NATIONALA  ·  JOCURILE OLIMPICE 2020

Adrian Mutu ar putea rata Jocurile Olimpice! Diego Maradona a fost în aceeași situație » Ce spune MAE

Luni, 03 Februarie, 17:46

Adrian Mutu, selecționerul României U21, ar putea să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, va antrena naționala sub 23 de ani la Jocurile Olimpice de la vară, dar și-a dorit ca Mutu să fie în staff-ul echipei.

Totuși, „Briliantul” ar putea avea probleme în a intra în Japonia, potrivit TV Digi Sport. Astfel, se pare că în Constituția Japoniei este precizat faptul că persoanele care au fost condamnate pentru consumul de droguri nu au voie să intre în țară.

Mutu a fost prins că a consumat cocaină în 2003, când juca la Chelsea. Astfel, se pare că antrenorul naționalei de tineret riscă să nu primească viză și ar putea să nu fie alături de echipă la Tokyo.

VIDEO » Mirel Rădoi, despre prezența lui Adi Mutu la JO 2020

Diego Maradona și Paris Hilton au fost interziși 

În 2002, Maradona nu a fost lăsat de japonezi să asiste la meciurile de la CM 2002, după ce în trecut fusese condamnat pentru folosirea substanțelor interzise. În 2010, Paris Hilton a avut și ea de suferit. Vedeta nu a fost lăsată să intre în Japonia pentru că avea o condamnare pentru posesie de droguri. În 1980, Paul McCartney (Beatles) a fost oprit pe aeroport pentru posesie de marijuana și trimis înapoi, după ce a stat o săptămână în detenție.

Ce spune site-ul Ministerului Afacerilor Externe 

Pe site-ul MAE se specifică doar faptul că cetățenii români care au unu paşaport simplu/simplu electronic pot intra şi rămâne pe teritoriul Japoniei, fără viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile. Astfel, Mutu, care nu a fost condamnat pentru consum de cocaină, ar putea să nu fie nevoit să aplice pentru viză și să intre în Japonia ca turist.

În schimb, staff-ul și jucătorii vor fi nevoiți să aplice pentru viză. „Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în Japonia pentru exercitarea unei activităţi lucrative (inclusiv în domeniul artistic/pentru spectacole sau în domeniul sportiv, în scopul primirii unei remunerări)”, se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. 

Citește și:



Video: Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru. „E o mafie de nu se mai poate„

Libertatea

Comentarii (6)

Geani Muraru  •  03 Februarie 2020, 23:27

Asta e un fel de Daum ca si ala era prieten cu COCA

Trafalet Simfoniu  •  03 Februarie 2020, 21:23

Bine , și care ar fi pierderea ? Păi *** ăsta oricum nu știe nimic . E acolo doar pentru nume ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cornelconasu  •  03 Februarie 2020, 18:50

Un articol ....ridicol și fără rost !!! Pentru ce ați făcut asta dacă nu aveți obiectul ??? Păi Mutu a fost condamnat pentru ceva în legătură cu droguri??!! 25 % din fotbaliști au luat cel puțin odată substanțe interzise, unii de bună voie, alții fără să știe !!! Așa ați mâncat ... și cu presupuse scandări rasiste, așa ați scormonit .... și cu handbalul... ca să faceți pe deștepții !!! Sunteți janici și aberanți !!

Vezi toate comentariile (6)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1