FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

Vlad Chiricheș, după eșecul cu Anglia: „Fiți optimiști, e un nou început pentru națională!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2021 21:10 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 21:19

După Anglia - România 1-0, Vlad Chiricheș, căpitanul „tricolorilor”, a subliniat părțile pozitive din jocul naționalei lui Mirel Rădoi.

„A fost foarte frumoasă întoarcerea în Anglia. Ne-am ridicat la un nivel foarte bun și am arătat că putem face față Angliei. Sunt 4 înfrângeri la rând, dar cred eu că în seara asta am demonstrat că avem atitudine, că am trecut peste eșecul cu Georgia, am avut încredere. 

Am jucat, am fost agresivi, am pasat, am avut posesie. E clar că a fost un meci greu, contra unei echipe puternice. Cum am mai spus-o, ne-am ridicat la valoarea lor. Sunt mândru de băieți. 

Cred că e un moment bun din care să plecăm, am avut un joc solid. Dacă o să continuăm așa, cred că putem să revenim în lupta pentru calificare la Mondial. Ar trebui să fim optimiști și să dăm mai multă încredere acestui stil de joc al nostru”, a declarat Chiricheș la ProX.

+10 FOTO

Anglia, prima victorie contra României după 51 de ani!

România a jucat ultima dată împotriva Angliei la Euro 2000, când a câștigat cu 3-2, iar ultimul succes al insularilor a fost la Mondialele din '70

Naționala României n-a mai jucat împotriva Angliei (locul 4 FIFA) de 21 de ani, atunci când, la Euro 2000, „tricolorii” au învins cu 3-2 în grupe și s-au calificat în „sferturi”, unde au pierdut cu Italia. Iar ultima înfrângere cu britanicii datează de la Mondialul din '70, când echipa condusă de Alfred Ramsey a câștigat cu 1-0.

În cele 12 partide directe all-time, România are 3 victorii, britanicii 3, iar 6 întâlniri s-au încheiat la egalitate. Meciul din această seară a fost doar al 5-lea amical, la acest capitol englezii mai având o victorie, în 1939!, restul de 3 întâlniri încheindu-se la egalitate. 

Ultimul „friendly” s-a consumat în octombrie 1994, la Londra, pe Wembley, unde a fost 1-1, prin golurile lui Ilie Dumitrescu și Robert Lee.

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Propunere primită de Rădoi pentru a rezolva problema României: „Din 2010 am vrut să fac asta”

Ionuț Lupescu știe de ce echipa națională nu are succes: „Noi nu avem selecționeri, avem antrenori foarte buni

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (17)
gazistu
gazistu  •  07 Iunie 2021, 10:31

Ati jucat cu rezervele Angliei si a-ti luat bataie…. puteau avea lejer 3-0 la pauza…. Euro 2016, Chiri si Tata ..ii fac pe Albanezi sa ne bata prima data in istorie…. cam de pe atunci trebuie sa "avem rabdare"... de pe vremea lui DAum//// tot avem rabdare,,.... te pensionezi imediat apoi nu-ti mai pasa//// leafa ai luato!!! ne duci cu zaharelul…. sa avem rabdare,.....asa ne traduce si Burleanu de 5-6 sezoane!!! AVEM RABDARE.. NAAAA

therealreddog33
therealreddog33  •  07 Iunie 2021, 02:28

De data asta nu au jucat rău, cu excepția... Chiriches.. Ți-e teama de câte ori e prin preajma ca o comite. Oare ce vad antrenorii ăștia la el?! Fault total prostesc la penalty.

1195078783842427
Cantemir Mefa  •  06 Iunie 2021, 22:59

Ați jucat totuşi cu Anglia B şi tot ați luat bătaie, La Vache Chiri!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează