FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA

Amical caritabil în loc de revanșă! „Misiunea Belfast” a început mai devreme cu o zi

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 08:04 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 08:20

După ce UEFA a anulat meciul cu Norvegia, Mirel Rădoi a decis ca, aseară, "tricolorii" să dispute un joc între ei, în tricourile oficiale, acestea urmând să fie puse la dispoziția celor care fac donații pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Într-o situație fără precedent, un meci anulat de forul european pentru un caz de COVID apărut în lotul adversarilor din Norvegia, naționala și-a schimbat din mers programul zilei de ieri. Revanșa pentru umilința de la Oslo, pe care o așteptau Rădoi și compania, se va decide doar la Comisia de Etică și Disciplină UEFA.

Revanșa pentru umilința de la Oslo, pe care o așteptau Rădoi și compania, se va decide doar la Comisia de Etică și Disciplină UEFA.

"Misiunea Belfast" a început mai devreme cu o zi

Ziua de ieri a debutat cu o nouă serie de teste COVID-19, cele oficiale pentru meciul de miercuri, cu nord-irlandezii. Apoi, jucătorii au avut parte de o plimbare prin baza de la Mogoșoaia, dar și de o porție dublă de antrenamente. Unul normal, în prima parte a zilei, celălalt mai special, sub forma unui meci amical între componenții lotului.

Un test pentru o posibilă titularizare în partida de miercuri din Irlanda de Nord, ultimul meci al anului și al preliminariilor Ligii Națiunilor. Unde, în funcție și de deciziile UEFA în privința Norvegiei, trebuie oricum să învingem pentru a mai spera la locul 2 în grupă.

Solidari cu tragedia nemțenilor

Partida de aseară, de la Mogoșoaia, între componenții lotului naționalei, a avut un caracter aparte. S-a jucat în tricourile oficiale pe care "tricolorii" ar fi trebuit să le poarte împotriva Norvegiei. Iar acestea, personalizate, inclusiv cu data de disputare a partidei, vor fi donate victimelor și familiilor celor decedați în incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, printr-un parteneriat între FRF și Asociația Zi de BINE.

În tragedia de sâmbătă, 10 persoane care sufereau de COVID și respirau asistate mecanic la ATI au decedat în incendiul declanșat într-un salon. Alți 6 pacienți de la un salon alăturat celui în flăcări, dar și un medic, au suferit arsuri grave. Doctorul Cătălin Denciu, care a luptat să salveze oameni din flăcări, a fost transferat ieri în Belgia.

Avantajul unui antrenament în plus

Anularea meciului cu Norvegia îi oferă lui Mirel Rădoi, azi, posibilitatea a încă unui antrenament la care va avea la dispoziție toți jucătorii.

O ultimă ședință de pregătire în plus înainte de plecarea la Belfast. Dacă am fi jucat cu nordicii, titularii nu s-ar fi antrenat normal, ci ar fi făcut doar refacerea de după un joc oficial.

RON RO13BTRLRONCRT0534787001este contul în care și fanii naționalei pot face donații pentru victimele de la Piatra Neamț, având ocazia de a câștiga un tricou al naționalei.

E un avantaj din punct de vedere fizic faptul că nu am mai jucat cu Norvegia, ar fi fost un meci de intensitate maximă, 90 de minute. Așa, am jucat doar între noi o partidă de 30 de minute. Diferența ar putea să conteze în perspectiva meciului cu Irlanda de Nord.

La ce pregătiserăm, duminică seară trebuia să avem un meci cu risipă de energie. De aceea am decis să facem totuși acest joc între noi, să fie un antrenament mai intens, dacă tot n-am putut juca revanșa cu Norvegia.

Nu trebuie să ne relaxăm. Jucătorii trebuie să înțeleagă importanța meciului de la Belfast, care e ca o finală. Oricum, noi aveam ca obiectiv să câștigăm aceste două partide pentru a mai spera la locul doi în grupa Ligii Națiunilor.
Mirel Rădoi, selecționer România

Aș fi vrut să jucăm cu Norvegia, să arătăm suporterilor că la Oslo a fost un accident. Acum trebuie să păstrăm această energie pozitivă și s-o dublăm pentru Irlanda de Nord.
Alin Toșca, fundaș România

Regretăm că n-am jucat, fiecare își dorea revanșa. Acum mergem clar să învingem la Belfast.
Răzvan Marin, mijlocaș România

Nu pot să cred la ce s-a ajuns cu acest virus! Nu sunt fericit cu această anulare. Acumulaserăm energie și așteptam cu nerăbdare să jucăm cu Norvegia.
George Pușcaș, atacant România

E o situație neplăcută și pentru noi, și pentru norvegieni. Chiar îmi doream acest duel.
Ionuț Nedelcearu, fundaș România

Mirel Rădoi, incomodat de întrebările despre Man: „Asta este gândirea mea!”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Florin Prunea dezvăluie decizia finală a lui Rădoi: „Toată lumea știe deja ce va face. E 300%, am surse sigure!”

În așteptarea deciziei UEFA, oficialii FRF acuză: „Sunt interese pentru schimbarea lui Rădoi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close