FOTBAL  »  NATIONALA  »  JUNIORI

Andrei, fiul lui Francisc Vaştag, şi-a dat jos mănuşile de box pentru o calificare la turneul final » În ring la Euro

Andrei Vaştag, aici pe vremea cînd avea 9 ani, n-a apucat să facă ravagii în ring cu stînga sa Foto: Cristi Preda
Andrei Vaştag, aici pe vremea cînd avea 9 ani, n-a apucat să facă ravagii în ring cu stînga sa Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 martie 2011 21:15

Juniorul de la LPS Banatul i-ar fi putut călca pe urme tatălui său, triplu campion mondial la box, dar a preferat fotbalul. "Toţi aleg mingea!", se amuză Feri

"Naţionala" de juniori a lui Adrian Văsîi, calificată la Euro U17 din Serbia, din luna mai, are în componenţă un luptător. Andrei Vaştag e nimeni altul decît fiul cel mic al fostului triplu campion la box, Francisc Vaştag.

"Dădea bine la ficat"
Puştiul e familiarizat cu procedeele din ring."Cînd era mic îl luam mereu cu mine la sală. Evident, a prins drag de mănuşile de box şi a urcat chiar în ring de cîteva ori. Era «tovarăşul» lui Bute, al lui Diaconu. Dar s-a lăsat pe la 11 ani şi s-a apucat de fotbal. Toţi aleg mingea! Dar nu regret", spune Feri Vaştag.
Andrei avea calităţi de boxer. "Fiind stîngaci şi de mînă, Andrei ar fi avut un atu. Lovea bine la ficat!", punctează tatăl său.

"Seamănă cu Gîlcă"
Cristi Petcu (38 de ani), antrenorul lui Andrei la LPS Banatul, îşi caracterizează elevul: "În cei 4 ani de cînd lucrez cu el a progresat mult. Era un jucător ofensiv cînd l-am adus, dar eu l-am transformat în mijlocaş defensiv. E un stîngaci puternic, inteligent. L-aş asemăna cu Costel Gîlcă. Are şi un şut puternic".

Vinclu de la 35 metri
Antrenorul bănăţean îşi aminteşte: "În 2009, jucam cu Rapid într-un turneu-semifinale pentru calificarea în ultimul act pe ţară. Am început slab jocul, eram conduşi cu 1-0, pînă cînd Andrei a prins o «ghiulea» direct în vinclu de la 35 de metri. Am cîştigat pînă la urmă partida şi am devenit şi campioni naţionali".


1,83 m este înălţimea lui Andrei Vaştag


Prins la Festivalul vinului :)
Cristi Petcu îşi aminteşte o năzbîtie a lui Andrei Vaştag: "Avea vreo 13 ani şi abia venise la Banatul. A văzut că în oraş se desfăşura Festivalul vinului, aşa că a luat un coleg şi au mers şi ei. Şi acum rîd cînd îmi aduc aminte ce faţă a făcut cînd a dat nas în nas cu mine. Nu ştia cum să reacţioneze. E însă un copil cuminte, nu-mi face probleme".

Celălalt fiu, tot fotbalist
Victor, fiul cel mare al lui Feri, a renunţat şi el la box în favoarea fotbalului. "Cînd a văzut Andrei că fratele lui pleacă în cantonamente, a făcut şi el acelaşi lucru", mărturiseşte un apropiat. În prezent, Victor s-ar putea retrage la nici 21 de ani, după o accidentare la genunchi suferită la un meci în liga a IV-a.

Tragerea, pe 5 aprilie
Cele două grupe de cîte patru echipe ale turneului final din Serbia vor fi stabilite în urma tragerii la sorţi de pe 5 aprilie, de la Belgrad. Pînă ieri, echipele calificate erau Serbia (gazdă), România, Cehia, Danemarca, Germania, Olanda şi Franţa

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (4)
19bogdan
19bogdan  •  31 Martie 2011, 09:16

Si cei buni care ar trebui promovati care sunt?

kassaemil
kassaemil  •  31 Martie 2011, 08:52

il bagati pe asta in fata zici ca el a castigat singur toate meciurile .am inteles ca pustulica asta este cam rezerva si voi tot il bagati ca si cum ar fi mare fotbalist ,zici ca e mutu de la U17 si saracu el este o rezerva ca este tasu fostul campion la box,lasatine cu pilele voastre si promovati pe cei din primul 11 nu toate caricaturile care sunt pe pile,nu am vazut alt nume de cat pe cei doi unul tasu fotbalist si altul boxer,ar trebui sa promovati intradevar pe cei buni:)))

george_2002
george_2002  •  31 Martie 2011, 05:57

si ne mai intrebam dc nu avem rezultate la echipa nationala....macar taceti si nu ne mai spuneti ca e fiul lu nush cine nepotu lu nush cui varu etc

Vezi toate comentariile (4)
Comentează