FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U16

Acuzații după meciul României U16: „Stoichiță a dictat din tribună schimbarea numărului 10” » Selecționerul și oficialii FRF se apără: „Nu permit așa ceva”

Mihai Stoichiță / Sursă foto: GSP
Mihai Stoichiță / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 08 mai 2022 14:15 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 15:03

Oficialii FRF, în frunte cu Mihai Stoichiță, sunt acuzați de un scouter român că i-au dictat o schimbare selecționerului Ion Marin, în timpul meciului pierdut sâmbătă de România U16 cu reprezentativa similară a Poloniei, scor 0-3.

Sâmbătă, „tricolorii” U16 și-au continuat parcursul din Turneul celor 6 Națiuni, o competiție amicală, dar care a adus în tribunele de la Mogoșoaia nume cu greutate din Federație. După 1-2 cu Arabia Saudită, naționala noastră a cedat și în fața Poloniei, scor 0-3. Iar ecourile înfrângerii au continuat în spațiul online, unde scouterul Radu Baicu, care a urmărit de pe stadion meciul cu polonezii, a lansat acuzații grave la adresa lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF!

Concret, scouterul spune că Stoichiță ar fi comandat schimbarea „decarului” Andrei Dima! Mijlocașul Academicii Clinceni fusese integralist în precedentul meci, cu Arabia Saudită, dar acum a fost înlocuit după doar 32 de minute.

„Stoichiță a dictat prin semne schimbarea numărului zece”

După ce pierzi 1-2 cu Arabia Saudită, să te paseze polonezii din călcâie și exterioare la doar 3-0 pentru ei pare chiar acceptabil. Dar ceva inacceptabil am găsit și la meciul al doilea al băieților de la U16, stați fără grijă! În minutul 30, de la oficială, se aude vocea lui Mihai Stoichiță: “Răzvaaan, Răzvaaan!” 

-  Radu Baicu @Scouting Romania

De pe bancă, apare imediat capul lui Răzvan Rotaru, care-și reperează imediat boss-ul. Stoichiță îi dictează prin semne schimbarea numărului zece. Rotaru face un semn discret către Ion Marin, atent la meci, în tot acest timp. Dar Nea Mihai is not going to have it. Așa că trimite imediat o săgeată către banca de rezerve. Serios, l-a trimis pe Marius Niculae, aflat în tribună chiar în fața sa, pe bancă… Două minute mai târziu, decarul Andrei Dima urma să fie înlocuit. Felicitări regizorului și celor doi actori! Nea Gigi ar fi mândru de voi toți.

- Radu Baicu @Scouting Romania

România U16: 12. Mușat – 2. Miruță (19. Racz 87′), 3. Nistor, 5. Shehait (22. Ciobanu 87′), 14. Brumă (4. Tamași 69′) – 21. Mereanu (16. Durdun 87′), 8. Szimionaș (17. Oprișan 69′), 6. Ciupei (13. Bacalu 46′), 20. Gheorghe (11. Tîrba 46′) – 10. Dima (15.Oargă 32′), 9. Vermeșan-cpt. (7. Bărbuț 75′)
Rezerve: 1. Sandu – 4. Tamași, 7. Bărbuț, 11. Tîrba, 13. Bacalu, 15. Oargă, 16. Durdun, 17. Oprișan, 18. Paleacu, 19. Racz, 22. Ciobanu
Selecționer: Ion Marin

Acuzații după meciul României U16: „Stoichiță a dictat din tribună schimbarea numărului 10” » Selecționerul și oficialii FRF se apără: „Nu permit așa ceva”
Imagine suprrisă în timpul meciului României U16 cu Polonia / Sursă foto: frf.ro

Selecționerul Ion Marin reacționează: „Nu permit așa ceva!”

Oficialii Federației se apără și spun că respectivul scouter a intrerpretat eronat evenimentele petrecute la Mogoșoaia.

Contactat de GSP.ro, selecționerul Ion Marin susține că informația este eronată și că fotbalistul schimbat ar fi avut, de fapt, probleme de respirație, acesta fiind motivul pentru care l-a înlocuit. 

Nu e adevărat! La mine n-o să intervină nimeni, niciodată, nu permit așa ceva! Eu am luat decizia cu Dima pentru că pur și simplu s-a sufocat. M-am bazat pe el, iar în primul joc a fost OK. În următorul, s-a sufocat”, a afirmat tehnicianul în vârstă de 67 de ani.

Mihai Stoichiță nu a răspuns la apelurile Gazetei, pentru a comenta acuzațiile care i se aduc.

Marius Niculae: „Neavând analist la acest meci, am coborât eu pentru a transmite o informație”

Marius Niculae, membru în Comisia Tehnică a FRF, luat la rândul său în vizor în postarea respectivă, a comentat și el acuzațiile primite pe Facebook: 

„Noi, de obicei, avem un analist care filmează în timp real. Se fac poze, care sunt trimise pe tabletă către margine. Neavând analist la acest meci, am urmărit eu partida de sus și am coborât apoi pentru a transmite o informație. Nea Mihai n-are nicio treabă cu asta. Iar eu nu fac așa ceva și n-o să fac asta niciodată, sunt contra unor asemenea lucruri, mai ales la națională.

Dânsul comentează în timpul meciurilor, dar acesta e felul lui de a fi, știți că și cu Mirel Rădoi s-a întâmplat acest lucru”, a precizat „Săgeată”, pentru Gazeta Sporturilor. 

Marius a venit la mine pentru a-mi da o informație referitoare la numărul 11 al lor.

Andrei Dima s-a sufocat, a avut amețeli și după meci, nu mai putea să respire. Nu are nicio legătură Mihai Stoichiță, nici vorbă să fie implicat! Puteți să-i sunați pe Stoichiță și Ion Marin să vă confirme. 

- Răzvan Rotaru, oficial FRF, pentru GSP.ro

Duckadam, în 2021: „Lumea îl acuză pe Becali, dar așa se întâmplă și la Federație”

Anul trecut, Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, acuza că schimbările dictate în timpul meciurilor ar fi la ordinea zilei pe „agenda” lui Stoichiță:

„Toată lumea îl acuză pe domnul Becali că se implică la echipă, la schimbări. Am înţeles că acelaşi lucru se întâmplă şi la Federaţie! Domnul Stoichiţă schimbă şi el jucătorii în timpul meciului. Să ne amimtim doar la ultimele meciuri, cu Israel… când am înţeles că a schimbat şi jucători (n.a - un amical al naționalei U19). El face şi tactică în vestiar”, spunea Duckadam.

Programul României U16

  • Luni, 9 mai, ora 19:00: România U16 – Qatar U16
  • Miercuri, 11 mai, ora 16:00: România U16 – Japonia U16

Lotul convocat de Ion Marin

  • Portari: Adrian Mușat (Academica Clinceni), Codruț Sandu (CSA Steaua), Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923 SA)
  • Fundași: Hussein Shehait, Alex Brumă (ambii CSA Steaua), Rareș Fătu (Parma/Italia), Tommaso Nistor (SPAL/Italia), Bogdan Bacalu (Aerostar Bacău), Luca Ciobanu, Răzvan Tamași (ambii FCSB), David Dănăilă (Concordia Chiajna)
  • Mijlocași: Daniel Mereanu, Andrei Dima, Ianis Oprișan (toți Academica Clinceni), Paul Ciupei (CFR Cluj), Luca Szimionas (Ripensia Timișoara), Darius Paraschiv (Politehnica Iași), Mario Durdun, Marius Miruță, Alex Bărbuț (toți FCSB), Patrick Paleacu (Politehnica Timișoara), Gabriel Gheorghe (ACS Juniorul), Ianis Târbă (FC Barcelona/Spania)
  • Atacanți: Sebastian Racz (FC Brașov), Ioan Vermeșan (Ripensia Timișoara), Vlad Oargă (Viitorul Cluj)

Citește și alte știri de actualitate:

O nouă umilință pentru România » Naționala U16 a fost învinsă acasă de Arabia Saudită!

Anghel Iordănescu despre cea mai mare problemă a lui Edi, înaintea meciurilor din Liga Națiunilor: „Nu avem un așa jucător”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
crist_razvi
crist_razvi  •  09 Mai 2022, 09:28
Postat de emil1986 pe 08 Mai 2022, 19:14

Si ce daca? A fost antrenor, si inca unul foarte bun. Cineva care nu e implicat in tensiunea meciului poate vedea mai bine cine a jucat mai slab si trebuie schimbat.

Domul Emil1986, ar fi bine sa te abtii, daca nu cunosti toate "manevrele" ca se fac la selectii! Stii tu ca domnul Stoichita este nepatat? Iti spun eu ca NU! Nu comentez mai mult pentru ca oricum la GSP nimeni nu vrea o ancheta a fotbalului juvenil sa arate mizeriile crase !!!

valyomanyd
valyomanyd  •  08 Mai 2022, 19:40
Postat de dumitru82drugan pe 08 Mai 2022, 18:51

Scouterul are dreptate ! Am fost in tribuna si am vazut si auzit totul ! Stoichita face selectii si echipa de joc la toate echipele nationale !

Mitele, esti mitoman de mic ? :))

emil1986
emil1986  •  08 Mai 2022, 19:14
Postat de dumitru82drugan pe 08 Mai 2022, 18:51

Scouterul are dreptate ! Am fost in tribuna si am vazut si auzit totul ! Stoichita face selectii si echipa de joc la toate echipele nationale !

Si ce daca? A fost antrenor, si inca unul foarte bun. Cineva care nu e implicat in tensiunea meciului poate vedea mai bine cine a jucat mai slab si trebuie schimbat.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close