FOTBAL  »  LIGA 3  »  ANCHETĂ

UPDATE Percheziții și 13 persoane duse la audieri: clubul din România e suspectat că și-a vaccinat fictiv 10 fotbaliști!

Un medic de familie este investigat de către autorități pentru vaccinarea fictivă a unor fotbaliști // foto: Guliver/gettyimages
Un medic de familie este investigat de către autorități pentru vaccinarea fictivă a unor fotbaliști // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat joi, 02 septembrie 2021 11:13 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 13:59

Un medic de familie este investigat de către autorități pentru vaccinarea fictivă a unor fotbaliști ai echipei de fotbal ASFC Pucioasa, județul Dâmbovița. Medicul în cauză este suspectat că ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare pentru 10 jucători, la cererea soțului, cel care conduce echipa din funcția de președinte. 

UPPDATE ora 12:20

Sică Bîrdeș, fost atacant la FC Argeș și Chindia, e „secund” la ASFC Pucioasa și se ocupă în acest moment de echipă, în absența „principalului” Nicu Croitoru. Contactat de GSP.ro, acesta a declarat: 

„Eu azi-dimineață am făcut antrenamentul normal cu echipa. Băieții convocați la audieri pleacă acum la Târgoviște pentru a da declarații la Poliție. Nu știu de unde a apărut toată această chestiune. Din câte cunosc, lucrurile s-au derulat foarte corect, jucătorii chiar au fost vaccinați. Altfel, nu riscam să mergem la meciuri fără acest demers. Mâine dimineață plecăm spre Odorhei, pentru meci, ne vedem mai departe de treabă până la soluționarea anchetei”.

UPDATE ora 12:00

Antrenorul lui ASFC Pucioasa e Nicu Croitoru, secundul lui Adrian Văsâi la România U19. Vineri, lotul are programată plecarea în cantonamentul din Bosnia. 

Croitoru este, de asemenea, președintele Comisiei Tehnice AJF Dâmbovița, posesor al Lincenței UEFA PRO și lector la Școala Federală de Antrenori de la Casa Fotbalului. Gazeta a încercat să-l contacteze, dar antrenorul nu a răspuns până la această oră apelurilor ziarului. 

Percheziții și 13 persoane duse la audieri: clubul din România e suspectat că și-a vaccinat fictiv 10 fotbaliști!
Nicu Croitoru. Foto: facebook

UPDATE ora 11:40

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Emilian Ana, a declarat pentru GSP.ro că președintele clubului este Cristi Mitrea (50 de ani), iar doctorul suspectat că ar fi eliberat acele adeverințe false de vaccinare este soția acestuia, medicul de familie Daniela Mitrea. 

Percheziții și 13 persoane duse la audieri: clubul din România e suspectat că și-a vaccinat fictiv 10 fotbaliști!
Cristi Mitrea, președintele de la AS FC Pucioasa

Edilul urbei a mai precizat că e posibil ca primăria să-și retragă finanțarea de la echipă, în funcție de rezultatele anchetei. „Fără președinte ne mai putem descurca. Dar ce facem fără cei 10 fotbaliști?”, a mai spus primarul, contactat telefonic.

Ce spune legea: falsul și uzul de fals în adeverințele de vaccinare se pedepsesc cu închisoare până la 3 ani

Conform Codului Penal, „falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecințe juridice, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.”

Știrea inițială - Suspiciuni de „vaccinare la chiuvetă” la AS FC Pucioasa

În această dimineață au fost efectuate percheziții la cabinetul medical al cadrului medical, o femeie, și la domiciului acesteia din comuna Aninoasa. Autoritățile suspectează că femeia ar fi vaccinat fictiv - așa-numita „vaccinare la chiuvetă” - un număr de 10 jucători, astfel încât aceștia să poată participa la anumite competiții sportive, transmite g4media.ro

IPJ Dâmbovița transmite într-un comunicat că pentru presupusa vaccinăre s-ar fi decontat ilegal suma de 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate. În consecință, 13 persoane urmează să fie duse la audieri.

Vaccinare fictivă pentru fotbaliștii clubului de fotbal din Pucioasa. Autoritățile au demarat o investigație

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, se arată în comunicatul IPJ Dâmbovița, preluat de sursa citată. 

Echipa în cauză, AS FC Pucioasa, evoluează în seria 5 din Liga 3, unde a obținut o victorie categorică în prima etapă, 4-0 cu ACS Olimpic Cetate Râșnov.

Scandal legat de pariuri la AS FC Pucioasa

În 2019, aceeași echipă din Pucioasa era în centrul atenției din cauza unui cantonament luxos pe care formația din Liga 3 l-a derulat în Antalya. Acolo, FC Pucioasa a participat la un meci suspectat că ar fi fost aranjat pentru pariuri. Din postura de outsider clar, cchipa dâmbovițeană a obținut o victorie surprinzătoare contra unei echipe din Rusia, totul la o cotă extrem de avantajoasă oferită de agențiile de pariuri.

Acel meci, cât și întreg cantonamentul celor de la FC Pucioasa, au fost considerate bizare la acea vreme, în condițiile în care Primăria nu a finanțat echipa cu fonduri atât de mari.

Citește mai multe știri din ligile inferioare: 

10 cluburi cu rezonanță dispărute din liga secundă » Îți mai aduci aminte de aceste echipe?

Alt scandal la CSA Steaua! Acuzații frontale la adresa lui George Ogăraru: „A cerut mărirea propriului salariu cu 30%”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
steaua1986.
steaua1986.  •  02 Septembrie 2021, 17:13

Romanii pe locul secund la prostie in Europa (dupa bulgari) cu 31% procent de vaccinare.

rocky5
rocky5  •  02 Septembrie 2021, 16:50
Postat de mirciulica pe 02 Septembrie 2021, 12:55

a inceput campania PRO covid !!! nu stiu astia ce sa mai faca sa ne bage in case !!!

Uraaaa! Ne vor da cate 100 de lei dacă ne vaccinam in octombrie sau noiembrie! Plus bilet la Tombolă și circ! Unghia-n gât fraierilor ce s-au vaccinat ca săracii doar pe 4 mici cu muștar!:))))

4654290757930648
Andrei Voicu  •  02 Septembrie 2021, 13:59
Postat de Edward Stones pe 02 Septembrie 2021, 13:44

Ok vad ca vorbesti de iluminati 5g palarii de staniol... etc . Hai sa lasam balariile ca nu pari mai inteligent aruncand cu noroi ( nici macar original ) in ceea ce nu intelegi. Am sa simplific pentru tine , orice medicament sau vaccin care ucide 30+ de persoane de la lansare trebuie retras urgent de pe piata , asta e legea nu a mea a WHO aparent legea nu se aplica acum . Nici o persoana nu poate fi fortata sa se protejeze tu te-ai vaccinat esti " protejat " lasa-ma pe mine cu palaria mea de staniol sa ma imbolnavesc daca asta vreau . In plus guvernul Romaniei or al oricarei alte tari niciodata in istorie nu a protejat populatia nici nu e rolul lor asta rolul lor e sa administreze . Daca pentru tine pare mai plauzibil ca acum pentru prima data guvernele protejeaza cu bune intentii decat faptul ca ceva pute in toata treaba asta e ok parerea ta . Vacineaza-te stai acasa , vacineaza-ti copii pune aplicatii pe mobil care te monitorizeaza e ok , e viata ta . Traieste in pestera daca vrei cel putin vei traii mai mult si nu vei muri de gripa . Eu vreau sa mor de gripa dar pana atunci vreau sa traiesc normal nu noul normal , fara substante experimentale in vene, distrandu-ma in locuri publice dar mai ales fara frica . Fara frica ca am sa mor de murit mor oricum dar mai frumos. Hai ca ma vaneaza iluminati si nici sapca de staniol nu am pus-o tre sa plec te pup ( cu social distancing ) pa pa

Offf....daca ar fi fost asa de simplu. Eu sunt positiv cu SIDA ai curaj sa facem posta o sticla de bere ? Daca tot iti place sa traiesti viata normal cine stie poate asa obtii o alta perspectiva.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează