FOTBAL  »  LIGA 3  »  SEPSI

UPDATE Conflict politic la Târgu Mureș » UDMR blochează echipa locală, care se poate retrage din Liga 3!

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2019 14:59

CSM Târgu Mureș se poate desființa, după un singur an de la reluarea activității, din cauza unor neînțelegeri politice la nivel local. 

Echipa se va retrage cel mai probabil din actuala ediție de Liga 3, iar conducerea clubului a decis să le ofere actele fotbaliștilor pentru a-și putea găsi la timp alte angajamente.

Cauza neînțelegilor este un conflict politic local. Reprezentanții UDMR din consiliul local au blocat finanțarea mai mult sectoare cheie, după cum afirmă surse din cadrul Primăriei. 

Viitorul echipei e unul incert

Cristian Cherteș, directorul general al clubului, a prezentat situația formației pentru GSP.ro.

„Îmi vine să plâng. Aveam verbal susținerea consiliului local, însă de la vorbe până la fapte e mult. Și s-a dovedit asta. Au tot fost amânări la stabilirea bugetului și când s-a votat s-a făcut numai pentru acoperirea datoriilor pe care le-am avut până acum. Înainte nu mai e nimic. Sportivii au intrat în trepidații. La fel și noi. Lumea nu mai crede nimic.

După cum poate știți, aici sunt 50 % - 50 % în consiliu, jumătate de la UDMR, iar președintele consiliului e tot de la UDMR. Din ce am înțeles vor susține Academia Sepsi, care va construi un centru mare lângă Târgu Mureș. Noi le-am prezentat ce am avut aici. Avem 350 de copii, dar așa s-a decis. Despre viitorul echipei ce să vă mai spun ... Avem juniori 2004, nu putem intra cu ei în teren. Toți jucătorii își depun memorii sau devin liberi de contract. Nu putem opri asta”, a declarat Cristian Cherteș pentru GSP.ro. 

La câteva ore de la apariția articolului, clubul Sepsi a oferit un drept la replică în care susține că nu intenționează să își deschidă încă un centru de juniori în zona Târgu Mureș: 

„Nu avem nicio intenție de a investi la Târgu Mureș. Toate resursele noastre financiare merg către Sfântu Gheorghe”. 

2.000.000 €este suma pe care guvernul maghiar e pregătit să o investească în Academia Sepsi

Aveau obiectiv promovarea în Liga 2

CSM Târgu Mureș a avut o vară plină. Lotului cu care și-a spulberat adversarele în Liga 4, terminând cu victorii pe linie și cu 125 de goluri marcate, se alăturaseră printre alții și Darius Buia, fost fotbalist la Dinamo, și Marius Chindriș, fostul jucător al Petrolului. 

Au fost de două ori aproape de titlu

Echipa de fotbal a municipiului Târgu Mureș, purtând denumirea ASA, a pierdut dramatic titlul de campioană a României în sezonul 2014/2015. Mureșenii au terminat pe locul secund, la trei puncte în spatele Stelei, deși depindeau de ei. ASA a pierdut în ultima etapă pe teren propriu, scor 1-2, contra Oțelului.

Au mai terminat o dată pe locul secund în sezonul 1974/1975.

Vezi și: 

GSP LIVE / Alex Ioniță I așteaptă ofertă de la Rapid: „Nu ai cum să refuzi pe cineva care te-a crescut”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
zidane92
zidane92  •  08 August 2019, 00:28

Daca pe voi v a durut la basca, maghiarii au fost la vot și voi nu asta meritați ,jumi jumă in consiliul local Tg Mureș

dc78
dc78  •  07 August 2019, 18:08

Cum e posibil asa ceva, in jud mures si in tg mures romanii au majoritatea 55-65%,chiar ne manipuleaza guvernul maghiar la noi in tara

observator_federal
observator_federal  •  07 August 2019, 17:23

Discriminare pe criterii etnice? Băi UDMR, finanțați proiectul Sepsi împreună cu Ferencvaros și cu departamentul pentru maghiarii din afara Ungariei inițiat de Viktor Orban? Precizați-vă poziția și (desigur) detaliile afacerii, că doar există -bănuiesc- unele inadvertențe în felul în care s-a (am) prezentat situația... "Mielușei persecutați" concetățenii noștri de origine maghiară...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează