FOTBAL  »  LIGA 3  »  RAPID

OFICIAL Echipele secunde ale celor de la Dinamo și Rapid vor juca în Liga 3! FRF ar putea crea o serie-șoc, care să le includă pe CSA Steaua și FCSB 2

Echipa secundă a clubului Rapid va evolua în următoarea ediție de Liga 3.
Echipa secundă a clubului Rapid va evolua în următoarea ediție de Liga 3.

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 august 2020 17:15 / Actualizat sambata, 22 august 2020 17:58

Echipele secunde ale echipelor Rapid, Gaz Metan, Viitorul, Hermannstadt și Dinamo vor evolua în următoarea ediție de Liga 3. 

Schimbarea sistemului competițional, 10 serii cu 10 echipe, și costurile mari pentru respectarea protocolului împotriva coronavirusului au creat 5 locuri vacante în Liga 3. Acestea au fost ocupate de Rapid 2, Viitorul 2, Hermannstadt 2, Dinamo 2 și Rapid 2. 

"Pe baza cererilor de înscriere depuse în termen şi cu respectarea prevederilor regulamentare, vă supunem spre aprobare lista cu cele cinci ocupante ale ultimelor locuri vacante: CS Gaz Metan Mediaş 2, FC Viitorul Constanţa 2, AFC Hermannstadt 2, SC Dinamo 1948 SA 2 și Fotbal Club Rapid 2"
- Solicitarea Departamentului Competiții, aprobată de Comitetul de Urgență al FRF

Rapid 2 va juca în Liga 3

Rapid 2 a terminat sezonul precedent de Liga 4 pe locul secund, în spatele celor de la CSA Steaua. Giuleștenii ar fi trebuit să participe la un play-off care să decidă echipa promovată, dar AMFB a decis anularea acestuia, pe fondul pandemiei de coronavirus. Conducerea Rapidului a contestat hotărârea, dar FRF nu i-a dat câștig de cauză. La doar câteva săptămâni distanță, dorința le-a fost îndeplinită. 

„Echipa secundă a Rapidului va lua startul în sezonul 2020/2021 al ligii a treia, urmând a ocupa unul dintre locurile vacante.Astfel, sunt șanse mari ca formația antrenată de Mihai Iosif să facă parte din aceeași serie cu CSA Steaua.Rapid II ocupa locul secund în seria bucureșteană din Liga 4, înainte ca sezonul să fie înghețat .Noul sezon din Liga 3 va începe pe 15 septembrie 2020”
- Comunicatul emis de FC Rapid 1923

Serie cu Steaua, Dinamo B, FCSB 2 și Rapid 2?

Dinamo a cerut ca echipa a doua a clubului, nou înființată, să fie înscrisă în Liga 3, iar decizia se va lua în funcție de numărul de echipe înscrise în noul sezon. Astfel, în noul sezon din Liga 3 s-ar putea duela, în aceeași serie, Steaua, FCSB II, Dinamo B și Rapid II. 

FRF nu a stabilit cum vor arăta seriile din Liga 3, acestea urmând a fi decise ulterior, de Departamentul Competiții din cadrul FRF. Criteriul geografic primează în stabilirea seriilor, deci Dinamo B, FCSB II și CSA Steaua ar trebui să fie adversare, din moment ce toate sunt din București.

Cum arată noul sezon de Liga 3

Noul sezon de Liga 3 va avea o desfășurare inedită. Vor exista 10 serii a câte 10 echipe, iar promovarea se va decide în urma a două „baraje”. Primele două locuri din fiecare serie vor juca într-un baraj, tur-retur, urmând ca împerecherea să se facă pe sistemul „locul 1 dintr-o serie vs. locul 2 din altă serie”. Apoi, cele 10 câștigătoare vor juca un alt baraj, într-o singură manșă, iar cele cinci echipe care se impun vor juca în Liga 2 în sezonul 2021-2022.

VIDEO Pancu, amintirea debutului la Rapid: „La debut am jucat puțin, doar 10 minute”

Citește și alte știri despre fotbalul din ligile inferioare: 

Rapid a adus un jucător de la CFR Cluj, protagonistul unui episod istoric în sezonul precedent

Soluție extremă! Vor să se mute în campionatul Ungariei, nervoși pe deciziile autorităților din România: „Nu avem altă variantă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
creeperno
creeperno  •  22 August 2020, 22:44

Popica pregateste-te de matineu

catalynn
catalynn  •  22 August 2020, 21:13
Postat de Robert Sergiu pe 22 August 2020, 18:28

Iti dai seama ca e fcsb 2 nu? poate gg sa trimita jucatori de la echipa mare acolo

Sergiule, nu ti-o spun la mișto, însă nu pot sa nu recunosc ca tu ești un fcsbist care face eforturi sa nu moara prost, ceea ce este lucru rar și de apreciat! Uite care e treaba cu jucătorii de la prima echipa: înainte de începerea sezonului trebuie sa înaintezi la FRF o lista cu 15 jucători care nu pot evolua decât la prima echipa, deci pe ăștia nu ii vei putea duce la L2 sau L3. Apoi mai este o condiție, la L3 trebuie sa ai pe toată durata meciului 3 “copii” in echipa, 2 de U19 și unul 21. De asemenea mai este o regula, echipa a doua nu poate evolua in aceeași liga cu prima. Prin urmare, dacă Rapid nu promovează nici FC R2 nu poate merge in L2. La fel, dacă Dinamo retrogradează, Dinamo B nu poate promova in L2. Așa ca in mare, Steaua e marea favorita, atât timp cât nu ne fura FRF cu arbitrii la baraje, bine măcar ca sunt dubla manșa!

forumeer
forumeer  •  22 August 2020, 19:39
Postat de steauanuefcsb pe 22 August 2020, 18:22

Trebuie intariri sa umilim in Ghencea clona de nimic fcsb.

Cu lotul actual, le dam de la 5 in sus. Lupta Steaua!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează