FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO EXCLUSIV Propunere primită de Rădoi pentru a rezolva problema României: „Din 2010 am vrut să fac asta”

foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2021 14:02 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 14:57

Selecționerul Mirel Rădoi a fost extrem de criticat pentru rezultatele slabe avute pe banca României, dar primește și o mână de ajutor.

Acuzat vehement din cauza tacticii folosite, ultimii pe listă fiind Gabi Balint și Ilie Dumitrescu, care după amicalul cu Georgia (1-2) i-au reproșat că nu a folosit un mijlocaș la închidere, Rădoi este sfătuit de Petre Grigoraș să-l utilizeze ca închizător pe fundașul Vlad Chiricheș.

VIDEO Petre Grigoraș, sfat pentru Mirel Rădoi: „Chiricheș ar putea fi mijlocaș la închidere”

„Din 2010, de când îl cunosc, avea o anumită doză de risc, avea anumite ieșiri cu mingea. Mă gândeam să-l folosesc ca mijlocaș la închidere. Părerea mea e că ar fi bun, ar putea fi o soluție bună ca mijlocaș la închidere.

Din păcate, nu a mai stat la echipă și a plecat la Steaua. Mă gândisem la o astfel de variantă. Îi plăcea să urce cu mingea la picior, să creeze superioritate. Ca fundaș e mai riscant, dar ca mijlocaș mai avea ceva în spate.  Risca destul de mult și destul de des. 

Dar cred că ar fi interesant dacă ar fi folosit acolo. E o perioadă de meciuri amicale și ar putea juca acolo”, a spus Petre Grigoraș la GSP LIVE.

Dacă vrei să joci 4-3-3, atunci folosește un mijlocaș defensiv. Cu Georgia, teoretic, ar fi fost Răzvan Marin. Dar el e inter, e un jucător care ajunge la finalizare. 

Nu e mijlocaș defensiv, nu știe să recupereze, nu are agresivitate. El e tehnic, știe să dea o pasă filtrantă. Dacă-l pui la închidere, nu mai ajunge la finalizare. E aceeași greșeală pe care a făcut-o Guardiola cu Gundogan în finala Ligii Campionilor.
- Gabi Balint

Nicio mare echipă națională din ultimii 30 de ani nu și-a permis acest lux!   

Într-o analizată publicată în martie, Gazeta Sporturilor a arătat că nicio mare echipă națională din ultimii 30 de ani nu și-a permis luxul de a evolua fără mijlocaș defensiv, așa cum a procedat Mirel Rădoi cu România în debutul acestor preliminarii, inclusiv împotriva Germaniei.

Ultima calificare am obținut-o cu Pintilii și Hoban

România a fost în ultimii 14 ani la un singur turneu final, Euro 2016, când în preliminarii echipa a fost antrenată de Pițurcă, primele 3 meciuri, apoi de Iordănescu. Nu doar că n-a existat niciun meci în care să nu avem deloc un închizător, ci marea majoritate a partidelor, n-am pierdut niciuna, a fost abordată cu doi mijlocași defensivi:

MeciulCei doi mijlocași din fața apărării
Grecia - România 0-1 Hoban - Pintilii
România - Ungaria 1-1 Hoban - Pintilii
Finlanda - România 0-2Hoban - Pintilii
România - Irlanda de Nord 2-0 Pintilii - Sânmărtean
România - Feroe 1-0 Pintilii - Sânmărtean
Irlanda de Nord - România 0-0 Pintilii - Prepeliță
Ungaria - România 0-0 Hoban - Prepeliță
România - Grecia 0-0 Hoban - Pintilii
România - Finlanda 1-1 Hoban - Sânmărtean
Feroe - România 0-3 Pintilii - Hoban

Citește ma multe știri despre naționala României:

Jucătorii naționalei, arătați cu degetul după ultimele rezultate: „Săracii, se zbat, dar nu pot mai mult! Parcă se blochează”

EXCLUSIV Marius Niculae, mesaj tranșant despre Mirel Rădoi: „A sărit etape normale pe care trebuia să le aibă un antrenor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
kaloogarele
kaloogarele  •  06 Iunie 2021, 16:26

Sfaturile, nu-i asa, nu costa nimic

2322323377801286
Ciprian Panturu  •  06 Iunie 2021, 16:15

Cea mai buna solutie pentru nationala e sa nu mai fie convocat petarda asta de jucator. Jucatorul impresarilor si atat. Noroc ca au astia influenta prin Italia si intare la patroni ca daca era intr un campionat gen anglia, olanda, belgia, germania in 2 luni era scuipat afara. Un fundas central cum rar mai vezi, varzaa.

1037972906348855
Emilian Albu  •  06 Iunie 2021, 15:10

CHIRICHES ?! Cred ca cel mai bine pentru echipa nationala este sa devina rezerva neutilizata, fiind capitanul cu cel mai slab randament din istoria fotbaluilui nostru. Despre RADOI : numai de bine..... daca pleaca si invata ABC-ul fotbaluilui pe langa un antrenor cu ceva carte, deoarece la dumnealui se cunoaste lipsa de cunostinte elementare si o doza mare de incapatanare.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează