarul din Modelu

Căpitanul a fost suspendat pentru aranjamente

La Modelu, căpitanul echipei e Liviu Gheorghe, un jucător implicat într-un scandal de amploare izbucnit în 2019. Gheorghe și șase colegi ai lui au fost suspendați pentru aranjarea unui meci cu UTA, scor 0-6. 

Aranjorii evoluau pentru Daco-Getica, iar Comisia de Disciplină a Federației a constatat că ei au trucat meciul acela ca să le iasă pariurile pe care le plasaseră. Liviu Gheorghe, fost junior al lui Dinamo, a stat două luni și a plătit o amendă de 10.000 de lei. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Dat pe spate după ce a văzut meciurile europene ale echipelor românești: „Cel mai bun transfer care s-a făcut la noi vara asta”
CONCLUZIE
Dat pe spate după ce a văzut meciurile europene ale echipelor românești: „Cel mai bun transfer care s-a făcut la noi vara asta”
Gras, dar genial » Ce notă a primit Budescu, după prestația de maestru din victoria Farului
FARUL - HJK HELSINKI 2-1
Gras, dar genial » Ce notă a primit Budescu, după prestația de maestru din victoria Farului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
elgabri
elgabri  •  25 August 2023, 13:24

Cand chiar si "Stapanul" fotbalului romanesc pariaza la ce sa te astepti, fotbalul nu mai e demult fotbal ca e o afacere din care sa se scoata bani, restul e can can

Stefan_rapidist_de_mic
Stefan_rapidist_de_mic  •  25 August 2023, 12:38
Postat de Aciduzzu pe 25 August 2023, 11:27

Primarul din Modelu, Gheorghe Dobre ... Ce cocalar ... Ăsta probabil a făcut trafic cu ridichi toată viața lui . Apoi s-a trezit primar fără să vrea ...

"trafic cu ridichi" lol

Shogun01
Shogun01  •  25 August 2023, 11:27

"Oamenii i-au promis că în campionat nu se va mai întâmpla așa ceva. " ce tareeee....supeeeer

Vezi toate comentariile (8)
Comentează