FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA U21 - ROMÂNIA U21

Air Force România » Schimbările pregătite de Mutu pentru duelul decisiv cu Germania

Adrian Mutu (42 de ani)
Adrian Mutu (42 de ani)

Articol de GSP - Publicat luni, 29 martie 2021 08:47 / Actualizat luni, 29 martie 2021 09:19

Dacă în primele două partide echipa națională de tineret a folosit același prim „11” la EURO U21, contra nemților Adrian Mutu (42 de ani) are de gând să scoată la joc fotbaliștii de gabarit.

  • Partida dintre Germania U21 și România U21 se va disputa mâine seară, 30 martie, de la ora 19:00, în ultima rundă de la Campionatul European de tineret. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1.
  • Toate calculele » Cum se califică România în sferturi
  • Jurnalistul Vlad Nedelea și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul naționalei U21 din Ungaria și transmit de la fața locului toate detaliile despre Euro 2021

Adrian Mutu n-a operat nicio schimbare în echipa de start în primele două meciuri. A folosit aceiași jucători și a scos 4 puncte, suficiente cât să mențină echipa cu șanse reale de calificare în "sferturi". Nici dacă ar vrea, el n-ar mai putea repeta ideea. Asta pentru că Marius Marin și George Ganea vor fi suspendați din cauza celor 2 cartonașe galbene luate în primele două jocuri. Cel mai probabil, în locul lor vor fi folosiți Marco Dulca și Adrian Petre, doi fotbaliști cu talie, puternici, care vor aduce un plus de vitalitate. 

Dacă pentru Petre ar fi primul meci ca titular, el prinzând minute atât cu Olanda (10), cât și sâmbătă cu Ungaria (29), pentru mijlocașul împrumutat de Viitorul la Chindia va fi debutul la Campionatul European. Acestea vor fi schimbările sigure pe care Mutu le va opera în echipa de start.

Două schimbări în echipa de start din cauza oboselii?

Totuși, selecționerul are în plan să renunțe și la Olimpiu Moruțan sau Darius Olaru, ambii cu evoluții ceva mai șterse contra Ungariei, vizibil obosiți, cei doi fiind oameni de bază și la FCSB. De fapt, fotbalistul adus de bucureșteni de la Mediaș e printre cei care aleargă cel mai mult, depășind pragul de 11 kilometri în ambele jocuri de până acum.

În formula de start ar putea apărea Octavian Popescu, încercat pe final cu Ungaria. Sau George Cîmpanu. Primul s-a remarcat cu câteva driblinguri, a intrat bine în joc, cu tupeul care l-a făcut remarcat și la FCSB. Al doilea e mai îndreptățit însă, postul de mijlocaș dreapta fiindu-i mai cunoscut. Tavi e mai degrabă mijlocaș ofensiv stânga.

Rolul lui Olaru ar urma să fie luat de Cătălin Itu, unul dintre jucătorii U21 preferați de Edi Iordănescu în trupa CFR-ului. Mijlocașul trecut și pe la Academia Hagi a strâns 26 de meciuri în acest sezon, cu două goluri și două pase decisive.

Iese și Denis Haruț din primul „11”?

Denis a fost integralist în primele două partide de la acest European, n-a excelat, nici n-a dezamăgit. Golul Ungariei a venit în urma unei faze tratate lejer de fundașul lui FCSB, cu aportul unui fault nesancționat al lui Kiss, moment care l-a deranjat și pe Mutu. I-a cerut acestuia să simplifice astfel de faze, chiar să scape rapid de minge. Și aici Mutu se gândește să opereze o schimbare, să apeleze la Vlădoiu, fundașul Craiovei. Ca și în cazul lui Popescu, Mutu încă are semne de întrebare.

Cum ar putea arăta România contra Germaniei:

A. Vlad - Șt. Vlădoiu, D. Ciobotariu, Pașcanu, Boboc - Itu, M. Dulca, A. Ciobanu - Oct. Popescu, Ad. Petre, Mățan

Air Force România » Schimbările pregătite de Mutu pentru duelul decisiv cu Germania
Cel mai greu de înlocuit va fi căpitanul Marin, impecabil în primele două jocuri FOTO Raed Krishan (Budapesta)

320a fost indexul InStat al lui Mățan cu Ungaria, cel mai mare de pe teren

15 pasea trimis Moruțan (73% reușite), având un singur jucător pe care l-a depășit, George Ganea (12)

97 de pasea dat Ciobanu cu Ungaria, cu un procentaj de reușită de 92%

VIDEO. Denis Haruț: „Vom aborda meciul cu Germania la victorie!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Reacție dură din partea FRF după Ungaria - România: „Arbitraj ostil, au fost topoare! Ce să fac, să-l bat?”

Primul antrenament al României U21 pentru meciul cu Germania » Cum și-a împărțit Adrian Mutu jucătorii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
389480547918592
Olteanu Marian  •  29 Martie 2021, 11:17

Joaca tata 5-4-1, lasa fentele cu jucam ofensiv si-i batem pe nemtalai. Asa ai o sansa sa scapi pe un c/atac si sa dai gol fara sa primesti. Stati cu ***-n poarta si mergeti la ciupeala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  29 Martie 2021, 10:59

In aceasta alcatuire: "A. Vlad - Șt. Vlădoiu, D. Ciobotariu, Pașcanu, Boboc - Itu, M. Dulca, A. Ciobanu - Oct. Popescu, Ad. Petre, Mățan", nu dau sanse echipei U21. Trebuie operate cel putin 3 modificari. Adriane, n-ai cum sa-i bati pe germani. Ti-ar trebui 2-3 jucatori de la Nationala mare. Cum n-ai nici o sansa sa-i ai, cred ca vom termina pe locul III. Ghinion si pacat. Astia micii, sunt peste cei 'mari'.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează