FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Ce șanse are Alex Maxim să prindă lotul de Euro în ultima clipă » Gândul care l-a măcinat + Ce s-a întâmplat între el și selecționerul Iordănescu

Alexandru Maxim, la ultimul său meci printre „tricolori”, 0-3 acasă cu Muntenegru Foto: Imago
Alexandru Maxim, la ultimul său meci printre „tricolori”, 0-3 acasă cu Muntenegru Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 16:49 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 17:21

Alexandru Maxim, 33 de ani, titular indiscutabil la Gaziantep, ar fi putut spera în mod normal să joace la Euro 2024, pentru că selecționerul Edward Iordănescu a insistat să-l includă în planurile lui în 2022. Dar, simțind că nu poate să iasă din pasa neagră de la echipa națională, mijlocașul a făcut un pas în spate. Nu s-a retras oficial dintre „tricolori”, însă nu mai dorește să vină la lot. Șansele de a fi inclus în grupul pentru Euro sunt nule!

Alexandru Maxim are 33 de ani și, teoretic, ar putea avea șanse de a face parte din grupul de 23 de jucători pentru Campionatul European 2024. E titular indiscutabil la Gaziantep și, cu Marius Șumudică antrenor, situația lui nu se va schimba în acest sezon. Va continua să evolueze constant în Turcia.

Pentru el, nu va exista problema lipsei minutelor pe teren. Va fi mereu acolo, cu multe meciuri disputate în Super Lig. Turneul final ar fi fost revenirea lui în Germania, unde jucase șapte ani, între 2013 și 2020, la VfB Stuttgart și Mainz.

În vara lui 2022 s-a speculat că Alexandru Maxim se retrage de la națională. Nu a făcut-o!

În realitate însă, oricât de mult ar juca la Gaziantep, indiferent de ce i se întâmplă la club, posibilitatea de a se întoarce acum la echipa națională pentru a fi inclus în lotul de Euro e zero. Motivul principal: el nu mai dorește să revină!

Descoperirea GSP » Avem iarăși un fotbalist în Bundesliga! Iar Stuttgart nici nu știe că are un român în lot! „Vrem ca într-o zi să stea în poarta lui VfB”
GERMANIA
Descoperirea GSP » Avem iarăși un fotbalist în Bundesliga! Iar Stuttgart nici nu știe că are un român în lot! „Vrem ca într-o zi să stea în poarta lui VfB”

În vara anului trecut, în plină criză a „tricolorilor" în Nations League, s-a speculat că Maxim intenționează să se retragă de la prima reprezentativă. Dar nu a făcut-o oficial.

Atunci, în iunie 2022, după 0-1 cu Bosnia, playmakerul a vorbit, s-a plâns că toți erau cu moralul la pământ și că le lipsea încrederea, anunțând la final că, dacă se va ajunge la concluzia că plecarea sa va ajuta selecționata, nu va mai veni la lot.

Gândul care l-a măcinat pe Alexandru Maxim printre „tricolori". Selecționerul nu l-a putut convinge

Surse din apropierea selecționerului susțin că Edi Iordănescu îl apreciază pe Maxim și ca jucător, și ca persoană, insistând să-l includă în planurile lui. Fără succes.

În vara lui 2022, ceva îl măcina pe mijlocaș, un gând de care nu putea scăpa. Că trăiește un coșmar la națională și, chiar dacă la club totul mergea bine, printre „tricolori" nu îi ieșea aproape nimic din ce voia. Și spunea că nu reușește să iasă din acest cerc vicios.

Alexandru Maxim, trei eșecuri în ultimele trei partide pe teren cu reprezentativa

Ultimele trei meciuri ale lui Maxim pentru România au însemnat tot atâtea înfrângeri, 0-2 și 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia, toate în iunie 2022, în Liga Națiunilor B, ultimul loc în grupă înregistrat în acel an fiind echivalent cu retrogradarea în Liga C.

Numai 7 goluri și 7 assisturi (și 7 cartonașe galbene) în 56 de selecții. Ultimul său gol la națională, pe 8 octombrie 2020, la 1-2 cu Islanda în semifinala barajului pentru Euro. Ultima pasă decisivă, pe 14 noiembrie 2021, la 2-0 cu Liechtenstein, în preliminariile CM 2022.

Edi Iordănescu nu a dorit să apeleze la Alexandru Maxim împotriva voinței lui

În septembrie 2022, Iordănescu anunța: „Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională, mai bine să nu mai vină. Îmi doresc să schimbăm mentalitatea, îmi doresc o altă energie, să dăm totul pe teren și să nu avem niciun regret". Și le cerea celor cu experiență: „Am mari pretenții de la ei să-i ajute pe cei noi să se integreze".

În cazul Maxim, selecționerul nu a vrut să-l cheme la lot peste voința lui. Și, de atunci, nu a mai apelat la el.

16meciuri a jucat Alexandru Maxim în actualul sezon la Gaziantep în toate competițiile (1.197 de minute); a marcat două goluri și a pasat decisiv o dată

VIDEO Remarcă despre Edi Iordănescu: „Știe ce-l așteaptă”

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Editorial dur contra lui Marius Șumudică: „Președintele trebuie să fie atent la trucurile lui! Echipa n-are nevoie de alte transferuri, ar fi o rușine pentru banii clubului”
TURCIA
Editorial dur contra lui Marius Șumudică: „Președintele trebuie să fie atent la trucurile lui! Echipa n-are nevoie de alte transferuri, ar fi o rușine pentru banii clubului”
Un manager dat afară de la Bristol își anunță retragerea din fotbalul englez. „Este o cloacă plină de corupție și pedofilie!”
ANGLIA
Un manager dat afară de la Bristol își anunță retragerea din fotbalul englez. „Este o cloacă plină de corupție și pedofilie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
grassu_46
grassu_46  •  13 Decembrie 2023, 07:55

unde sa mai joace si asta,cand echipa misca cat de cat il aducem inapoi pe obositul de Maxim, sa joce inTurcia la Sumudica

harycat
harycat  •  12 Decembrie 2023, 22:38

El și Alibec jucători buni, caractere zero, joaca când au chef, fac clanuri in echipă contra antrenorului! La echipa de club aleargă de rupe, la echipa națională 1 km pe meci!! Un exemplu negativ pt societatea românească!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează