FOTBAL  »  NATIONALA  »  REGELE CREEAZĂ NAŢIONALA VIITORULUI

23 de jucători la loturile de juniori » Academia Hagi, pepinieră pentru "tricolori"

Cîrstocea e una din speranţele Academiei Hagi
Cîrstocea e una din speranţele Academiei Hagi

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 martie 2011 17:42

La nici doi ani de la înfiinţare, Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi" a devenit principalul furnizor de jucători pentru loturile echipelor naţionale de juniori ale României. Dacă în sezonul precedent a fost singurul club din România care a reuşit să-şi plaseze echipele de juniori A, B, C şi D între primele 3 echipe din ţară la fiecare categorie, în acest moment, Academia Regelui are 23 de jucători convocaţi la loturile naţionale.

"Realitatea reflectă munca dusă la Academie. Aceşti copii au fost selecţionaţi şi cei mai buni au fost aleşi să facă o carieră în fotbal. Pe lîngă meritul celor care i-au descoperit şi instruit pînă la o anumită vîrstă la echipe din toată ţara, se vede munca depusă de noi în ultimii doi ani. Copiii au fost preluaţi, instruiţi şi educaţi pentru că, la Academie, pe lîngă activitatea sportivă, ne ocupăm şi de educaţia şi şcoala lor. Este o mîndrie şi pentru noi, şi pentru cei care ni i-au încredinţat. Mai sînt şi cîţiva jucători care cochetează cu echipa naţională de tineret şi avem şi o echipă extrem de tînără în liga secundă", a spus preşedintele Academiei, Paul Peniu.

România U19 (născuţi în 1992) - selecţioner Lucian Burchel: Romario Benzar - căpitanul echipei naţionale, Alin Cîrstocea (foto), Radu Cureteu. România U19 va participa la turneul final al Campionatului European din România (20 iulie - 1 august 2011);

România U18 (născuţi în 1993) - selecţioner Ovidiu Stîngă: Alexandru Buzbuchi, Florin Nazîru, Cristian Gavra, Marco Muscă, Constantin Coteanu. România U18 va juca în toamnă în primul tur preliminar al Campionatului European (6-11 octombrie, turneu în Suedia contra Italiei, Azerbaidjanului şi Suediei);

România U17 (născuţi în 1994) - selecţioner Adrian Văsîi: Ionuţ Puţanu - căpitanul echipei naţionale, George Şerban, Bogdan Mitache, Bogdan Ţîru, Gabriel Iancu, Daniel Păiuş. România U17 este calificată la Turul de Elită al Campionatului European şi va juca pentru calificarea la turneul final cu Ungaria, Islanda şi Rusia (24-29 martie 2011, turneu în Ungaria);

România U16 (născuţi în 1995) - selecţioner Cristian Sava: Mihai Bălaşa, Robert Hodorogea, Ionuţ Vînă, Alexandru Taciuc, Alexandru Tîrnovan, Tudor Sbârcea. România U16 va evolua în toamnă în primul tur preliminar al Campionatului European (24-29 octombrie 2011, turneu în Portugalia contra Finlandei, Rusiei şi Portugaliei).

România U15 (născuţi în 1996) - selecţioner Lucian Marinof: Ionuţ Borcoi, Cosmin Gavrilă, Andrei Luduşan. România U15 va demara în toamna anului 2012 campania de calificare la Campionatul European.

Citește și:

Radu Drăgușin e titular în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri!
Stranieri
Radu Drăgușin e titular în controversatul Tottenham - Newcastle, pe un stadion de peste 100.000 de locuri!
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
Europa League
„Acesta este Istvan Kovacs” » Cum îl prezintă Marca pe arbitrul român înaintea finalei Europa League
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei
Superliga
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (7)
serevrodut
serevrodut  •  15 Martie 2011, 00:17

Peniu a uitat sa mentioneze ca singurul merit il are Mircea Lucescu! El si numai el i-a descoperit pe toti. Si chiar daca se vor gasi unii sa spuna altfel, Lucescu l-a descoperit pe Hagi si fara Hagi nu Academie Hagi :)))). In alta ordine de idei, Tolontan si Ioanitoaia, cind bagati un articol lacrimogen despre performanta asta facuta pe pamint romanesc nu prin Ucraina pentru Ucraina. Practicati pupincurismul numai peste granite? Daca era Tepes acum ati fi fost printre primii la care le lua gitul, lingusitorilor!!!

serevrodut
serevrodut  •  14 Martie 2011, 17:42

Peniu a uuitat sa mentioneze ca singurul merit il are Mircea Lucescu! El si numai el i-a descoperit pe toti. Si chiar daca se vor gasi unii sa spuna altfel, Lucescu l-a descoperit pe Hagi si fara Hagi nu Academie Hagi :)))). In alta ordine de idei, Tolontan si Ioanitoaia cind bagati un articol lacrimogen despre performanta asta facuta pe pamint romanesc nu prin Ucraina pentru Ucraina. Practicati pupincurismul numai peste granite? Daca era Tepes acum ati fi fost printre primii la care le lua gitul, lingusitorilor!!!

tibinho
tibinho  •  08 Martie 2011, 19:49

se pare ca acest proiect reuseste..suna bn faptul ca se ocupa de ei si pe plan educational, nu numai sportiv..cu asta hagi isi spala toate pacatele ca antrenor fata de romania..sigur ca se merge in continuare asa pe viitor mai putem spera la ceva bun de la echipa nationala..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează