FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

16 zile până la România - Suedia // Unanimitate! 4 foști internaționali cu nume au dat verdictul în disputa Mitriță - Coman: „Nu poți să-i iei mingea de la picior”

Articol de - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019 09:46

Cosmin Contra trebuie să aleagă între Alexandru Mitriță și Florinel Coman pentru a înfrunta Suedia, în preliminariile EURO 2020. Alex are o pauză competițională de două săptămâni și jumătate, jucătorul lui FCSB e pe val. Patru foști internaționali ar merge in corpore pe mâna olteanului. 

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, iar Spania - România va avea loc pe 18 noiembrie. Ambele partide se vor juca de la ora 21:45 și vor fi liveTEXT și foto pe GSP.RO și în direct pe ProTV.
  • Fanii României își pot cumpăra bilete pentru cele două partide de pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro.

Meciul capital cu Suedia îi va ridica selecționerului o problemă delicată în materie de titulari. Mitriță sau Coman în stânga liniei de mijloc?, aceasta ar fi întrebarea la care Contra va trebui să găsească rezolvarea perfectă, la o confruntare la care România n-are voie să greșească. 

Contextul e special: ex-craioveanul a disputat ultimul joc în MLS pe 24 octombrie, e deja în țară, unde se pregătește în Bănie și are în plan și câteva zile de vacanță, iar jucătorul FCSB-ului e pe val, cu realizări în creștere la club. 

Pe cine să mizeze "Guriță" în partida de a fi sau a nu fi de pe 15 noiembrie? Patru foști internaționali încearcă un răspuns, iar toți ar merge pe mâna "piticului" de la New York City FC.

Dorin Mateuț: "Nu poți să-i iei mingea de la picior" 

Fostul mijlocaș dinamovist e convins că Mitriță ar fi alegerea potrivită: "E la nivel înalt, nu va sta degeaba în zilele premergătoare jocului cu Suedia, iar pauza de competiție mi se pare o fereastră binevenită pentru a-l ajuta să fie fresh din toate punctele de vedere, fizic, psihic, mental, motivațional. 

E genul de fotbalist care atacă direct poarta, se duce peste adversar, intră din bandă spre interior pentru a-și găsi spații. Nu cred că există riscul să vină nepregătit. Sare, practic, trei meciuri, ceea ce ți se poate întâmpla și dacă ești suspendat, de exemplu. Dar Mitriță ar trebui să fie pe gazon, fiindcă nu prea ai cum să-i iei mingea!". 

Iosif Rotariu: "Coman nu a corespuns în Feroe" 

Omul care l-a anihilat pe Maradona la Mondialul din 1990, în celebrul România - Argentina 1-1 disputat la Napoli, îl indică direct pe Mitriță pentru jocul cu nordicii: 

"Ultimele evoluții de la națională și din campionatul american îl recomandă clar pentru primul unsprezece. A intrat bine în Feroe, a fost excelent cu Norvegia, n-ai niciun motiv să-l lași afară. Cele două săptămâni și jumătate de pauză competițională îi vor folosi să se reîncarce, să-și regleze total ritmul după ora României și să se concentreze în liniște la partida cu Suedia. În plus, Coman n-a corespuns în Feroe, iar evoluțiile lui bune din campionat ar trebui privite și prin prisma nivelului nu foarte ridicat al ligii interne". 

19 partideși 8 goluri a strâns Coman cu FCSB în actualul sezon, în toate competițiile

Florentin Petre: "Ar fi păcat să nu intri cu Alex"

În prezent antrenor în L3 la Brăila, ex-dinamovistul plusează și spune că "m-aș gândi chiar la varianta de a-i folosi pe amândoi cu Suedia, fiindcă avem nevoie de oameni inventivi în ofensivă. Contra ar putea profita de forma bună a amândurora. 

Totuși, dacă aș încerca să aleg doar unul dintre cei doi, aș opta pentru Mitriță. E un jucător de viteză, scoate doi, trei oameni din joc, are un stil încântător. Ar fi păcat să nu intri cu Alex. Are timp să scape și de oboseala acumulată în SUA, astfel încât să fie la capacitate maximă pe Arena Națională". 

Ciprian Marica: "E greu să-l scoți din echipă" 

Fostul golgeter al naționalei e și el adeptul alegerii lui Mitriță: "E greu să-l scoți din echipă după ce a arătat în ultimele săptămâni. Sunt convins că se pregătește cum trebuie la Craiova pentru a fi la nivelul așteptat contra Suediei. Am trecut și eu printr-o situație similară la echipa națională, când nu aveam contract și mă pregăteam separat înainte de convocare, apoi nea Piți m-a folosit cu Ungaria și am înscris chiar în debutul partidei. 

Sigur, aș minți să spun că nu se simte o perioadă de pauză competițională, dar absența meciurilor oficiale o compensezi și prin experiență, ambiție și determinare, mai ales atunci când e în discuție naționala"

16 meciuriși 9 goluri a reușit Mitriță cu New York City FC din iulie până în prezent, perioada similară lui Coman la FCSB

Mulțescu ar încerca să joace cu ambii 

Deocamdată fără contract, antrenorul supranumit "SMURD" pentru numeroasele echipe salvate în situații critice a propus o soluție mai radicală: 

"Avem nevoie de victorie, aș fi mai categoric ofensiv și i-aș trimite pe ambii în teren din primul minut. Pe Mitriță în dreapta, fiindcă intră bine pe interior și finalizează perfect cu stângul, cum a și marcat, de altfel, cu Norvegia. Iar pe Coman l-aș păstra în stânga și aș fructifica forma lui excepțională. Ați văzut ce pasă i-a dat lui Adi Popa, din intuiție?! Chiar îl văd acum jucător de 50 de milioane de euro!"

Microbiștii sunt pro-Mitriță

Într-un sondaj pe GSP.ro, aproape 23.000 de cititori au votat în proporție de 73% pentru titularizarea lui Mitriță:

16 zile până la România - Suedia // Unanimitate! 4 foști internaționali cu nume au dat verdictul în disputa Mitriță - Coman: „Nu poți să-i iei mingea de la picior”

Captură făcută azi, la ora 10:00

Vezi și: 

17 zile până la România-Suedia » Până vine meciul, Alex Mitriță se odihnește! Cine ar trebui să fie titular, el sau Florinel Coman?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
915542705250791
Aurel Stana  •  30 Octombrie 2019, 17:15

pot sa joace si cu Mitrita sau jocurile nu meritam sa ne calificam cu o federatie corupta mai bine stam acasa

fairplayromania
fairplayromania  •  30 Octombrie 2019, 16:38

Pai cu Alibec si Budescu ce facem? Vă ceartă nea Gigi....

mongolia2060
mongolia2060  •  30 Octombrie 2019, 14:35
Postat de mongolia2060 pe 30 Octombrie 2019, 14:32

L-am criticat pe Puscas pentru aroganta din meciul cu Norvegia, dar nu poate lipsi din echipa titulara. Andone n-are tangenta cu fotbalul, saracul are toata bunavointa, insa nu ajunge atat. Trebuie fructificata forma deosebita a lui Mitrita, nu stiu cat va dura. Inexplicabila, in opinia mea incapatanarea lui Contra de-l folosi pe Bancu pe flancul stang al apararii. NU este rolul sau, chiar nu gasim in toata tara un fundas stanga autentic? Nu se poate nega doza de sansa pe care o are Contra, accidentarile lui Grigore si mai ales Chiriches l-au fortat sa-i titularizeze pe baietii de la Under21. Cred ca Rus este in acest moment cel mai bun fundas central, peste Nedelcearu atat fizic cat si la viteza de reactie, mai “tupeist” in sensul bun.

de a-l folosi...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează