FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

Adrian Mutu, fără teamă înainte de meciul cu Germania: „Nu facem calcule, vrem să-i batem” + Jucătorii cu care îi va înlocui pe Marin și Ganea

Adrian Mutu, selecționer România U21 // foto: captură FRF TV +43   FOTO
Adrian Mutu, selecționer România U21 // foto: captură FRF TV

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021 15:59 / Actualizat luni, 29 martie 2021 16:33

Adrian Mutu (42 de ani), selecționerul echipei naționale U21 a României, a susținut o conferință de presă înainte de meciul cu Germania, ultimul din grupele Campionatului European.

  • Germania U21 - România U21 se joacă marți, 30 martie, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro.

Adrian Mutu a exclus din prima ideea de a face calcule înaintea jocului, de a se concentra pe un egal cu goluri sau de a aștepta vești de la Olanda - Ungaria. Selecționerul vrea maximum din meciul contra Germaniei: „Nu ne facem calcule, nu le-am făcut nici la început. Jucăm împotriva undei candidate la titlu, noi vrem să câștigăm. Întotdeauna va fi așa”.

Adrian Mutu: „Sunt puternici, fizic sunt peste noi”

„Briliantul” i-a analizat bine pe nemți, a vorbit despre echipa lor de azi, despre faptul că e formația U21 a Germaniei cu cele mai puține prezențe în Bundesliga: „Sunt mulți fotbaliști nemți născuți în 1998, fizic sunt mai puternici decât unii din echipa noastră. Oricum fizicul lor, al nemților a fost mereu superior românilor. Am văzut cum au jucat, sunt foarte puternici. Am demonstrat forța cu Olanda. Mă aștept la un meci greu. Cu siguranță nu vor juca la meci egal, vor vrea victoria”.

Intră sigur Dulca și Petre cu Germania

Oboseala și suspendările îi dau bătăi de cap lui Adrian Mutu, care știe sigur două dintre mutările pe care are de gând să le fac. Marin și Ganea, ambii suspendați, vor fi înlocuiți cu Dulca și Petre: „Pentru ambele echipe va fi dificil din cauza oboselii. E greu să joci la 3 zile, suntem gata de luptă. Marco Dulca și Adi Petre vor intra în locul celor doi suspendați. Vor arăta din ce pastă sunt făcuți și că merită să fie la acest nivel”. 

Nici subiectul schimbării rapide a lui Olimpiu Moruțan nu a fost ocolit de Mutu, care crede că evoluția mai ștearsă a mijlocașului de la FCSB e cauzată de programul încărcat pe care acesta l-a avut: 

„Oli e un jucător extraordinar, cu calități tehnice unice. Probabil la el s-a simțit oboseala. Să nu uităm că FCSB a avut un derby înainte. Un meci cu o încărcătură mare! Probabil e puțin obosit. Nu i-am reproșat nimic, de la el mă aștept ca uneori să insiste pe driblinguri sau pe execuțiile sale, care de multe ori sunt de excepție”.

De ce nu a jucat Radu Drăgușin?

Mutu a vorbit și despre valul de cerințe care vin din țară despre titularizarea lui Radu Drăgușin. Selecționerul a explicat decizia de a nu-l folosi, fiind convins că ar fi putut să fie expus prea devreme, ceea ce l-ar fi putut afecta: 

„Nu am nicio presiune, știu că sunt oameni care își dau cu părerea despre U21. Îi ascult, mă gândesc, îi ascult, nu mă supăr când îmi fac sugestii. 

Radu Drăgușin e un jucător extraordinar. A jucat doar câteva minute pentru Juventus. Poate dacă îl aruncam de la început pe teren l-ar fi cuprins emoțiile. Cine știe? Să nu punem presiune prea mare copii. Sunt tineri, e nevoie de timp”.

Radu Drăgușin, cerut titular la meciul cu Germania: „Nu putem juca fără el! Ciobotariu e clămpău”
EURO U21
Radu Drăgușin, cerut titular la meciul cu Germania: „Nu putem juca fără el! Ciobotariu e clămpău”

Veți vedea dacă Tavi Popescu va fi titular. E un jucător extraordinar, cu calități. Nu are maturitatea necesară, va fi însă în viitor un pilon de bază al naționalei U21 și chiar pentru cea mare. Nu de la el trebuie să așteptăm să fie decisiv, e cu 4-5 ani mai mic, iar acum se simte.

Boboc e de câțiva ani buni în Liga 1, de câțiva ani și la naționala U21. Sper să facă și el pasul spre naționala mare. Nu doar el, le prevăd un viitor strălucit, nu doar lui, ci și celorlalți.
- Adrian Mutu, selecționer România U21

Ce a declarat Andrei Vlad, înainte de Germania U21 - România U21

Vom avea un meci foarte greu, sper să câștigăm și să ne bucurăm de calificare. Mă bucur că am avut evoluții bune, e clar că sunt într-un moment bun al carierei mele.

Îl știu bine pe Florin Niță, am luat multe lucruri de la el. E un profesionist. Mă bucur că a fost foarte bun contra Germaniei, sper să repet și eu evoluția.
- Andrei Vlad, România U21

Citește mai multe știri despre România U21:

FRF, plângere la UEFA în scandalul de rasism de la meciul cu Ungaria U21: „Un incident s-a petrecut și la vestiare”

Air Force România » Schimbările pregătite de Mutu pentru duelul decisiv cu Germania

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
dansy
dansy  •  30 Martie 2021, 11:23
Postat de sibelius pe 29 Martie 2021, 17:14

De Bancu inca nu te-ai saturat?

Cati din cei 18 selectionati de la FCSB au jucat bine???Morutan umflat de presa a fost zero barat.Tanase a dat un gol frumos dar nu poate face faza defensiva si mai mult s-a plimbat pe teren.Ovidiu Popescu rudimentar nu stie sa faca si faza de atac asa cum trebuie sa faca un jucator de banda.Cand a incercat sa faulteze brutal(cum este obicnuit in campionatul intern si iertat de arbitrii) Man zero barat nu a produs nimic,nu stie sa faca si faza defensiva.Si asa mai departe.

197862267916041
Preoteasa Constantin  •  29 Martie 2021, 22:43

Tu nu esti antrenor si echipa nu are valoare ! Cu Ungaria ai castigat ca sunt o echipa slaba ! Dar cu Germania va fi greu ! Nu mai laudati jucatori ca nu au valoare !

kensan.gmm
kensan.gmm  •  29 Martie 2021, 19:23

Mbappe la 19 ani era campion mondial dar Oct. Popescu e cam tinar sa joace la un mizerabil de U21. Vedeti de ce dam fail ca si natiune?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează