FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

A fost anunțat primul meci de fotbal pe stadionul „Arcul de Triumf”

Amicale cu Finlanda și Maroc pentru România U21
Amicale cu Finlanda și Maroc pentru România U21

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 18:30 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 19:11

România U21, pregătită de Florin Bratu, va disputa două jocuri amicale în luna martie, cu Finlanda, pe teren propriu, și cu Maroc, în deplasare.

România Under 21 se va reuni pe 20 martie. Primul joc din cadrul acestei acțiuni e programat pe 25 martie, cu Finlanda, pe stadionul Arcul de Triumf. Meciul va începe la ora 17:30. 

Primul „război” ca selecționer » Cornel Dinu face o comparație între familiile Lucescu și Iordănescu, iar Edward reacționează: „A rămas angrenat în resentimente vechi!”
ROMÂNIA
Primul „război” ca selecționer » Cornel Dinu face o comparație între familiile Lucescu și Iordănescu, iar Edward reacționează: „A rămas angrenat în resentimente vechi!”

Finlanda ocupă locul 4 în Grupa 1 din preliminariile pentru EURO 2023, în spatele Croației, Norvegiei și Austriei, formație care are un meci în plus. Din grupă mai fac parte Azerbaidjan și Estonia.

Patru zile mai târziu, pe 29 martie, tricolorii vor întâlni Maroc, în deplasare. Locul de disputare și ora de start a acestei partidei urmând a fi stabilite ulterior.

Ambele meciuri vor fi live pe GSP.ro și transmise în direct de TVR 1.

Naționala U21 a României continuă astfel pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 dispută meciuri amicale pe perioada preliminariilor.

14luni și jumătate au trecut de la momentul în care a fost tăiată panglica stadionului Arcul de Triumf; s-a întâmplat pe 4 decembrie 2020, în prezența prim-ministrului de atunci, Ludovic Orban

GSP a solicitat săptămâna aceasta puncte de vedere de la Ministerul Sportului și de la cel al Justiției privind avizarea proiectului stadionului, detalii AICI!

„Nu mi-am mai revenit niciodată” » Florin Bratu a vorbit despre cel mai greu moment din carieră, dar și despre marele său regret

Florin Bratu (42 de ani), actualul selecționer al naționalei U21, a dialogat cu urmăritorii săi, într-o sesiune de Q&A organizată pe Instagram. Microbiștii i-au adresat lui Bratu mai multe întrebări legate de cariera sa, iar fostul atacant a răspuns.

„Mitraliera” a recunoscut, în primul rând, că marele său regret e legat de faptul că nu a câștigat un titlu alături de Dinamo, clubul de care se simte cel mai mult legat sentimental. Bratu are doar o Supercupă cucerită în „Ștefan cel Mare”. El a ratat „la mustață” titlul din sezonul 2008-2009. 

Din acel sezon provine și cel mai greu moment din cariera lui Bratu, accidentarea suferită la Cluj, în partida CFR - Dinamo 1-0. Atunci, atacantul s-a accidentat grav la ligamente și a ratat întreg sezonul, într-o perioadă în care era pe val, fiind golgeterul echipei: 

„Nu mi-am mai revenit niciodată la capacitatea maximă după acea accidentare”, a admis Bratu.

Bratu, un singur trofeu la Dinamo

Singurul trofeu câștigat de Bratu în tricoul „câinilor roșii” este Supercupa României, în 2005. Atunci Dinamo a răpus rivala Steaua, 3-2. Florin a egalat în minutul 38, după ce Nicolae Dică a deschis scorul. Steaua a mai punctat o dată prin Victoraș Iacob, dar dinamoviștii au revenit prin Bălțoi și Claudiu Niculescu.

Florin Bratu a câștigat ca jucător 6 trofee, dintre care 4 cu Rapid și doar unul cu Dinamo. A mai cucerit şi o Supercupă a Bulgariei, cu Litex. 

Retras din activitate în 2013, Bratu a evoluat de-a lungul carerei pentru Rapid, Tractorul Brașov, Galatasaray, Nantes, Dinamo, în două rânduri, Valenciennes, Litex Lovech, Gaz Metan și Gloria Bistrița.

În prezent pe banca reprezentativei U21, Bratu a mai antrenat la Dinamo II, CS Tunari, România U19, Dinamo, Aerostar Bacău, Turris Turnu Măgurele și Concordia Chiajna.

VIDEO Florin Bratu și marea problemă a fotbalistului român: „Nu suntem pregătiți pentru fotbalul mare! Și eu eram «pui de Crevedia!»”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

VIDEO Flavius Stoican s-a „faultat” singur, în încercarea de a-și susține punctul de vedere: „Ați văzut ce a făcut Bayern”

De la „lotul Nețoiu” la „lotul Gaz Metan” » Cum s-a transformat Dinamo în decurs de 20 ani

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
forza_oltenia
forza_oltenia  •  17 Februarie 2022, 23:23

becalistar

fairplayromania
fairplayromania  •  17 Februarie 2022, 22:03
Postat de steaua.libera pe 17 Februarie 2022, 19:26

Nu e vorba de cioban. Dinamo unde o sa joace dupa ce se darama ScM? Nu e normal sa faci un stadion din banii statului si sa-l tii sub cheie, iar cheia sa se afle la un jupan

Mai bine la un jupîn decît la un cioban !

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  17 Februarie 2022, 21:06
Postat de steaua.libera pe 17 Februarie 2022, 20:06

Da, lasa ca e mai bine sa ramana muzeu in aer liber. Sa joace nimeni in drum 3 meciuri de rugby pe an.

Steaua libera de ce? De istorie, de palmares? Cam pe acolo e fcsb.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează