FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Primul „război” ca selecționer » Cornel Dinu face o comparație între familiile Lucescu și Iordănescu, iar Edward reacționează: „A rămas angrenat în resentimente vechi!”

Articol de , , - Publicat joi, 17 februarie 2022 16:12 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 16:54

La mai puțin de o lună de la momentul în care a fost instalat pe banca primei reprezentative, Edi Iordănescu intră într-o coliziune verbală cu fostul mare fotbalist al lui Dinamo și al echipei naționale, Cornel Dinu.

„Familiile Lucescu și Iordănescu nu suportă comparație, prima e net superioară ca educație fotbalistică, dar și culturală și comportamentală”, atacă Dinu. Iordănescu jr răspunde: „A rămas angrenat în resentimente vechi și, prin mine, plătește polițe tatălui meu, fiind ușor de dedus de ce o face”.

Edward Iordănescu n-a apucat să bifeze nici măcar primele convocări, că deja are parte de un prim conflict deschis. Iar adversarul în această polemică e un nume greu din fotbalul fotbalul românesc, chiar un fost selecționer, Cornel Dinu. Cei doi au avut un schimb dur de replici la Telekom Sport. 

Revine la națională? Cristi Săpunaru recunoaște discuțiile cu Edi Iordănescu: „Am vorbit prin mesaje”
REVENIRE
Revine la națională? Cristi Săpunaru recunoaște discuțiile cu Edi Iordănescu: „Am vorbit prin mesaje”

Primul care a lansat un atac a fost simbolul clubului Dinamo. Rugat în urmă cu câteva zile să comenteze numirea lui Edward ca selecționer, dar și să facă o comparație între familiile Lucescu și Iordănescu, care au avut un destin asemănător pe banca „tricolorilor”, Cornel Dinu nu l-a menajat deloc pe Iordănescu junior, dar nici pe tatăl acestuia.

Cornel Dinu: „Răzvan Lucescu n-a devenit selecționer politic, cum s-a întâmplat cu Edward Iordănescu”

Dacă e un lucru bun că la fel cum Răzvan a venit la națională după ce și Mircea fusese selecționer, acum vine și Edi după ce și tatăl său a fost acolo? Depinde cum le privești. Dacă le numești dinastii aș spune că a fost o trecere de ștafetă de la Mircea la Răzvan.

În celălalt caz, a fost la fel într-o oarecare măsură, dar pe alte criterii, și anume politice. Chestiunea asta, politică, nu s-a întâmplat cu Răzvan când a fost numit la echipa națională, în shimb, în cazul familiei Iordănescu, da.

Eu cred că atât educația fotbalistică, cât și culturală și comportamentală a celor doi Lucescu este net superioară familiei Iordănescu. Și nu merită comparați! Mai mult decât atât pot să spun că Răzvan nu a exersat conducerea unei echipe de fotbal la Mediaș, la Tg. Jiu și pe unde au mai fost niște candidaturi. Ei nu au fost deloc favorizați, și-au construit singuri carierele, pe când la Edi nu văd experiența pentru un antrenor la echipa națională în contextul fotbalului românesc.

- Cornel Dinu

Edward Iordănescu îi răspunde lui Cornel Dinu: „E trist ce spune, mi se face o mare nedreptate”

Miercuri seară, Edi Iordănescu a fost invitat în studioul Telekom Sport, unde i s-a arătat poziția pe care a avut-o Dinu la adresa lui, dar și a părintelui său.

Trebuie să și comentez? Eu am avut mult timp o relație deschisă cu domnul Dinu și când am mers la CFR m-a sunat domnia sa, mi-a urat baftă și mi-a dat câteva sfaturi. Multe mi le-am însușit. A avut parte de respectul meu și-l va avea mereu. Referitor la afirmațiile dânsului, acestea sunt niște polițe pe care le plătește tatălui meu. E ușor de dedus de ce!

- Edward Iordănescu

Cu trimitere directă la faptul că acuzele lui Dinu sunt din cauza faptului că în 1993 a fost demis de la echipa națională pentru a fi instalat „Puiu” Iordănescu, cu care România a mers în anii '90 la două Mondiale și la un European!

Din păcate, cred că un om cu calitățile și cu experiența pe care le are putea să fie mult mai obiectiv și să nu amestece lucrurile. Ba mai mult decât atât, într-un interviu recent pe care l-am dat i-am oferit o invitație deschisă să vină și să ajute efectiv. Oamenii care au capacitatea să ajute ar trebui să își dea concursul și să nu mai rămână angrenați în resentimente mai vechi, folosind momentele astea pentru a plăti polițe personale.

Din păcate, e trist ce a spus și când face anumite acuze ar trebui să aducă și dovezi. Eu am mai discutat subiectul ăsta, inclusiv cel politic, și am spus sub cuvânt de onoare că niciodată nu am apelat la ajutor în sensul ăsta. Este o nedreptate în ceea ce înseamnă eforturile, sacrificiile pe care eu le-am făcut, dar și rezultatele pe care le-am produs. Iar pentru mine vorbesc rezultatele. Am luat proiecte de la zero, am îndeplinit obiectivele... Acum, că cineva spune că sunt pregătit sau nu, că am sau nu experiență e una.

Ce spune domnul Dinu însă este cu totul altceva. Mă opresc aici! Nu-mi duc agenda personală în direcția asta. Vreau să produc rezultate împreună cu jucătorii și să demonstez că am fost opțiunea potrivită", a adăugat actualul selecționer.

- Edward Iordănescu

Dinu l-a atacat pe Edi Iordănescu și înainte de a ajunge selecționer

Edward Iordănescu a fost o țintă pentru fostul fotbalist dinamovist și până să devină antrenorul reprezentativei României. În vara trecută, după primul meci pe care Iordănescu jr l-a susținut ca „principal” la FCSB, Dinu l-a desființat în emisiunea Minutul 91, la Telekom Sport. 

Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European: „La echipa națională nu contează vârsta”
PRIETENII LUI OVIDIU
Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European: „La echipa națională nu contează vârsta”

„Edi Iordănescu a început cu discursul ca pe șantier, cu îndemnul că avem foarte mult de muncă. Nu știu dacă putem să-l ajutăm și noi. Să facem rost de târnăcoape, sape, greble, de ceva. În fotbal se presupune că există o energie pe care trebuie s-o consumi ca antrenor, dar la ei e de gândire. Nu-l ajută târnăcopul sau sapa. Discursul de genul ăsta îmi aduce aminte de secretarii de UTM, UTC și chiar de partid, tăticuțul lui fiind și secretar de partid o perioadă. 

Are ceva de propagandist în el și nu mă miră că primul lucru care s-a sugerat la noul FCSB a fost să se dea milităria jos din pod. Când ai spus asta, s-a terminat! Edi este un copil, poate a fost forțat, și trebuie să-i respectăm gustul de a fi antrenor, dar maniera asta de a forța cariera poate fi îndoielnică și nu se poate realiza”, a spus atunci Dinu.

Știu că se fac paralele fiindcă tatăl meu a fost angrenat la un moment dat politic și înțeleg. Dar când acuzi trebuie să vii cu lucruri concrete. Din păcate, e ușor să dai cu noroi, dar eu sunt împăcat sufletește fiindcă știu că am muncit foarte mult, am luat-o de la Liga 3 și nu am ars etape.

- Edward Iordănescu

Condescu: „Edi Iordănescu, pus la Pandurii la ordinul lui Gabi Oprea”

La scurt timp după ce a fost numit selecționer, s-a lansat o acuzație violentă asupra lui Edi Iordănescu. Fostul președinte al clubului Pandurii, Marin Condescu, a spus public, cu subiect și predicat, că instalarea lui Iordănescu jr. la clubul gorjean, produsă în decembrie 2014, s-a făcut la ordinul lui Gabi Oprea, care la acel moment era ministru de Interne. 

Gabi Oprea, în trecut unul dintre cei mai puternici și influenți oameni din sfera politică, e foarte bun prieten cu Anghel Iordănescu, pe care chiar l-a convins să se înscrie în partidul pe care l-a construit, după ce a plecat din PSD.

Edward, forward politic » Detalii din culise despre cum a beneficiat Iordănescu jr. de presiuni politice și intervenția tatălui
FCSB
Edward, forward politic » Detalii din culise despre cum a beneficiat Iordănescu jr. de presiuni politice și intervenția tatălui

Cornel Dinu - Anghel Iordănescu au fost colegi la națională, dar au și o rivalitate de o viață

Între Cornel Dinu și Puiu Iordănescu stă o parte a istoriei rivalității dintre cele mai mari cluburi de fotbal din România: Steaua vs Dinamo. Cei doi, ca jucători, sunt simboluri ale acestor echipe și perioada petrecută pe teren aproape că se suprapune: Iordănescu a fost în Ghencea între 1968 și 1982, iar Dinu s-a aflat în Ștefan cel Mare între 1966 și 1983.

CA JUCĂTORI

  • practic, timp de 14 ani ei s-au duelat în mod direct ca fotbaliști. În acest interval de timp, Dinu stă mai bine. A câștigat 7 trofee, față de 6 ale lui Puiu, însă diferența e mare la titluri de campioană: 5 pentru Dinu, doar două pentru Puiu
  • Dinu a fost declarat de 3 ori cel mai bun fotbalist român în Ancheta Gazetei Sporturilor (1970, 1972 și 1974), Iordănescu n-a cucerit niciodată acest trofeu (a fost pe 2 în 1980 și pe 3 în 1976, ani în care s-au impus Marcel Răducanu și Dudu Georgescu)
  • Dinu a participat cu România la un turneu final, Mondialul din 1970, Puiu n-are în CV așa ceva, dar a jucat în finala Cupei Campionilor, la 2 ani de când se lăsase de fotbal
  • cei doi au fost totuși și colegi, la echipa națională, vreme de un deceniu, între 1971 și 1981. Per total, Dinu și Iordănescu adună la un loc 124 de selecții

CA ANTRENORI

  • balanța înclină în mod clar în favoarea lui Puiu, care cu Steaua a cucerit Supercupa Europei și a jucat o finală și o semifinală de Cupa Campionilor, plus un sfert de finală în Cupa Cupelor
  • în plus, Iordănescu a scris istorie pe banca naționalei: 4 turnee finale la care a calificat echipa: două Mondiale și două Europene
  • Dinu a reușit performanțe ca tehnician doar la Dinamo, cu care a cucerit titlul (de două ori), performanță pe care Puiu și-a trecut-o în CV cu Steaua de 4 ori
  • raportul total al trofeelor câștigate e de 12-4 pentru Iordănescu
  • raportul anilor petrecuți ca selecționer al României e 9-1, tot în favoarea lui Puiu.

Edi Iordănescu are un mesaj direct pentru jucători: „Vreau să clarific totul de la început”

Citește și alte articole:

Schimbare majoră făcută de Edi Iordănescu: „Orgoliul meu va merge în plan secund și va prima interesul echipei naționale”

Edi Iordănescu a cerut o schimbare majoră în Liga 1: „Am avut o discuție cu președintele Federației”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
msi_z690_tomahawk_wifi_ddr5
msi_z690_tomahawk_wifi_ddr5  •  18 Februarie 2022, 09:15
Postat de Neagu Mihai pe 17 Februarie 2022, 23:06

Gigelusule 23665- daca n ai masina ,fa cu mana la ocazie si dute pina la Targoviste si intreaba de corcitura sarbeasco-barladeana,Dinu Cornel .Apoi sa imi scrii ce ai auzit pe acolo despre incultul care se da savant procuror ! la fel ca tacsu care din sondor devenise magistrat !sau mamica lui care din zarzavagioaica devenise (in cartile lui Dinu ) vita domneasca moldoveneasca purtatoare de sange albastru ...!!!bai fraiere ,eu in 1980 am fost la Dinu in casa ,in Dorobanti ,stiu despre ce vorbesc ...!el cand vorbeste la tv ,vine cu textul invatat de acasa ,pt ca in rest e agramat...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

112651963934596
Neagu Mihai  •  18 Februarie 2022, 03:01

C23665- asta e numarul tau norocos ?23665 ,ai castigat vreodata cu el ,ceva ?macar o punga de floricele ?! in 1970 la Mondialul din Mexic,Pele nu pe Dinu l-a apalaudat,confuzia ta e evidenta sau intentionata ! Pele l-a aplaudat pe Lita Dumitru iar la final l-a aplaudat si pe Rica Raducanu ! Dinu a fost depasit de Pele de cate ori a vrut.Alunecarile lui Lita Dumitru sau slalomurile lui Dumitrache ,precum si intrarea lui Rica in repriza 2 au fost esenta meciului ,nu evolutia lui Dinu .De altfel Dinu,la 20 de ani a jucat modest in Mexic...nimeni insa nu pune la indoiala vreodata valoarea si spiritul de lupta ale lui Dinu.El la capitolul OM e corigent ,ca fotbalist a fost mare..

112651963934596
Neagu Mihai  •  17 Februarie 2022, 23:06

Gigelusule 23665- daca n ai masina ,fa cu mana la ocazie si dute pina la Targoviste si intreaba de corcitura sarbeasco-barladeana,Dinu Cornel .Apoi sa imi scrii ce ai auzit pe acolo despre incultul care se da savant procuror ! la fel ca tacsu care din sondor devenise magistrat !sau mamica lui care din zarzavagioaica devenise (in cartile lui Dinu ) vita domneasca moldoveneasca purtatoare de sange albastru ...!!!bai fraiere ,eu in 1980 am fost la Dinu in casa ,in Dorobanti ,stiu despre ce vorbesc ...!el cand vorbeste la tv ,vine cu textul invatat de acasa ,pt ca in rest e agramat...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close