FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALBANIA U21 - ROMÂNIA U21

„Curentați” în Albania! Start groaznic de campanie pentru selecționata lui Pancu! România U21 a condus cu 2-0, dar a pierdut incredibil!

România U21 a debutat cu o înfrângere greu de digerat în campania de calificare pentru EURO 2025
România U21 a debutat cu o înfrângere greu de digerat în campania de calificare pentru EURO 2025

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 21:22 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 02:50

România U21 a debutat cu o înfrângere greu de digerat în campania de calificare pentru EURO 2025. Selecționata lui Daniel Pancu a pierdut în Albania, scor 2-3, deși cu o jumătate de oră înainte de final „tricolorii” conduceau cu 2-0!

  • Din grupă mai fac parte Elveția, Finlanda, Muntenegru și Armenia. Pentru aceste preliminarii sunt eligibili toți jucătorii născuți începând cu data de 1 ianuarie 2002.

Cu un nou selecționer, Daniel Pancu, naționala U21 a debutat marți în preliminariile Euro 2025, în deplasare, pe Elbasan Arena, cu Albania. 

În prima repriză, una ușor dominată de gazde, a fost un fotbal fără ocazii clare. Cea mai mare au avut-o totuși românii, prin căpitanul Louis Munteanu, care a tras puțin pe lângă din afara careului. 

Părea că Grameni și Borza ne aduc o victorie facilă...

La reluare, jocul s-a încins în ambele careuri. Elevii lui Pancu au lovit primii, după o combinație Ad. Mazilu - Grameni, finalizată de ultimul, la prima reușită pentru „tineret”. 

Albanezii au răspuns cu o mega ocazie, la care, după o „transversală”, Ignat a salvat de pe linia porții la execuția lui Kurtulan. Mazilu a ratat singur cu portarul, iar S. Shpendi, tot singur, a ratat ținta de la 14 metri. Iar la capătul unui atac prelungit, Borza a făcut 2-0, reluând în plasă mingea respinsă greu de Lilo, la șutul lui R. Ilie. 

...dar România U21 a pierdut incredibil într-un final în care am fost groggy!

Albanezii au avut iar reacție, reducând diferența prin Cr. Shpendi, execuția sa fiind deviată de Ignat. Iar gazdele ne-au și egalat, cu o „rachetă” de la 25 de metri de M. Berisha. 

Finalul a fost net dominat de gazde, iar România s-a apărat la disperare. Dar defensiva a căzut iar după o combinație între S. Shpendi cu Pajaziti, care a înscris golul victoriei.

FINAL » Albania U21 - România U21 3-2

  • Au marcat: Shpendi '63, Berisha '71, Pajaziti '88 / Grameni '47, Borza '58
  • FINAL de meci! Selecționata lui Daniel Pancu e învinsă în Albania, scor 2-3. 
  • min.90: Partida de pe „Elbasan Arena” este prelungită cu patru minute. 
  • min.88: Ce dezastru de proporții! De la 2-0 în favoarea noastră, Albania preia avantajul! După minute în șir în care am fost înghesuiți în propria jumătate, albanezii ne dau loitura decisivă, într-o perioadă de joc în care defensiva lui Pancu a fost groggy!
  • min.71: Albania restabilește egalitatea printr-un șut bombă de la peste 25 de metri! Risipim avantajul de două goluri, iar gazdele egalează după un șut năprasnic al lui Berisha, care l-a lăsat fără mască pe Sava!
„Curentați” în Albania! Start groaznic de campanie pentru selecționata lui Pancu! România U21 a condus cu 2-0, dar a pierdut incredibil!
România U21 a debutat cu o înfrângere greu de digerat în campania de calificare pentru EURO 2025
  • min.63: Albanezii reduc din diferență pe un contraatac fulger. Shpendi scapă singur cu Sava și trimite în plasă după ce mingea atinge și un fundaș „tricolor”. La faza imediat următoare, Louis Munteanu pătrunde periculos, dar șutează peste poartă.
  • min.58: GOOOOL România! Majorăm avantajul prin Andrei Borza, fundașul Rapidului. Borza a fost atent la o respingere a goalkeeper-ului albanez și a înscris din câțiva metri. 
  • min:53: Ocazie rarisimă irosită de Mazilu! Vârful Farului scapă singur cu portarul, însă alege să caute colțul lung, o execuție pretențioasă care se duce pe lângă stâlpul din dreapta al porții albaneze.
  • min.48: Scăpăm ca prin urechile acului la o mare ocazie a Albaniei. Dublă oportunitate a albanezilor de a restabili egalitatea. Mai întâi, mingea a lovit bara, apoi mingea a fost scoasă de pe linia de fund de Ignat.
  • min.47: GOOOOL România! Mazilu „inventează” o centrare exactă, iar Grameni, venit din linia a doua, scapă de marcajul adversarului direct și înscrie! 
  • min.46: S-a reluat repriza a doua!
  • Pauză pe  „Elbasan Arena”. Albania și România U21 sunt la egalitate, 0-0. 
  • min.40: Minute mai slabe din partea naționalei lui Daniel Pancu. România U21 nu s-a mai apropiat de poarta Albaniei. 
  • min.27: Nu reușim să găsim cadrul porții. E rândul lui Mazilu să caute vinclul, dar șutul său se duce departe de țintă. Dominăm Albania, dar fără efect pe tabelă până în acest moment. 
  • min.22: Cea mai importantă ocazie a României: Louis Munteanu trimite un șut plasat de la peste 20 de metri, mingea ocolește de puțin poarta. 
  • min.11: Presingul nostru avansat dă roade și obținem un corner la o fază în care fundașii adverși au fost „sufocați”. 
„Curentați” în Albania! Start groaznic de campanie pentru selecționata lui Pancu! România U21 a condus cu 2-0, dar a pierdut incredibil!
Albania U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
  • min.4: Doar câteva zeci de secunde mai târziu, e rândul lui Cătălin Vulturar să caute poarta de la distanță. Fără efect pe tabelă.
  • min.3: Louis Munteanu își încearcă norocul de la distanță, dar balonul e respins în corner.
  • min.1: Început de meci în Albania. Gazdele beneficiază de lovitura de start. 
  • Meciul de pe „Elbasan Arena” e prefațat de un moment de reculegere.
  • Ne pregătim de startul partidei. Echipele au ieșit pe gazon, iar acum se intonează cele două imnuri naționale.

Albania U21 - România U21, echipe de start:

Albania U21: Lilo - Selimaj, Bajrami, Dajko, Smajli - Kurtulan, Ismaili, Berisha - Pajaziti, Shpendi, Rexhepi

România U21: Sava - Pantea, Ignat, M. Ilie, Borza - Corbu, Vulturar, Grameni - Mazilu, Munteanu, R. Ilie
Selecționer

Cine se califică la EURO 2025

  •  Se califică direct la EURO câștigătoarele celor 9 grupe și cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul șase). 
  • Alte 3 clasate se vor decide după un baraj, în dublă manșă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. 
  • Slovacia este calificată direct, în calitate de țară gazdă

Lotul convocat de Daniel Pancu pentru Albania U21 - România U21

  • PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj)Alexandru Borbei (Lecce / Italia)Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB)Dan Sârbu (Farul Constanța)Cristian Ignat (Mioveni)Răzvan Pașcalău (Lecce / Italia)Umit Akdag (Göztepe / Turcia)Matei Ilie (Padova / Italia)Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);
  • MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria)Robert Filip (CFR Cluj)Constantin Grameni (Farul Constanța)Cătălin Vulturar (Lecce / Italia)Cătălin Cîrjan (FC Rapid 1923)Rareș Pop (UTA Arad)Rareș Ilie (Lausanne / Elveția)Ovidiu Perianu (U Cluj), Marian Danciu (Universitatea Craiova)
  • ATACANȚI: Adrian Mazilu (Farul Constanța)Louis Munteanu (Farul Constanța)Rareș Burnete (Lecce / Italia).

Citește și: 

Stoichiță, înainte de România - Kosovo: „Egalul poate fi o catastrofă”

Victoria cu Kosovo e crucială! Mesajul transmis de Edi Iordănescu apropiaților

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (31)
dr.jivago
dr.jivago  •  13 Septembrie 2023, 12:34

Spuneti-mi si mie , cât putem suporta? Cât mai putem inghiti ! Asemenea specimene , invalide nu numai intelectual , ci si educational , profita de naivitatea noastra, de suficienta si prostia noastr? Ce resorturi ar trebui inventate , ca asemenea fapturi sa si dea demisia, sa fuga-n lumea mare… Atata rusine, atata greata si ei raman stoic pe pozitie!!! Tu, Burlene , cei doi ciraci ai tai, vulcanizatorul Bodescu din Buzau, Visan, ametitii , buimacii Ion Marin, Panciu, Curelea si bomboana pe coliva Edy, nu aveti mustrari de constiinta, nu aveti silă de voi , nu aveti putina onoare , sa demisionati , sa fugiti cat vedeti cu ochii? Nu? Trepadusii zgomotosi care au de dimineata , pana-n seara marota in gura cu : Becaaaaliiii ! Becalii nenorocesc si omoara fotbalul ? Iar ati dat chix!!! Clanul Becali e o amintire! “ Federalii” nu-i mai primesc de mult nici pe portile cantonamentului!!! Altii sunt jupânii acum! Alti inchipuiti de impresari , care pun fierul de calcat in priza! E unul , rau tare-n clanța , pe numele lui de arendas: Manea , baiatul fostului rapidist! *** asta , condamnat prin State , specialist in portofele si doctorand in alba neagra, asta taie si spanzura!!! De aia Tavi n-are loc la masa, din cauza “ distinșilor” !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  13 Septembrie 2023, 08:26

Ciudat a fost ca am condus cu 2-0.Apoi s-a vazut suficienta "vedetelor" tatuate si atat.

nicknik
nicknik  •  12 Septembrie 2023, 22:58
Postat de observator_federal pe 12 Septembrie 2023, 21:48

Octavian al vostru l-a rupt pe Baiaram la meciul direct din Ghencea... Un nedezvoltat, un limitat care este pe o pantă descendentă, în cădere liberă (la fel, identic cu modul în care îi cade maxilarul inferior în momentele de mare surpriză).

Vorbeam de naționala lui Panciu nici de cum de fcsb cu gândirea asta a voastră ca ala vine de la aia sau de la aia nu vin rezultate

Vezi toate comentariile (31)
Comentează