FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

100% oranj » Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare în FRF, a fost promovat de politic în toate funcţiile pe care le-a deţinut

Articol de - Publicat vineri, 15 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 14 august 2014 21:37

În cei cinci ani cît a gestionat sportul ieşean, colaboratorul lui Răzvan Burleanu se poate lăuda cu o singură investiţie: patinoarul de plastic supraevaluat care nu a funcţionat nici o zi


Consilier ministerial. Director de Direcţie Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Reprezentantul României la Comisia Ruropeană de la Bruxelles pe probleme de sport. Lector universitar doctor. Coordonator al Regiunii Moldova pe Sport. Director în Federaţia Română de Fotbal. Funcţii una şi una! Şi toate se regăsesc într-un singur CV, cel al unui tip de doar 40 de ani pe care-l cheamă Ciprian Paraschiv.

Trambulina politică
Ce calităţi l-au recomandat pe Paraschiv de a reuşit pînă la această vîrstă să adune atîtea funcţii importante!? Începutul se găseşte în anii 2007-2009, cînd a devenit consilierul europarlamentarul PDL Mihaela Popa. "Ciprian a plecat de pe o altă platformă decît restul tinerilor. Cît a fost student nu a arătat că ar avea o minte strălucită. Provine dintr-o familie aşezată financiar şi datorită relaţiilor tatălui său, director de bancă, a ajuns în cabinetul Mihaelei Popa", a declarat pentru Gazetă unul dintre profesorii Facultăţii de Medicină din Iaşi, care l-a evaluat pe Paraschiv în 2011 pentru gradul didactic de asistent universitar doctor.

Patinoarul păgubos
După ce PD-L a ajuns la guvernare, în 2009, Cip, cum este alintat de amici, a ajuns la Bucureşti în calitate de consilier al ministrului Monica Iacob-Ridzi. A stat doar două luni şi s-a întors la Iaşi, dar nu pentru că "am realizat că nu pot participa la decizie", cum a declarat în urmă cu trei zile în Gazetă, ci pentru că i s-a pregătit o funcţie mult mai frumoasă acasă. "Chiar dacă este vorba despre o numire politică, vă asigur că pe viitor nu voi face decît politica sportului" a fost declaraţia făcută de Cip la ceremonia de învestire a sa în funcţia de director al DJTS Iaşi, care a avut loc pe 5 mai 2009. În iarna anului următor, Paraschiv inaugurează Patinoarul cu gheaţă artificială de la Iaşi, unul din cele 6 astfel de investiţii cu dedicaţie electorală ale şefei de la Bucureşti, Sorina Plăcintă. "Este punctul culminant al investiţiilor din sportul ieşean" a fost declaraţia lui Paraschiv la inaugurarea patinoarului de plastic care nu a funcţionat nici măcar o zi. Gheaţa artificială nu a atras nici un sportiv, amator sau profesionist, iar investiţia a fost declarată păguboasă de inspectorii Curţii de Conturi, DJTS Iaşi plătind pentru patinoar de trei ori preţul pieţei. 150.000 de euro în loc de 50.000 de euro. Şi asta în timp ce în CV lui Paraschiv, la capitolul Competenţe, apare şi cea de expert în achiziţii publice!

Firul invizibil Paraschiv-Burleanu
După această realizare, în martie 2011, Doina Melinte îi oferă lui Ciprian Paraschiv o funcţie şi mai importantă. Cea de coordonator al Regiunii Moldova pe sport şi tineret, care cuprinde cinci judeţe. În tot acest timp, el devine membru în mai multe comisii naţionale, dar şi în grupul european de lucru pe probleme de sport. "Abia a reuşit noul guvern să-l scoată din Grupul de la Bruxelles. Era lipit rău de tot", a declarat pentru Gazetă un angajat din MTS.
Dar forţa portocalie a PD-L nu l-a abandonat în totalitate pe Ciprian Paraschiv. În martie, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, l-a recuperat şi i-a oferit postul de director de dezvoltare. Prevăzător, Paraschiv nu a renunţat definitiv la funcţia din sport. "Paraschiv s-a suspendat pe o perioadă de un an. Din martie 2014 pînă-n martie 2015", a declarat Carmen Tocală, secretar de stat în MTS.

Prezenţa lui Ciprian Paraschiv în organigrama FRF e unul dintre indiciile că preşedintele Răzvan Burleanu are simpatii portocalii.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (12)
1873120099388365
Silvian Miky  •  20 Aprilie 2018, 08:15

Cu asa fata nu avea cum sa nu ajunga director in FRF!

woodstock69
woodstock69  •  16 August 2014, 15:02

Deci acest Cip nu a dat niciodată concurs pentru ocuparea unui post ! Dn păcate şi Burleanu ne dezamgeşte tot mai mult.

lumpy666
lumpy666  •  16 August 2014, 07:18
Postat de becail pe 15 August 2014, 14:55

WOW...Fericiti cei saraci cu duhul! Pe linga privire, pare si foate multumit de el.. Tara de 2 lei...

CU parere de RAU dar TOTUSI sa vedem PARTEA POZITIVA A LUCRURILOR:"NU A INCEPUT SA PRACTICE MESERIA DE DOCTOR IN Romania"-PRACTIC PARTIDUL "MINUNAT POLITIC ORANGE"a scos de pe piata UN STUDENT-DOCTOR si ulterior fiind EVOLUAT de un CADRU DIDACTIC de la FM din IASI ca si "ASISTENT UNIVERSITAR DOCTOR" desi CITEZ:"CAT A FOST STUDENT NU A ARATAT CA AR AVEA O MINTE STRALUCITA" dar totusi PARTIDUL POATE SA FACA "MINUNI"!!! -In rest EU SINCER si NU vreau sa JIGNESC dar cu un asa 1 CV plus "CITATUL mai de sus" NU ca intr-un asa un POST NU a-si pune dar NU a-si lasa sa fie"NICI PAZNIC LA UN CIMITIR"!!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează