FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2021

VIDEO Adrian Petre și debutantul Mihai Eșanu sunt gata de Euro: „Nu mi-e frică de nimeni!”

Adrian Petre (23 de ani) și Mihai Eșanu (22 de ani) au susținut o conferință de presă, cu 48 de ore înaintea debutului la Campionatul European U21.
Adrian Petre (23 de ani) și Mihai Eșanu (22 de ani) au susținut o conferință de presă, cu 48 de ore înaintea debutului la Campionatul European U21.

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021 20:58 / Actualizat marti, 23 martie 2021 00:05

Adrian Petre (23 de ani) și Mihai Eșanu (22 de ani) au susținut o conferință de presă, cu 48 de ore înaintea debutului la Campionatul European U21. Dacă primul are deja un turneu final în spate, cel din 2019, pentru portarul lui Dinamo e o premieră nu doar prezența la european, ci și la naționala U21. 

  • Jurnalistul Vlad Nedelea și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul naționalei U21 din Ungaria și transmit de la fața locului toate detaliile despre Euro 2021 
  • Programul complet al Campionatului European U21 
  • România debutează miercuri, de la ora 22:00, împotriva reprezentativei Țărilor de Jos (Olanda). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Fostul atacant de la FCSB a dezbătut mai multe subiecte: de la trăirile de acum doi ani, la șansele din actuala grupă și până la problemele pe care le-a avut în ultimele luni, jucând destul de puțin, fără prea mari realizări. Goalkeeperul lui Dinamo se bucură din plin că a ajuns în naționala U21, sper ca acesta să fie abia începutul pentru el la „tineretul” României. 

Adrian Petre, pregătit să lupte la Euro 

„Nu contează că am ajuns mai târziu, eu am fost mereu pregătit pentru că eram pe lista de rezervă. Am știut că oricând se poate întâmpla ca eu să fiu chemat. E o mare responsabilitate pentru mine, dar și o onoare sau mândrie. Sunt chemat pentru că sunt așteptări de la mine. Sunt gata să ajut echipa. 

Atmosfera e diferită față de ce a fost acum 2 ani. Va fi foarte diferit, a fost o emulație fantastică în Italia, ceea ce ne-a dat forță. Fără fani e un minus pentru noi. Le simțim lipsa, e clar. Ar fi fost foarte multă lume aici! Sunt alături de noi din fața televizoarelor. 

În Italia aveam a 4-a șansă în grupă. Acum cam a 3-a. Am reușit să facem surpriza! Lumea se așteaptă la multe de la noi. Cred că e bine să ne coborâm așteptările, nu speranța sau încrederea, pentru a nu fi dezamăgiți. Să o luăm pas cu pas, ca. în Italia, așa lucrurile vor veni de la sine. La acest nivel toate meciurile sunt grele, dar nu mi-e frică de nimeni”, a declarat Adrian Petre. 

+14 FOTO

Toți știm ce avem de făcut. Dacă îți pui în valoare calitățile, vin și transferurile. Nu ne gândim la asta. Am fost în semifinală acum doi ani și ați văzut câți s-au transferat, rezultatele. N-are rost să mai vorbim despre așa ceva. Cred că poate fi un restart pentru mine acest turneu final. Nu mă mai gândesc la ce s-a întâmplat. Trebuie să mă reîncarc cu energie pozitivă și să mă ridic din nou
- Adrian Petre, atacant UTA și România U21

Mihai Eșanu, debutantul din lotul României U21

„Nu am fost cu ei din preliminarii, dar mă bucur că am prins lotul. E o mândrie să fiu aici. Sper să nu fie singura convocare, sper să am de ce să mai vin. Am trecut printr-o perioadă grea, am fost accidentat mult timp. Am jucat la Dinamo 2, la Liga 3, a fost nevoie să trec prin mulți pași ca să joc din nou pentru echipa mare a lui Dinamo. Lucrurile s-au întâmplat repede cu această convocare, ceea ce mă bucură. 

Sunt puține zile de când sunt aici. Am văzut europeanul din 2019 la TV. O parte din acei jucători îmi sunt cunoscuți din copilărie. Mă bucur că sunt alături de ei și că sunt în circuitul naționalei. Nu m-am gândit cum va fi cariera mea după acest european. Vreau să fiu atent la fiecare pas, doar Dumnezeu știe ce va urma”, a spus Mihai Eșanu. 

Adrian Petre și debutantul Mihai Eșanu sunt gata de Euro: „Nu mi-e frică de nimeni!”
Mihai Eșanu, de la Dinamo la Euro 2021

Nu mă afectează ce e la Dinamo. Am reușit să trec peste. Mi-aș fi dorit să vin aici după un rezultat bun, n-a fost din păcate, dar am reușit să depășesc ceea ce e la club după ce am ajuns la echipa națională
- Mihai Eșanu, portar Dinamo și România U21

VIDEO. Adrian Petre: „Trebuie să ne coborăm așteptările pentru a nu fi dezamăgiți la final”

Citește și alte știri despre Euro 2021: 

Adrian Mutu are o mare dilemă înaintea debutului la Euro 2021! 2 jucători pentru un post vital

Primul antrenament în efectiv complet: Drăgușin și Pașcanu s-au alăturat lotului condus de Mutu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
markksson
markksson  •  23 Martie 2021, 18:14

Bre' Petre, nu ti-e frica de nimeni, zici? Cred ca ar trebui sa iti fie frica de tine, mai precis de cat fotbal NU stii!

bodystyle74
bodystyle74  •  23 Martie 2021, 16:04

Nimeni cu exceptia lui mutu nu a inteles ce joaca petre .

1948forever
1948forever  •  23 Martie 2021, 10:25

Ce cauta Petre la nationala?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează