FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROCE

GSP LIVE // VIDEO Un om de fotbal demască influențe într-un proces din Liga 1 condus de primarul sectorului 5: "M-am ridicat și am plecat! Era proces aranjat"

Articol de GSP - Publicat joi, 20 decembrie 2018 13:35

Avocatul Dan Idita a fost prezent al GSP LIVE și a dat detalii despre un proces, între Mircea Bornescu și Universitatea Craiova, în care a avut impresia că 

Vezi în video ce spune Dan Idita despre procesul condus de Daniel Florea, actualul primar al sectorului 5

 

"Am avut sentimentul că este o presiune exercitată asupra Comisiei de Recurs. Câștigasem pe fond și ne judecam la recurs. Am avut senzația că este o presiune exercitată, chiar dacă am câștigat procesul. M-am ridicat și am plecat din sală. Era un proces prin 2009, între Universitatea Craiova și Mircea Bornescu. Obiectul era solicitarea lui Bornescu de a rezilia contractul. Eu reprezentam Craiova și ne judecam la sediul LPF.

Comisia de Recurs nu cred că era formată de juriști. Știu că membru era domnul Mircea Stoenescu, care a fost la Dinamo. Președinte era Daniel Florea (n.r. primarul sectorului 5). Bornescu a formulat memoriul pentru a deveni liber. Am câștigat la prima instanță. A făcut recurs, dar l-a formulat tardiv, peste termenul prevăzut de regulament.

Am observat că e tardiv recursul, iar apărarea am formulat-o pe această temă. Mircea Bornescu a venit însoțit de jucători, dar fără agentul Anamaria Reghecampf. Pentru Craiova eram eu și încă un coleg. Cazul era în atenția presei și erau reprezentați la sediul Ligii. Am tot solicitat să ne judecăm cu privire la tardivitatea recursului. Era o excepție care trebuia judecată. Nu mi se dădea cuvântul de loc. Președintele spunea «Bine, am înțeles! Haideți să ne judecăm». Eu ziceam «Nu avem ce să judecăm. Pronunțați-vă și spuneți dacă este sau nu un recurs făcut tardiv».

Mi-a spus că-mi dă cuvântul ca să vorbesc despre recurs, dar am considerat că este greșit. I-am spus colegului să se ridice și să plecăm. Era uimit. Președintele s-a panicat și a spus să stau jos. I-am zis că nu am ce să caut aici dacă nu înțelege rolul avocatului și că mă duc afară să vorbesc cu presa. Nu am făcut asta și am plecat. Am avut senzația că ar fi un proces aranjat. Pe drum, am primit un telefon. Recursul a fost respins, ca fiind tardiv", a declarat Dan Idita la GSP LIVE.

 

Vezi și:

Decizia care poate dinamita fotbalul românesc: un proces cu daune de sute de milioane de euro așteaptă verdictul!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
198939213804366
Adrian Addryano  •  21 Decembrie 2018, 12:02

Mircea Bornescu nu putea pleca liber de contract totuși cei de la Rapid trebuiau să plătească niște bani pe el pentru că și clubul a investit bani in el era un portar bun dar ei îl vroiau gratis!!!!!!!!!!

fly_vyp
fly_vyp  •  20 Decembrie 2018, 20:17

Sigur! In acceptiunea ta, Bornescu trebuia sa stea in pozitia "mama iedului", fata de mititel. Chiar daca recursul a fost formulat tardiv, esti constient ca, jucatorul si-a pierdut unele drepturi de natura financiara?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează