FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

O echipă din Liga 3 va beneficia de un stadion modern: „Se va lua proiectul de la «Arcul de Triumf»”

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2021 17:44 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 17:53

CS Hunedoara, liderul din Liga 3, se pregătește de promovare și ar urma să aibă un nou stadion.

Antrenorul Florin Maxim a dezvălui că stadionul „Michael Klein”, aflat în prezent într-o situație foarte proastă, ar urma să fie dărâmat, urmând a se construi o nouă arenă, după modelul de la „Arcul de Triumf”.

CS Hunedoara va avea un stadion nou

„Am înțeles că proiectul se află la studiul de fezabilitate. Urmează trei luni în care se pot depune contestații în privința proiectului. Proiectarea durează între trei și șase luni. Așa sunt procedurile în România.

La noi se va lua direct proiectul de la «Arcul de Triumf». Avem deja un stadion făcut după acest model, iar execuția va dura un an, un an și ceva. Stadionul vechi va fi dărâmat complet, nu are fundație. După ce vor începe lucrările putem juca la Simeria, la Deva sau la Orăștie. Mai sunt câteva stadioane cochete în zonă", a spus antrenorul Florin Maxim, potrivit digisport.ro.

Proiectul e din 2016

În prezent în proprietatea Primăriei Municipiului Hunedoara, arena ar putea fi refăcută din temelii, dacă planul început în 2016 va fi dus la bun sfârșit. Cel puțin asta susțin oficialitățile locale într-un răspuns pentru GSP.

„Primăria Municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara, în baza unui parteneriat, au început încă din 2016 o serie de demersuri şi proceduri legale pentru construirea unui nou stadion, pe amplasamentul celui vechi, cu fonduri alocate de Compania Naţională de Investiţii. Demersurile sunt în fază destul de avansată, proiectul aflându-se acum pe lista-sinteză a CNI", se arăta într-un comunicat al Primăriei.

9.000 de locuriar urma să aibă noul stadion "Michael Klein", dacă CNI va da aviz pozitiv proiectului

Arena „Michael Klein”, în paragină

În mai, Gazeta Sporturilor a vizitat legendara arenă din Hunedoara și a prezentat starea proastă în care aceasta se află.

Degradat și uitat, ici-colo vopsit de suprafață, locul unde 18.000 de hunedoreni sufocau tribunele și trăiau pe viu thrillerul cu Sarajevo din '82, de unde au strâns amintirile cu bomba lui Andone sau golul norocos al lui Dumitrache, e acum doar stafia acelei arene de basm. 40 de ani în care nu s-a întâmplat nimic, în care anotimpurile au trecut, au „mâncat" treptele, tribunele până la rugina fierului din structură.

Brandul Corvinul Hunedoara revine în fotbalul românesc.

Suporterii Corvinului s-au mobilizat pentru a recupera brandul Corvinul, care era deținut de un om de afaceri din București. Pentru „repatrierea" simbolului corvinist era nevoie de 47.000 de euro, fanii și Primăria reușind să strângă cu mult peste suma necesară.

Astfel, CS Hunedoara a putut înregistra la OSIM marca „FC Corvinul 1921”, urmând a avea drept asupra ei pentru următorii 10 ani. Echipa CS Hunedoara își va putea schimba numele în Corvinul Hunedoara la finalul sezonului.

FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+45 FOTO

Citește și: 

Bănel Nicoliță rupe tăcerea, după fuga în SUA: „Vreau ca lumea să știe”

„La fel ca în «O scrisoare pierdută»” » Ce a putut să facă un primar în Liga 3, pentru a nu pierde meciul la „masa verde”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close