FOTBAL  »  LIGA 3  »  EXCLUSIV

UPDATE Avem SMS-urile cu tentativa de blat pentru care a fost suspendat un campion cu Dinamo! "Să fie bine de Paști, pe praful ăsta!"

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2017 09:47

Alexandru Bălțoi, 35 de ani, fostul atacant al lui Dinamo, a fost suspendat de către Comisia de Disciplină a FRF.

Bălțoi, care a activat în sezonul recent încheiat ca antrenor secund și ca jucător la Atletico Vaslui, în Liga a 3-a, a primit o suspendare de 10 luni și a fost amendat cu 100.000 de lei, pentru tentativă de trucare de meciuri. 

1

Ce s-a întâmplat

Deși juca în Liga a 3-a, Bălțoi a contactat persoane din conducerea clubului Dacia Brăila, din Liga a 2-a, propunându-le prin SMS 20.000 de lei (aproximativ 4.500 de euro) pentru a pierde meciul cu Clinceni, din 14 aprilie 2017, cu două zile înainte Paște.

"Facem să fie bine pentru toți de Paști, pe praful ăsta", a fost unul dintre mesajele trimise de Bălțoi, care au ajuns ulterior la Comisia de Disciplină. "Tu știi cum e, îți dau ție și tu vorbești cu băieții. Și mai ai ceva de la mine", adaugă fostul jucător de la Dinamo

Alin Pânzaru, antrenorul de la Brăila, a refuzat ferm: "Nu mă interesează un leu nemuncit, mai bine mă târăsc ca râma de foame (...) Ăla care oferă să-și ia lumânări cu ei, că vine Paștele". Antrenorul i-a recomandat lui Bălțoi să vorbească la Clinceni, "cu Dragomir, că lor le plac combinațiile". 

În februarie 2016, clubul din Clinceni a fost preluat de chinezul Eric Mao, asociat de UEFA cu mafia asiatică a pariurilor, iar Alexandru Dragomir - fostul coleg al lui Bălțoi de la Dinamo, Dinamo II și Clinceni - a fost numit președinte. 

Pe 17 martie, Dragomir a fost suspendat și el 3 luni de federație pentru tentativa de trucare a unui meci. 

mesaj bloi

Ce spune Bălțoi

Contactat de Gazetă, Bălțoi a susținut că totul a fost o glumă. 

"Asta e o tâmpenie, o aberație. Am făcut o glumă de 1 aprilie cu Alin Pânzaru (n.r antrenorul de la Dacia Brăila). I-am zis să facem și noi o chestie. Era o glumă, dar el a luat-o în serios și s-a dus cu SMS-ul la Federație. Sunt nevinovat. Oricum m-am lăsat de fotbal. Fac niște cursuri de kinetoterapie"Alex Bălțoi pentru GSP.RO

Mesajul lui Bălțoi a fost trimis, însă, la aproape două săptămâni după data de 1 aprilie.

Bălțoi a câștigat două titluri de campion cu Dinamo. El era unul dintre jucătorii preferați ai lui Cristi Borcea, care îl propunea constant la echipa națională în declarațiile date presei.

La 23 de ani, atacantul a marcat golul victoriei lui Dinamo în Supercupa României, 3-2 cu FCSB, în 2005.

De-a lungul carierei, Bălțoi a jucat la Dinamo, Farul, Oțelul, FC Argeș, UTA, FC Brașov, Unirea Alba Iulia, Ceahlăul, Chiajna, CF Brăila, Clinceni, Academia Argeș și Unirea Dej. 

Cazul său este al 7-lea anchetat în ultimii 3 ani de Departamentul de Integritate al FRF care se încheie cu suspendări.

Acum o lună, Epaminonda Nicu, un alt fost campion al României, a fost suspendat pentru 3 luni și a primit o amendă de 25.000 de lei, în cazul în care a fost sancționat și fostul secund al lui Reghecampf, Laurențiu Tudor.

5 trofeeare Bălțoi cu Dinamo: 2 campionate, 2 Cupe și 1 Supercupă

 

Save

Save

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (71)
jim_raynor
jim_raynor  •  04 Iulie 2017, 19:47
Postat de juliusmad pe 04 Iulie 2017, 18:46

pocahontas, ce faci vere?? tot cu copy/paste? :)))

Julitule, pt cei cu mintea ingusta ca tine...tot cu copy/paste! dar tu, tot prost? :)))

florar
florar  •  04 Iulie 2017, 19:00
Postat de Muresanu Lucian pe 04 Iulie 2017, 18:49

Presa *** de ce nu scriu si despre celelalte echipe unde a activat balatoi ca jucator? Rusinica, v-ati oprit taman la Dinamo, nu? Poiana Câmpina, Farul Constanţa, FC Oțelul Galați, Argeş Piteşti, UTA Arad, Concordia Chiajna, etc.... Rusine, aceasta este presa din romania!

Bine domnule,nu e dinamovist hai sa- i spunem si astuia la fal ca lui Torje- simpatizant stelist...

910881955599598
Muresanu Lucian  •  04 Iulie 2017, 18:49

Presa *** de ce nu scriu si despre celelalte echipe unde a activat balatoi ca jucator? Rusinica, v-ati oprit taman la Dinamo, nu? Poiana Câmpina, Farul Constanţa, FC Oțelul Galați, Argeş Piteşti, UTA Arad, Concordia Chiajna, etc.... Rusine, aceasta este presa din romania!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (71)
Comentează