FOTBAL  »  LIGA 3  »  UMILINȚĂ

Dezastru! Astra Giurgiu, fosta campioană a României, învinsă cu un scor halucinant în Liga 3

Astra Giurgiu a fost umilită în Liga 3 / Sursă foto: Facebook@ Clubul Sportiv Real Bradu
Astra Giurgiu a fost umilită în Liga 3 / Sursă foto: Facebook@ Clubul Sportiv Real Bradu

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 august 2022 10:25 / Actualizat sambata, 27 august 2022 11:06

Astra Giurgiu, campioana României din 2016, trece prin momente dramatice. Ajunși în Liga 3, giurgiuvenii au suferit un eșec usturător în etapa inaugurală din cel de-al treilea eșalon, 0-10 pe terenul argeșenilor de la Real Bradu. 

Aflată în insolvență, fără antrenor principal și doar cu juniori în componența echipei, Astra Giurgiu are o misiune imposibilă chiar și în Liga 3. 

Prima etapă a adus o umilință de proporții pentru fosta campioană a României: un neverosimil 0-10 în deplasarea de la Bradu.

Marcatorii formației antrenate de Alin Popescu au fost Anghel Păun (6), Ionuț Oprescu (16), Ionuț Mihai (30), Mihai Găleșeanu (33), Bogdan Zamfirescu (50), Aurel Pirciu (58), Mădălin Govlej (65), Eduard Nițu (73, 83), Antonio Negru (89). 

În cadrul aceleiași serii, FCSB II a fost învinsă acasă de FC Pucioasa, scor 0-6. Un alt scor incredibil s-a înregistrat în seria a doua: CSM Râmnicu Sărat - Dacia Unirea Brăila 9-0.

FCSB și-a găsit atacant în Liga 1: „Gigi a făcut deja o ofertă”
FCSB
FCSB și-a găsit atacant în Liga 1: „Gigi a făcut deja o ofertă”

Astra, una dintre cele mai importante echipe românești din ultimul deceniu

Astra Giurgiu, fosta Astra Ploiești, a devenit una dintre cele mai bune echipe din Liga 1 odată cu mutarea pe „Stadionul Marin Anastasovici” din Giurgiu. În sezonul 2012-2013, sub comanda lui Daniel Isăilă, Astra a terminat pe locul 4 în Liga 1.

În sezonul următor, giurgiuvenii au terminat pe locul 2, sub FCSB, și au câștigat Cupa României, primul trofeu din istoria clubului. În toamna lui 2014, Astra a mai realizat o premieră în istoria clubului, calificându-se în grupele Europa League, după ce a eliminat-o pe Lyon.

În sezonul următor, cu Marius Șumudică pe bancă și cu Budescu și Alibec în teren, Astra a realizat o nouă surpriză uriașă, eliminând pe West Ham în tururile preliminare din Europa League. Giugiuvenii nu s-au calificat însă în grupe, după ce au fost eliminați de AZ Alkmaar.

Cea mai mare performanță din istoria clubului a venit la capătul sezonului 2015-2016, când sub comanda lui Marius Șumudică, Astra a câștigat titlul în Liga 1. Giurgiuvenii au fost eliminați din tururile preliminare ale Ligii Campionilor, dar s-au calificat în grupele Europa League după ce au trecut din nou de West Ham. Trupa lui Șumudică a reușit să se califice în primăvara europeană, dintr-o grupă cu AS Roma, Viktoria Plzen și Austria Viena.

Dezastru! Astra Giurgiu, fosta campioană a României, învinsă cu un scor halucinant în Liga 3
Titlul de acum șase ani, o amintire din ce în ce mai îndepărtată. Campioana din 2016 a ajuns în Liga 3 / Arhivă Gazeta Sporturilor

În 2021, patronul Astrei, Ioan Niculae a fost trimis la închisoare, iar problemele financiare ale clubului au făcut ca cei mai importanți jucători să plece. Giurgiuvenii au retrogradat în Liga 2 la finalul sezonului, după ce în precedenții 5 ani se calificaseră în play-off-ul Ligii 1.

Citește și alte știri de actualitate: 

Și-a oferit serviciile lui Dinamo, dar a ajuns la Voința Limpeziș: „Sper ca toată lumea să fie mulțumită”

CSA Steaua iese la atac! » Recuză doi comentatori, atenționează FCSB și susține: „Cu Metaloglobus au fost 3.500 de suporteri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  27 August 2022, 17:02

Asa merita echipa asta fara istorie fara suporteri, stramutata si cu patron securist, s-a infiintat in 1921 si abia 1998 a reusit sa ajunga pentru prima oara in divizia B, dar si atunci doar datorita banilor furati ai securistului Niculae care era bagat acolo inca din 1996.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează