FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Semnal de alarmă după „amicalul” cu Anglia: „Am scăpat ieftin, nu avem un fundament!” » Mesaj pentru selecționer: „Mirel, trebuie să câștigăm!”

Mirel Rădoi, selecționer România // foto: Imago +14   FOTO
Mirel Rădoi, selecționer România // foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2021 11:14 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 12:55

Dorinel Munteanu (52 de ani), liderul selecțiilor în istoria echipei naționale a României, așteaptă rezultate pozitive din partea reprezentativei conduse de Mirel Rădoi, care a ajuns la 4 înfrângeri consecutive după 0-1 cu Anglia.

  • Cronica meciului Anglia - România 1-0, AICI 
  • În preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, România face parte din grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein;
  • După 3 etape, „tricolorii” au doar 3 puncte și ocupă locul 4 în grupă. Următorul meci oficial va fi în Islanda, pe 2 septembrie.

- 1-2 cu Georgia, 0-1 cu Anglia. Cu ce rămânem după aceste două amicale?
- Rezultatele sunt negative, eu am văzut foarte puține lucruri pozitive. Dar părerea mea nu este foarte importantă, ci a celor care conduc fotbalul românesc și echipa națională. Dacă le place, ce să spun... eu am văzut foarte puține lucruri pozitive în ultimele două meciuri. Sunt un antrenor care ar putea găsi lucruri pozitive după o înfrângere, dar aici nu le-am văzut. Timpul trece și aceleași rezultate apar.

- România a ratat o șansă mare de a egala pe Riverside. Credeți că egalul ar fi fost meritat, sau un rezultat mincinos?
- Am avut o ocazie, da, dar ei au avut două bare, iar Niță a fost cel mai bun jucător al nostru. Putem spune că am scăpat ieftin, contra unei echipe a Angliei care nu se va regăsi nici în proporție de 50% la Campionatul European.

Dorinel Munteanu: „Suntem campioni la debuturi”

- Au existat jucători ai României care v-au impresionat în aceste două meciuri? Mirel Rădoi a acordat și câteva debuturi: Sorescu, Andrei Vlad, Olaru, Păun, Căpușă.
- La debuturi suntem campioni, debutăm jucători pe bandă rulantă. Suntem într-o competiție oficială, startul preliminariilor, și nu avem un fundament, o structură de echipă. Sorescu nu a făcut o partidă rea, m-a surprins că a fost înlocuit. E treaba selecționerului, argumentele nu s-au potrivit la schimbare, dar el știe cel mai bine.

- A greșit Mirel Rădoi debutându-l pe Tiberiu Căpușă într-un astfel de meci? 
- Nu știu ce și-a propus Mirel la jocul cu Anglia, debuturi sau rezultat. De ce avem mai mare nevoie noi, să debutăm jucători pe bandă rulantă? Să expui jucătorii, precum pe cel care a greșit la gol, Căpușă? Trebuia să jucăm la rezultat, pe noi ne-ar fi ajutat un rezultat pozitiv, chiar și egal ar fi fost foarte bine.

Dorinel Munteanu: „Mirel, trebuie să câștigăm!”

- Ce i se poate imputa selecționerului Mirel Rădoi?
- Cred că ar trebui să se orienteze la rezultate. Indiferent unde va antrena Mirel Rădoi, va fi supus presiunii rezultatelor. Nimeni nu are răbdare să îți arăți filosofia în fotbal, în special la echipa națională. Sunt de acord să joci prost un meci, dar să faci un egal, poate chiar să îl câștigi, apoi să scoți lucrurile pozitive din acel meci. Echipa trebuie condusă pentru rezultate. Trebuia să vină să schimbe ceva la națională. Lumea i-a dat încredere pe baza rezultatelor de la tineret, acum văd că susține ideea lui personală. Formația de la meciul cu Georgia nu a fost și la meciul cu Anglia, au existat foarte mulți jucători noi. Nu pot să trag o concluzie. Ei studiază, cântăresc ceea ce se întâmplă. Atât timp cât ești etern mulțumit de atitudine, dar tu pierzi jocurile, pentru mine spune foarte multe.

- Ce trebuie să se schimbe pentru a avea șanse la următorul meci oficial, în Islanda?
- Nu știu de unde să încep și unde să termin. Toată lumea este mulțumită de atitudine. OK, la toate jocurile naționalei sub comanda lui Mirel, jucătorii au avut atitudine, într-adevăr, dar lipsește altceva. El trebuie să găsească cheia succesului, nu contează ceea ce spun eu. Trebuie să batem, să câștigăm. Simplu! Suntem în fața unui joc capital, acum avem 20% șanse de calificare, dacă nu câștigăm în Islanda suntem 100% ieșiți din calcule. Ar trebui să schimbe ce consideră el, dar să câștige!

+10 FOTO

Dorinel Munteanu, liderul all-time al selecțiilor

Dorinel Munteanu are un CV uriaș, mai ales ca fotbalist. A evoluat pe la echipe ca Dinamo, Koln, Wolfsburg, Steaua sau CFR Cluj și e jucătorul cu cele mai multe selecții în naționala României, 134, alături de care a participat la patru turnee finale, două Mondiale și două Europene. 

Semnal de alarmă după „amicalul” cu Anglia: „Am scăpat ieftin, nu avem un fundament!” » Mesaj pentru selecționer: „Mirel, trebuie să câștigăm!”
Dorinel Munteanu

Ca antrenor, fostul mijlocaș a reușit una dintre cele mai mari surprize din Liga 1, după ce a câștigat în 2011 titlul cu Oțelul Galați, alături de care a jucat în grupele Ligii Campionilor.

VIDEO. Conferință de presă cu Mirel Rădoi după meciul Anglia - România

Mai multe știri despre Anglia - România:

Fostul coleg al lui Rădoi are un mesaj clar pentru selecționer: „Filozofia lui poate nu se potriveşte cu calitățile jucătorilor”

Selecționerul Angliei, dezamăgit după victoria la limită cu România: „Portarul nostru a avut mai mult de lucru decât speram”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
polistul68
polistul68  •  08 Iunie 2021, 08:43
Postat de deusdat pe 07 Iunie 2021, 22:05

Să câștigăm în Islanda? La fotbal??

Sa fim realisti, Islanda au avut si ei o generatie buna, care acum cam apune...nu sunt nici ei nu stiu ce fptbalisti...avem sanse cu ei, in doua situatii...ori pleaca Radoi, ori isi schimba stilul...:-)

deusdat
deusdat  •  07 Iunie 2021, 22:05

Să câștigăm în Islanda? La fotbal??

946199078754644
Tavi A'visi  •  07 Iunie 2021, 20:46

Cerd ca Ra2 a vazut alt meci.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează