FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

ANALIZĂ // Steaua l-a făcut mare ca fotbalist pe Marius Lăcătuș! Steaua l-a distrus ca antrenor! 

Marius Lăcătuș
Marius Lăcătuș

Articol de GSP - Publicat marti, 04 iunie 2019 09:48

După o carieră excepțională ca fotbalist, în care a devenit numărul 1 în istoria roș-albaștrilor, Lăcătuș a "murit" ca tehnician, meserie în care nu a reușit nimic în aproape 20 de ani.

„Aici aveți jumătate din istoria acestui club”. Așa l-a prezentat Mihai Stoica pe Marius Lăcătuș, acum mai bine de un deceniu, în cadrul unui dineu înaintea unui meci al „militarilor” din cupele europene. Lăcătuș a fost un fotbalist fabulos pentru Steaua. Probabil jucătorul cel mai emblematic, peste alte nume grele precum Gheorghe Constantin, Țop Voinescu, Tudorel Stoica, Anghel Iordănescu, Sameș etc.

Pe cât de mare a fost însă Lăcătuș ca jucător, pe atât de mică a fost cariera lui de antrenor. Iar ultimul eșec, suferit pentru al doilea an la rând în calitate de manager de proiect la CSA Steaua, care n-a reușit promovarea din Liga a 4-a în a 3-a, înseamnă practic finalul drumului ca antrenor. Unul care a început acum aproape 20 de ani, dar pe parcursul căruia „Fiara” nu a reușit nimic notabil.

Singurele rezultate cât de cât bune sunt de fapt niște borne prea mici comparativ și cu ceea ce a fost el ca fotbalist, dar și cu ceea ce au reușit alți antrenori. Ca bile albe are calificarea în grupele Champions League cu Steaua în 2008, când a eliminat-o pe Galatasaray, 2-2 și 1-0, dar și accesul în finala Cupei României cu FC Vaslui în 2010, pe care însă a pierdut-o. De asemenea, are și un loc 1 bifat, doar că a fost în Divizia B, cu Poli Iași în 2013-2014, după care a fost îndepărtat.

Ultimii 2 ani s-a ocupat de proiectul CSA Steaua. A fost cel care a condus din punct de vedere tehnic echipa, iar eșecul a fost total. Doi ani la rând în Liga a 4-a, cu un buget record pentru acest nivel și de două ori a ratat accesul la barajul pentru eșalonul al treilea. 

11 echipe a antrenat Lăcătuș în cariera de tehnician: FC Național, Oțelul, FC Brașov, Ceahlăul, Inter Gaz, UTA, FCSB, FC Vaslui, ASA Tg. Mureș, Poli Iași și CSA Steaua

TOP 5 EȘECURI CA ANTRENOR

1. A ratat titlul în 2007-2008. A fost un sezon în care Steaua a pierdut titlul aproape exclusiv pe mâna deciziei antrenorului. Care la derby-ul cu Dinamo, unde Steaua avea nevoie de egal, l-a titularizat pe Nicoliță ca fundaș dreapta, mutare ce a facilitat succesul rivalei și direcționarea titlului către CFR.

2. A ratat primăvara Europa League în 2010-2011. Avea nevoie să nu piardă în ultimul meci, cu Napoli în deplasare. Cavani a marcat în minutul 90 și Steaua a ratat prezența în "16"-imi.

3. Locul 7 în 2008-2009. În returul sezonului a avut o prestație catastrofală la Steaua, iar echipa ajunsese pe locul 7. A fost demis cu 3 etape înainte de final.

4. Proiectul CSA Steaua. În 2 ani la clubul MApN-ului nu a reușit să câștige nici măcar campionatul Ligii a 4-a, deși bugetul clubului a fost în fiecare sezon unul demn de o formație care ar putea chiar spera la promovarea din Liga a 2-a în Liga 1.

5. A pierdut finala Cupei României în 2010. Era antrenor la FC Vaslui, iar în ultimul act a fost lipsit și de noroc. CFR s-a impus după loviturile de departajare.

CSA, buget cât Clinceni!

Ce ironie a sorții. CSA Steaua a avut un buget de aproape 400.000 de euro și a ratat promovarea în Liga a 3-a. În schimb, Academica Clinceni, club care e controlat din umbră chiar de Gigi Becali, a beneficiat de o sumă nu cu mult superioară. În jur de 500.000 de euro, iar rezultatul a fost unul spectaculos. Clubul a promovat în prima ligă și a terminat deasupra unor grupări care au atins chiar și un milion de euro buget.

10 titluri de campion a câștigat Lăcătuș ca fotbalist, toate în tricoul Stelei, record absolut în fotbalul românesc

0 titluri de campion a câștigat Lăcătuș ca antrenor

11 trofee, altele decât titlul de campion, a mai cucerit Lăcătuș ca fotbalist, toate la Steaua

0 trofee are în palmares Lăcătuș din postura de antrenor

3 primăveri ale cupelor europene a bifat Lăcătuș ca fotbalist

0 calificări în primăvara europeană are Lăcătuș ca antrenor

83de selecții a bifat Lăcătuș în naționala României, fiind pe locul 10 all-time

0 mandate ca antrenor a avut Lăcătuș la vreuna dintre naționalele României

3 ani a jucat Lăcătuș la echipe din străinătate, în două campionate de top: Italia, la Fiorentina, și Spania, la Oviedo

0 experiențe ca antrenor a avut Lăcătuș în străinătate

VEZI ȘI:

Asociația Steliștilor dă din casă! Nereguli grave la CSA, dezvăluite de suporteri: „Sunt bani dați fără chitanță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
aurelianionut
aurelianionut  •  04 Iunie 2019, 13:18

Pai si echipa asta condusa de Becali ce este?Hai sa zicem ca asta din liga 3 este o clona..pai atunci,echipa condusa de Becali este acea Steaua facuta pe modelul comunist..Steaua care lua campionatele pentru ca era simpatizata de anumiti oameni din conducerea tarii(la fel ca Dinamo)un *** si una si cealalta..Ar trebui ca acesti puscariasi sa nu mai aiba voie sa conduca chestii de genul asta(oricat de multi bani ar avea)prestigiul in lume este stirbit,oricat de mult il iubesc oamenii pe acest pupator de moaste

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andy_2008
andy_2008  •  04 Iunie 2019, 12:33

Pacat ca idolul meu a ajuns un mascarici gras .Antrenor nu a fost si nici nu va fi vreodata!!!!

stoichkov8
stoichkov8  •  04 Iunie 2019, 12:07

Fara.urma.de creier Viorelu la datorie. Trompeta ggista, seku.cu acte, repeta aceeasi chestii de 3 ani. El, Tom.beron, numai *** in cap, mai are putin si crapa de prostie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează