FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

Adrian Mutu și-a luat adio de la fanii din România cu un mesaj sensibil: "Aici mă opresc! M-ați iubit mereu, necondiționat!”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 22 mai 2016 00:00

După ce vineri seară a anunțat că pune ghetele în cui printr-o scrisoare adresată exclusiv presei din Italia, ieri Adrian Mutu a publicat pe contul său de Facebook un mesaj pentru toți fanii lui.

El a vorbit despre cariera sa, despre momentele frumoase, dar și despre trăirile de pe gazon. Mesajul fotbalistului a fost publicat în română, dar și în italiană și-a strâns sute de mesaje venite din partea fanilor.

Gazeta publică integral mesajul sensibil scris de Mutu.

"Aici mă opresc! După 30 de ani! Sunt chiar peste 30 de ani de când, cu un prieten, în fața casei, visam să fim mari. Ies din viața de fotbalist supărat pe timp. Pentru că e ireversibil și pentru că 30 de ani au trecut ca o clipire. Azi mi-au rămas amintirile: cu golurile, cu antrenamentele, cantonamentele, cu antrenorii, colegii, cu tristețile, cu bucuriile, dar mai ales cu suporterii. Cu românii mei. Pentru că atunci când m-au aplaudat și mi-au scandat numele am simțit că toată lumea e a mea. Nu fac acum statistici cu performanțele mele. Acestea vor rămâne pentru totdeauna. Azi îmi caut în suflet. Azi îmi vin în minte stadioanele pline de la echipa națională. Să joc pentru naționala tării mele a însemnat să simt mândria aceea pe care am avut-o doar atunci când mi s-au născut copiii. La imnul ţării mele, acolo jos, pe gazon, cu 10 pe spate și cu banderola de căpitan pe braț, îmi auzeam bătăile inimii amplificate de 1.000 de ori. N-a existat pentru mine o onoare mai mare ca asta. Și vă mulțumesc! Am jucat pentru mai multe echipe. Toate au un loc special în viața mea! FC Argeș, începuturile. Apoi Dinamo, club care m-a aruncat în fotbalul adevărat. Au urmat peste 100 de goluri în Serie A și 35 pentru echipa națională. Dar a fost și Fiorentina. Care are un loc aparte în sufletul meu. Vă mulțumesc, fiorentini! M-ați iubit mereu, necondiționat! Pe cei care consideră că le-am greșit îi rog să accepte scuzele mele. Cui m-a criticat, îi mulțumesc! Le mulțumesc jurnaliștilor. Au fost parte din povestea mea de fotbalist. Indiferent în ce fel, indiferent cum. Mulțumesc tuturor pentru tot! N-am fost un înger, dar nici un demon. Am fost eu, Adrian Mutu!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1019752538108711
Nick Carter  •  21 Iunie 2016, 21:51

Sa chinuiască România național pentru ca nu o ales pe cel bun fotbaliști asta a meritat România nu știu de ce nu a lăsat pe Adrian mutu casa joacă

1019752538108711
Nick Carter  •  21 Iunie 2016, 21:44

O jucat național al României foarte rău eu am fost sută la sută ca o sa pierde pentru că cel mai bun jucători nu o jucat mă refer la Adrian mutu și la Niculiță de era mutu și nikulita era superbă

pekeler
pekeler  •  22 Mai 2016, 16:34

Un simplu BRAVO. ...ai fost si vei ramane un fotbalist de calitate, stilat,un bun vorbitor,ceea ce inseamna educatie,un barbat atragator,etc !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează