FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Arena Națională și-ar putea schimba numele: „E o gaură neagră. Pierderi de milioane de euro”

Arena Națională și-ar putea schimba numele: „E o gaură neagră. Pierderi de milioane de euro”
Arena Națională și-ar putea schimba numele: „E o gaură neagră. Pierderi de milioane de euro”

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 februarie 2022 19:27 / Actualizat sambata, 19 februarie 2022 19:37

Cel mai mare stadion din România, Arena Națională, și-ar putea schimba numele în 2022. Primăria Capitalei își dorește să atenueze pierderile financiare cauzate de stadion, iar una dintre soluții este închirierea numelui către un sponsor.

Arena Națională a fost inaugurată în 2011 cu meciul amical dintre România și Franța, încheiat 0-0. Construcția stadionului a costat peste 200 de milioane de euro, iar până în prezent, Primăria Capitalei nu a reușit să obțină un profit de pe urma Arenei.

Arena Națională și-ar putea schimba numele

Cel mai mare stadion din țară chiar a produs găuri în bugetul Bucureștiului, din cauza costurilor mari de întreținere. Consilierul Florin Covaci a venit cu propunere ca numele Arenei Naționale să fie închiriat către un sponsor, precum numeroase stadioane din străinătate.

A fost anunțat primul meci de fotbal pe stadionul „Arcul de Triumf”
românia u21
A fost anunțat primul meci de fotbal pe stadionul „Arcul de Triumf”

„Arena Națională este o gaură neagră. Pierderile sunt de milioane de euro. Ce ne-am propus noi este nu numai să închiriem numele stadionului, ci să găsim și un partener strategic. Ne dorim să aducem pe cineva care să poată trage arena în sus, să o scoată din situația actuală. Asta poate fi făcut doar de o companie mare, nu multe își permit să facă acest lucru”, a spus consilierul Florin Covaci pentru panorama.ro.

10 milioane de lei pentru închirierea numelui Arenei Naționale

Consilierul Florin Covaci a numit și suma realistă pentru care ar putea fi închiriat numele stadionului din București, potrivit sursei menționate: „Am analizat mai multe arene din Europa, iar un punct de plecare ar fi de 10 milioane de lei pe an. 

O astfel de sumă ar duce la echilibrarea bugetului, ar face sustenabilă Arena Națională. Unde ne-am încadra noi, scenariul ideal, ar fi 15-20 de milioane de lei. La o astfel de sumă am stinge toate cheltuielile, am face și profit. Dar realist, suntem undeva la 10-15 milioane”.

55.634de spectatori poate găzdui Arena Națională

Citește și:

Cale liberă pentru revenirea lui Săpunaru la națională: „Va răspunde prezent”

Edi Iordănescu, detaliu neștiut despre numirea la națională: „Prima dată când tata m-a trădat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
694663087795468
Cojo Ioan  •  20 Februarie 2022, 13:23
Postat de c23665 pe 19 Februarie 2022, 21:03

Cum să obțină prfit cand acolo joacă (ce?!?) FCSB?!?

tocmai de asta nu o sa faceti profit domnilor mitici,pai eu am fost sa vad arena asta supraevaluata acum multi ani de zile si era inchisa pt public,pai unde in lumea asta un stadion civilizat nu poate fi vizitat sau unde in lume vine un c,,,,,de la ceva si spune pai de aia nu are profit ca joaca x sau y acolo,zi mersi ca vreau sa joace echipele acolo si dau bani nu mai faceti nazuri de mitici

demolarii
demolarii  •  20 Februarie 2022, 05:22

Aceasta e realitatea: echipele care joacă pe Arena Națională sunt subvenționate, adică ajutate. Ideea nu e rea sa vândă numele ca și publicitate. Prețul, în schimb, e stabilit după criterii ca și imaginea pe care o aduc partidele jucate acolo.

lionforever
lionforever  •  19 Februarie 2022, 22:28

Black hole arena o sa se numeasca.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează