FOTBAL  »  LIGA 3  »  OȚELUL

EXCLUSIV Petre Grigoraș numește factorii care au dus la ratarea promovării de către Oțelul: „Echipa nu a fost plătită deloc în 2021”

Oțelul Galați a fost învinsă de Dacia Unirea Brăila // foto: Facebook @ SC Otelul Galati
Oțelul Galați a fost învinsă de Dacia Unirea Brăila // foto: Facebook @ SC Otelul Galati

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2021 09:37 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 09:46

Petre Grigoraș (56 de ani), antrenorul de la SC Oțelul Galați în sezonul 2020/2021, a enumerat factorii care au făcut ca fosta campioană a României să rateze promovarea în Liga 2.

Oțelul Galați a ratat accederea în al doilea eșalon după ce a pierdut finala barajului de promovare, scor 1-1 și 0-1 cu Dacia Unirea Brăila. Înfrângerea a dus la despărțirea lui Grigoraș de Oțelul, căruia nu i-a fost propusă prelungirea contractului scadent la finalul acestui sezon.

Antrenorul băcăuan a enumerat mai multe cauze care au dus la ratarea promovării. Printre acestea, restanțele salariale de la echipă

Petre Grigoraș: „Niciun salariu nu s-a luat!”

„Pe hârtie cred că am fost echipa cea mai valoroasă. Am terminat seria pe primul loc, am câștigat primul baraj, dar din păcate finala am pierdut-o. A fost un cumul de factori. Din păcate, cu Brăila nu am putut folosi 4 jucători cu ștate vechi în Liga 1, care au fost accidentați. 

Fără 4 jucători de bază, mai punem și neșansa că în prima partidă, pe teren propriu, ne-am dat un autogol cum se vede o dată la 10 ani poate. Am pierdut această promovare pe care, din punctul meu de vedere, am fi meritat-o în condiții normale. Bine, sunt și alți factori.

Nu ne-am plâns niciodată, dar situația financiară nu a fost una roz. Echipa nu a fost plătită deloc în 2021. Niciun salariu nu s-a luat, au fost doar câteva prime micuțe acordate de niște oameni de lângă echipă. Ni s-a promis că se va rezolva, domnul primar ne-a promis că totul va fi în regulă și se vor primi banii. Unii au înțeles asta, alții poate mai greu. 

Este foarte dificil să lucrezi în astfel de condiții. Colac peste pupăză, cu vreo lună de zile înainte de baraj mi-am rupt tendonul și am stat departe de echipă vreo 2-3 săptămâni. M-am operat, mi-am revenit, dar a fost o perioadă în care nu am fost lângă echipă, poate a contat și asta”, a declarat Grigoraș la emisiunea GSP Live. 

Cum a evoluat situația Oțelului

  • A câștigat în 2011 primul titlu de campioană din istorie
  • În 2012, Dan Adamescu, prin societatea The Nova Group, a preluat pachetul majoritar de acțiuni, pe care îl deținuse combinatul Arcelor Mittal. Marius Stan, fostul președinte al clubului, s-a retras și a devenit primar
  • În iulie 2013 s-a solicitat intrarea în insolvență
  • Echipa a retrogradat din L1 în 2015
  • În 2016 a picat și din L2, după un sezon pe care l-a terminat fără fotbaliști profesioniști, doar cu juniori care pierdeau la scor toate meciurile
  • Retrogradările au lăsat clubul fără surse de venit, astfel că în aprilie 2016 și s-a declarat falimentul

Citește mai multe știri din ligile inferioare:

Prima victimă la Oțelul Galați după ratarea promovării și presiunea pusă de ultrași: și-a depus demisia!

Haz de necaz după ratarea promovării: „Acum e iunie și am luat banii pe ianuarie, aștept octombrie să-i iau și pe februarie”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează