FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „E cel mai mare câștig, numai așa se formează echipele!” » Fostul campion al României, discurs pro-Iordănescu în interviul din GSP

Edi Iordănescu și generația lui Ianis Hagi sunt aproape să aducă o calificare așteptată de români din 2016 / Sursă foto: Imago Images
Edi Iordănescu și generația lui Ianis Hagi sunt aproape să aducă o calificare așteptată de români din 2016 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 11:19 / Actualizat sambata, 28 octombrie 2023 17:05

Andrei Speriatu, 66 de ani, portarul care l-a blocat pe Mario Kempes în celebrul FC Argeș - Valencia 2-1 din octombrie 1978, fost campion al României un an mai târziu, vorbește despre cel mai important câștig al naționalei în actuala campanie de preliminarii, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor.

Se apropie cu pași repezi momentul zero pentru naționala lui Edi Iordănescu, „dubla” cu Israel și Elveția din finalul preliminariilor, partide care ne pot trimite la primul Campionat European după o pauză de opt ani. Meciurile vitale de la jumătatea lunii viitoare au început deja să provoace dezbateri în lumea fotbalului de la noi.

Andrei Speriatu, fost portar important în prima ligă, cu prezențe și la națională, mizează pe o mult așteptată calificare și subliniază ideea că selecționerul Iordănescu a reușit un lucru important în această campanie, pe care predecesorii săi nu l-au putut înfăptui, și anume consolidarea unui nucleu solid de jucători

Pică și Budapesta?! Veste de ultim moment despre Israel - România: unde s-ar juca, de fapt, meciul din preliminarii
ISRAEL - ROMÂNIA
Pică și Budapesta?! Veste de ultim moment despre Israel - România: unde s-ar juca, de fapt, meciul din preliminarii

Andrei Speriatu merge pe mâna lui Edi Iordănescu: „A format un nucleu de jucători, e un câștig foarte mare”

„Pentru mine, a fost o plăcere să văd rezultatele obținute acum, în ultima perioadă. Cred că se poate realiza calificarea. E nevoie de încredere, iar noi avem o conjunctură favorabilă, mă refer la rezultatele contracandidatelor, dar și la rezultatele noastre, care spun că suntem pe un drum bun.

Consider că lucrurile s-au așezat puțin acum. Mă refer la jucătorii convocați în ultima perioadă, [selecționerul] a încercat să păstreze același nucleu de jucători. Sunt mulți care au jucat împreună la Hagi sau la alte echipe, iar asta duce spre o omogenizare. Numai așa se formează echipele!

Aici cred eu că este un câștig foarte mare, s-a format un nucleu de jucători și, cel puțin la ultimele meciuri, au fost cam aceiași convocați, cu o excepție, două, sigur”, a mărturisit Speriatu, în dialogul cu GSP.ro. 

Andrei Speriatu: „Problema portarilor e rezolvată la națională”

E Horațiu Moldovan portarul de care prima reprezentativă avea nevoie? Fostul campion al României, cu patru prezențe în națională, a vorbit și despre situația dintre buturile „tricolorilor”. 

„Dom'le, el și-a câștigat pe merit acest loc. Mă bucur, îl felicit, este un băiat serios și am văzut din ce în ce mai multă maturitate la el, mai ales de când a început să apere la echipa națională.

 Sunt bucuros, problema portarilor e rezolvată la echipa națională. 

„E cel mai mare câștig, numai așa se formează echipele!” » Fostul campion al României, discurs pro-Iordănescu în interviul din GSP
Andrei Speriatu / Sursă foto: argesfc.ro

Îmi place foarte mult Târnovanu, îmi place și Aioani, sunt portari foarte tineri, care, de aici înainte, vor avea un cuvânt important de spus pentru mult timp. Mai e și Popa, cel plecat la Torino, mai e și Ionuț Radu. Suntem bine acoperiți acolo”, a punctat fostul mare goalkeeper, care activează în acest moment la Centrul de Copii și Juniori de la FC Argeș.

Andrei Speriatu, un nume cunoscut în fotbalul românesc

Andrei Speriatu e un nume cu ștate vechi în campionatul românesc, competiţie în care a bifat peste 400 de meciuri. S-a remarcat la FC Argeş, dar a mai evoluat şi pentru Dinamo şi Sportul Studențesc. În străinătate, a avut o scurtă experienţă, la Shimshon Tel-Aviv, în Israel. 

Ca antrenor, a debutat la Dacia Piteşti, după care a mai fost antrenor de portari la Sportul, FC Argeş, FCSB sau U Cluj. Speriatu a fost titular între buturile argeșene la victoria memorabilă cu Valencia lui Mario Kempes, 2-1, pe 18 octombrie 1978.

VIDEO Ironia lui Sorin Cârțu: „O să mergem la Euro, dar nu sunt speranțe acolo, să nu fim «stejari»!”

Citește și alte știri de actualitate:

Pică și Budapesta?! Veste de ultim moment despre Israel - România: unde s-ar juca, de fapt, meciul din preliminarii

Edi Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile cu Israel și Elveția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  28 Octombrie 2023, 15:41

Nu prea vad de unde concluziile, nucleul era deja format in mare parte, l-a fortma Radoi. El a incercat cei mai multi jucatori in timpul mandatului sau, iar Edi a cam avut nucleul format cand a fost pus. Sigur, mai difera 2-3 jucatori, e normal, intotdeauna mai apar si mai dispar, iti mai apare un pusti, iti mai iese din forma un veteran, se mai accidenteaza careva. Dar nucleul nu e facut de Edi, nici vorba. Si ce nu face Edi, nu face un nucleu in primul 11, el schimba echipa la fiecare meci, eu cred ca nationala noastra e cam singura care nu are un prim 11 cat de cat constant. Sunt vreo 3-4 jucatori titulari, din care unul nici nu stiu daca merita, in rest 5-6 jucatori se schimba de la meci la meci. Si pe langa asta, deja a declarat ca vrea sa plece dupa Euro, daca se califica, probabil mai repede daca nu. Nu ca m-as lua dupa el, dar daca antrenorii iti pleaca la 2 ani, e greu sa ai constanta. Mai ales ca fiecare vine cu "inovatiile" lui, tipice, nu poate continua ceva construit de cel de dinainte.

camioneros
camioneros  •  28 Octombrie 2023, 13:57

...şi-am încălecat pe-o şa si v-am spus TELENOVELA aşa !!! :) :)

lulu
lulu  •  28 Octombrie 2023, 13:54

Nici o zi fără pește...dacă nu zice nimeni nimic de nimic,măcar asa o poză...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează